Svenska sommaräventyr

Svensk sommar. Dagen började med pannkakor till frukost i solen. Sedan cykling på pappas alldeles för höga cykel med klänning till stan där det blev en liten runda. Trotsar troget vädret och väljer istället att frysa i klänningar, kjolar och sandaler. Det är ju faktiskt juli! Förstår att det inte är ett giltigt argument den här sommaren. Jag hittade Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" och "Flickan som lekte med elden" på pocket. Längtar efter bra svensk läsning och de böckerna verkar alla helt besatta av så.. Jättegod lunch (med vin! nämen) hos mormor och fika på stan med mamma och mormor. Har även en trisslottsföljetong på g. Imorgon är det 3 lotter som ska skrapas.
För att fira mitt räkmackeliv har vi även ätit räkmackor hemma ikväll. Väldigt gott och svenskt. Tog t o m en  uppfriskande promenad nu på kvällen. Har varit lite brist på såna i 35-gradig värme i Italien. Missade självklart inte Jennie, "Morden i Midsomer." Jag kan inte få nog av engelska deckare. På engelska. Inte dubbat till annat språk. Imorgon fortsätter de svenska sommaräventyren. Vi ska åka till Hjo. I Love Hjo. Missa inte det!

Paul Potts

image573


Tack Magnus för att du visade mobiltelefonförsäljaren Paul Potts! Typ Idol-programmet "Britain´s got talent" vaskade fram den här mannen. Herrejisses vad han sjunger. Opera. På italienska. Hoppas verkligen att det kommer gå bra för honom, men tror att karriären redan är i rullning. Vilken waste det hade varit om han fortsatt sälja mobiltelefoner. Men det finns nog många som han därute. Alla har ju inte chansen att vara med i en talangtävling...
Lyssna och njut!

För trött och dum för att gå och lägga mig

Varför är det alltid samma sak? På dagarna är jag trött. Oftast. Nästan alltid. Framför allt framåt eftermiddagen är jag redo att krypa till kojs vid femtiden - för natten. Och jag vet inte när jag senast vaknade utvilad. Jo, en dag där i vintras kände jag mig riktigt pigg hela dagen.
Så då tänker jag alltid, nästan varje dag, att ikväll - då ska jag gå och lägga mig i tid så får jag inte så onda ögon imorgon. Lättare sagt än gjort visar det sig. Samma sak varje kväll. Hittar på något, får inspiration, idéer, kreativiteten tar överhanden och jag glömmer bort min konstanta trötthet. Så blir det såhär, för sent igen. Klockan är nästan ett , och jag hade planer att gå upp tidigt och få massa saker gjorda imorgon. Men jag följer alltid planen och sover alldeles för lite tydligen, för utvilad blir jag ju inte.
Jaha, så var det ventilerat. Men får väl skylla mig själv. Det är ju inte så att jag har småbarn som skriker hela nätterna.. Tack och lov.
Nej, nu blir det gonatt. Imorgon ska jag gå upp senast åtta och göra pannkakor till min kära familj.

Avslöja min identitet

Jag funderar lite på att avslöja vem jag är. Börjar såhär. I min kära väns blogginlägg finns mitt ansikte med på bild. Vad tycker ni? Ska jag säga vem jag är?
Bye!

Silverkjol på Lindex

image572


Hittade den här jättesnygga kjolen på Lindex. Jaquardmönstrad. Finare och silvrigare i verkligheten såklart! ;) Tänkte till hösten med svarta heltäckande strumpbyxor och pumps. Jag är helnöjd.
Förresten, kallare än jag trodde här i Sverige. Har helt fel kläder med mig och har gått runt och huttrat i en vecka och dessutom tappat all solbränna... Ack och ve! Men kul är det. Och har några dagar kvar innan åker tillbaka till Italien.
Bye!


Till Sverige

Imorgon bitti åker vi (vi=pojkvän och jag) till Sverige. Vi ska kånka runt en del och hälsa på familj och vänner. Ska bli jättekul och antagligen blir det inte semester som här. Brukar alltid vara mycket som ska hinnas med och många man vill träffa. Så nu har jag förberett mig mentalt på en och en halv vecka utan sol och värme.;) Men det gör inget, Svärje är ju ändå Svärje liksom... Ska bunkra upp med Kaviar, smågodis och sånt som inte finns här. Och måste kolla lite på H&M också och se vad det är för höstkläder som kommit in. Ja, det sammanfattar det nog ganska bra. Vad saknar jag mest med Sverige? Jo, (förutom familj och vänner) så är det nog Kaviar, H&M och havregrynsgröt. Och att kunna prata med alla utan problem.
Kanske hinner jag blogga lite och berätta vad som händer. We´ll see. Nä, nu ska jag packa vidare, vattna kryddor, laga middag... Osv.
Vi ses snart!

Lördagsmys

image569

Insalata Caprese. Tomat, buffelmozzarella, basilika, olja, vinäger, salt , peppar. Klart. Gott.


image570

Små smörgåsar med gorgonzola.


image571

Kryddor på balkongen som vi är omåttligt stolta över. De växer så det knakar! Oregano, Rosmarin och Basilika.


Igår hade jag fixat lite mys tills my man kom hem från jobbet. Skönt och sitta på balkongen och prata, dricka lite vin och bara njuta. Sen var det middag hos några kompisar. Gick väl hem runt tre och det var fortfarande varmt i luften. Här behövs det inga koftor eller jackor för att det blir kallt på kvällen. Sånt händer ju nästan bara när man är utomlands.
Bye!


Större är vackert

Italienska Vogue/Vanity Fairs/Glamours hemsida Style.it har en artikel "Big girls are beautful." Bra, för här i Italien tror jag inte det är så många som delar den åsikten. Här är idealet överallt (TV, tidningar, gatan osv.) att vara smal, ung, brunbränd, stora bröst och långt, gärna blont hår. Så trist! (Också därav riktiga skräcködlor i kändisvärlden och den normala världen med fruktansvärda plastikoperationer och alldeles för mycket botox.) Det finns ett italienskt designerhus, Elena Miró, som gör Plus Size och på modeveckan i Milano visade upp prov på snyggt mode för större kvinnor.


image568

image564

image566

image565

Bort från stranden

Idag ska jag borsta sanden av fötterna, ta av mig kaftanen och släpa mig bort från stranden som numera är vårt hem. Ska istället släpa mig in till Pisa. Inget jag ser så jättemycket fram emot eftersom det är så himla varmt ute. Här i Viareggio och lär inte vara bätte i inte så blåsiga Pisa. Vandra upp och ner längs gatorna med en tunnast möjliga klänning i den stekande solen och känna att svetten rinner på ryggen.. Livet är hårt. Det är varmt (och skönt). Men jag har några ärenden "i stan" och ska dessutom träffa en kompis efteråt så det blir nog kul. Blir nog en fika med älsklingen också när han har slutat jobbet.
Hoppas ni har en trevlig fredag mitt i sommaren!
Bye!

Shoppat i Italien del 2

Här kommer några fler saker jag har handlat den senaste tiden. Det här är ju shoppat under nästan 4 månader så tycker inte det är så farligt..;)

image555

Top köpt på rea på Promod. Tänkte på Samantha i Sex and the City när jag såg den. Älskar färgerna och riktigt somrig.


image557

Korallarmband hittat i Positano. "Mycket finare i verkligheten" för att använda en gammal klyscha...


image558

Läderpeeptoes som jag är kär i. Sköna, snygga och guld inuti. På marknaden för 40 Euro.


image559

Partyskor som är sköna att gå i. Hurra! 15 euro på marknaden.


image560

Vit enkel klänning i linneblandning från kedjan Charget. Billig!


image561

Present från två gulliga kompisar. De tyckte den passade mig! Marinblått och guld - fint.
Man kan använda den med lång el. kort kedja el. i handen.


image562

Två små tulpaner. Hur söt som helst ju.

H&M-nytt

Idag och de närmsta dagarna kommer uppskattningsvis ALLA att skriva om och lägga ut bilder på höstnyheterna på H&M´s online shop. Och jag som älskar att vara som alla andra lägger ut min önskelista.
Kjolen ska jag ha och likaså mullvadsfärgade blusen i siden/bomull. En kappa med sån skärning som på den här jackan - hög hals, fiskbensmönstrad och skärp i midjan har jag haft en inre bild av i tre år men inte hittat. Kanske en jacka istället? Men ska vänta på rabattkod eller finns det någon redan nu?
image549image550image551


image552image553image554

Nectar of the Gods

image548


Titta på det här! DET HÄR är det bästa som går på italiensk TV. Reklam för "Gran Soleil" - Il Nettare degli Dei. Jag älskar den!! Det gammaldags ljuset, låten, miljön, kläderna - allt. Den skulle varit längre bara.
Bye!



Shoppat i Italien del 1

Har blivit lite shoppat under de månader som vi har bott här. Italienska modet kan var lite svårt att vänja sig vid. Mycket små storlekar, dyrt, transparenta toppar, dåliga material, alldeles för obekväma skor, höga klackar och allmänt svårburet. Men ibland hittar man något och om det också är ett bra pris får man passa på. Jag har hittat mest på marknader faktiskt.


image541

Läderarmband köpt på marknad i Florens och det andra hittade jag på marknad i Pisa.


image542

Kaftaner i bomull på marknad i Viareggio. 2 för 20 Euro.
Enda plagget som funkar ner till/på stranden.


image543

Silversandaler från Zara.


image544

Missonihärmad sidenscarf från Florens.


image545

Ännu fler scarfar... Favoritaccessoar.


image546

Den här klänningen hittade jag i en affär i Pisa för 10 Euro.






Ingen slips när det är varmt

Nu tar Italien ett radikalt grepp i värmen. Jag sa ju att det var varmt. Och jag blir inte heller förvånad att det här landet ligger i topp på att släppa ut avgaser. Det är ju bilar och vespor överallt!
Bye!

Cavalli höst 07

Cavalli blir ju nästa gästdesigner hos H&M och har därför tittat in hans höst/vinterkollektion litegrann. Har tagit ut några bilder på vad jag hoppas kommer inspirera även hans H&M-kollektion. Let´s hope. Min budget tillåter liksom inte annat än ganska så billigt.


image533

Vardagsfint med cigarettbyxor, blus och axelremsväska.

image534

Vinteroutfit med silvergrått , rött på läppar och naglar och päls? Jag skulle välja fusk såklart. Snygg siluett och markerad midja.

image535

Formen på klänningen är så smickrande och underbara skor.

image537

Svart bryts av med rött och tanfärgat skinn. Långa skinnhandskar - vill ha i höst.

image538

Gudinneklänning kombinerat med stövlar. Färgen är lovely.


image540

Jättesnygga skor igen tillsammans med klänning med ovanliga ärmar. Lite ponchofeeling. Höstlikt och mysigt.

Bye!

Solen skiner

och det är varmt... usch vad jobbigt. Hur varmt kan det vara egentligen? 30°C for sure. Vi bukar säga för att inte verka alltför bortskämda med det fina vädret: "va varmt det är," "och skönt". Bäst så. Nu har jag blivit en såndär vi-person också. "Vi tycker om det, vi var där, vi brukar dricka rödvin" Ops.
Igår blev det en liten runda på stan och marknaden. Köpte ett par fina festskor till bra pris. Bild kommer. Skor finns det massor av här. Middag vid 23 ungefär. Våra vanor blir senare och senare.
Idag blir det nog stranden en stund. Vad annat kan man göra? Det är ju varmt.
Bye!

Medeltida beteende

När man sitter helt fredligt på sin lilla balkong och läser, äter eller annat normalt kommer det farandes med jämna mellanrum. Vatten, stora smutsiga pappersbitar ihopskrynklade eller gigantiska hårbollar från miniponnyn, förlåt  den svarta otroligt håriga hunden, ovanpå. Ursäkta! jag råkar bo här.  Förstår de inte att vattnet skvätter in på mig och vår tvätt och att hårbollar är äckliga? För länge sen, typ romartiden kanske man kastade ut lite vad som helst på gatan utanför, men man kan ju hoppas att vi utvecklats litegrann sen dess. Även om vissa beteenden talar för motsatsen ibland)
Bye!

Trendigaste staden

Ett amerikanskt företag har listat världens mest inflytelserika städer i världen - modemässigt. Inte helt överraskande (amerikanskt företag) kom New York på första plats. Inga större överraskningar kanske men hallå Krakow på 25:e plats?! Inget skandinaviskt land är tydligen i närheten.. Men Rom på 2:a plats. Way to go!

Semester vid Neapelbukten

Kära vännerna har lämnat casa A/F och jag känner mig rätt sliten. Huden känns också trött efter mycket sol och bad. Sitter och försöker detoxa mig själv med grönt te..
Måste ju visa lite bilder från vår kortsemester runt amalfikusten förra veckan. Åk dit någon gång om ni har möjlighet! Lovely!



image518

Vy från terass i Sorrento. Vesuvius i bakgrunden.


image520

Capri hamn.


image532

I Capri hamn fanns det många stora, lyxiga båtar. Det var iallafall en som var lite avundsjuk tror jag..


image522

Ruinstaden Pompeji. Vesuvius (den boven) i bakgrunden.


image523

De har hällt gips el nåt i hålrummen efter de människor som blev överraskade av vulkanutbrottet och försökte skydda sig.


image524

Ännu en amfiteater. "Bröd och skådespel" (åt folket).


image525

Positano. Mycket fint och romantiskt. Men väldigt massa trappor.


image526


image527

Le Tre Sorelle (de tre systrarna) i Positano. Reklam, reklam men kyparen var snäll..


image528

Efterätt. Björnbär och vaniljglass.


image529

Körsbär i is.





Strand, sol, skvaller, vin och chips

Så kan man nog sammanfatta de här dagarna. Vaknade upp imorse måttligt road pga alldeles för mycket vin igår. Men kul var det ju förstås. Som vi brukar säga: "som man bäddar får man ligga."  Idag har vi legat och latat oss på stranden och badat. Varmt i vattnet. Nu har jag blivit lite uppdaterad på allt som händer med alla i Sverige också. En nyfiken person som jag har alltid 100 frågor. Nu tar vi det lite lugnt ett tag innan vi troligtvis ska på bbq ikväll. Och det finns en förförelseplan med i bilden. Får se hur det går. I krig och kärlek är ju allt tillåtet...
Bye!

Passa på att skratta nu, för man vet aldrig när det blir roligt igen

Livet är inget nöjesfält men ibland så... Livet är ändå härligt, här lyser solen från en klarblå himmel och det är varmt. Svensk högsommar fast i Italien. Tycker lite synd om er där i landet i norr med allt regn som man hör talas om. Här är jag glad för varje dag det är sånt här väder. Man har väl i sina gener att när som helst kan det börja regna, så varje dag gäller det att skratta så mycket man bara kan. Frukost på balkongen, solning och badning och vara ute så mycket som möjligt. Tar med mig datorn ut för att inte missa något. Jag är ledig från skolan så har inga tider att passa. Kan sova, vila upp mig, har väl en sisådär 5 års trötthet lagrad i kroppen. Så nu tänkte jag passa på för jag vet att såna här perioder brukar inte vara för evigt. Sen när man väl är igång och stressar igen vill man bara sova ut en endaste morgon eller ta det helt lugnt en dag... Imorgon kommer två kompisar hit och hälsar på i några dagar. De är inte helt lugna av sig så räknar med en wild weekend. Får se vad de känner för att göra. Im here to entertain.
Bye!

Absint och hästskor

Tillbaka igen från underbara Amalfikusten (bilder kommer) så upptäcker jag till stor glädje att La Redoute (favorit) har börjat fylla på med höstkläder online. Jag kommer med säkerhet köpa sidenblusen (kanske i absintgrönt?) iallafall. Jane Birkin och dottern Lou Doillon är visar en del av kläderna. Hon den där Lou är överallt nuförtiden.

image510

Jane och Lou.

image515

image516
image511
Sko Mellow Yellow 699 kr.

image512

Absintgrön blus...
(ser mer gul ut)

image514

... och strumpbyxor.

image517

Blus med hästskor.

Yihooo!!

Idag var det sista dagen i skolan och sen hade jag det stora "examenstestet" - anställningsintervju på italienska. Det brukar ju inte vara lätt som en plätt på svenska heller. Ja, det gick väl sådär. Jag vet inte riktigt. Svårt var det utan tvekan och jag kommer få besked om jag blev "anatgen" de närmsta dagarna. Men nu är det skönt iallafall. Ska försöka släppa allt och bara vara ledig i några dagar. Imorgon bitti åker älsklingen och jag till amalfikusten. Sorrento, Capri, Positano, Pompeji, Vesuvius... Vad kul det ska bli!!! Känns helt overkligt. Vi har velat åka dit läääänge. "The talented Mr Ripley" spelades ju in i Positano och det såg nice ut. Filmen var ju ganska scary men...
Baci!

image506


image507


image508



Hjälp! Livrädd.

Jag har lyckats ta mig vatten över huvudet igen. (eller var det när vi bestämde oss för att åka hit överhuvudtaget?) Imorgon har jag en jobbintervju för ett ganska så okvalificerat jobb. På italienska. Hjälp, hjälp, hjälp. Har pluggat nu i tre månader men fortfarande flyter det ju inte på så bra som jag skulle vilja direkt. Många gånger känner jag mig som en idiot (väldigt vanlig känsla de senaste månaderna) eller förstår inte exakt vad det är som folk säger eller kan inte uttrycka mig som jag skulle vilja göra. Som jag kan på svenska eller engelska. Men men... Tänker att de får ta mig som den jag är. Får väl föröka lura dom med min charm...
Baci!

The real Tuscany


På jakt efter det "riktiga" Toscana gav vi oss ut. Hade hört att det skulle ligga någonstans ungefär här. En mysig picknick blev det iallafall. Och vi såg en ensam man med käpp och hund gåendes på vägen. Mer Toscana än så blir det väl inte?


image502



image503

Smygtar bild i buskarna. Paparazz(a) på uppdrag att hitta det verkliga Toscana.


image505

Picknicken. Varning för det osaltade toscanska brödet. Inte gott. Tips! kolla innehållsförteckningen. Om inte salt står med smakar det ingenting/äckligt.

Baci! Adesso - la spiaggia!

Mode i Florens

Jag var i Florens någon gång i mitten/slutet på maj och då gick jag runt och fotade alla snygga skyltfönster osv. Har inte kunnat lägga upp bilderna än men här kommer några iallafall. De är ju inte så jätteaktuella längre, men kan kanske vara kul att se. Släng dig i väggen Stockholm! Här kommer Firenze!


image488

Dolce, dolce dolce...


image489

Louis Vuitton


image490

Armani (as you can see)


image491

Inne på Bulgari var det lyx, lyx.
                                          

image492

Hos Cavalli var det guld, guld.


image499

Prada såklart.


image500

Var inne på Yves Saint Laurent och försökte klämma lite på The Muse men det gick inte så bra. De var verkligen sura och hopsnörpta de där expediterna..


image495

Pucci


image496

Marint på Moschino.


image497

Randigt på Missoni (come sempre).
Snygg pose.


image498

Versace


image501

Ferragamo

Nästa gång jag är i Florens ska jag kolla i såna affärer som jag faktiskt har råd med. Och alla marknader där man kan hitta riktigt snygga sidenscarfar och skinnväskor t ex.
Ska försöka åka dit väldigt snart igen.
Baci!

Preview La Redoute

image487


Om man inte kan vänta så kan man gå in här och kolla lite på vad som kommer finnas på La Redoute i höst!




Rimmar illa

Rimmar gör det inte alls när det här inlägget handlar om att Ellos fått in höstnyheter. Först? Inspirerad kan man alltid bli. Har inte tid att bara hålla på med en sak i taget liksom...
Här är några plagg:

image480

Snyggt, snyggt. Maxiklänning - den som kan tycker jag ska prova... 499 kr.


image481

Snygg färg - ljus rost? 299 kr.

image486

I like. Roligt med blå skor. 249 kr.


image483


Underbar modell. 249 kr.


image485


Varför vill man alltid ha hundtandsmönstrat på hösten? Eller är det bara jag?
Kappa 999 kr.


Helg på stranden

I helgen låg vi på stranden. Så mycket att det var nästan det enda vi gjorde. Förutom att vi var ute i lördags kväll och åt sushi och tog en drink. Det var gott med sushi. Lätt, kall mat är gott när det är väldigt varmt ute. Det finns inte jättemånga restauranger som har något annat än just italiensk mat, men det här sushistället ligger farligt nära där vi bor.


image479

Havet i förgrunden.



image478

Bergen i bakgrunden.


Här får man inte bara gå ner på stranden och lägga ut sin handduk. Man måste hyra (per dag, vecka, månad, säsong) solstol och parasoll. Man har även möjlighet att hyra omklädningsrum och tält(!). Men är inte det lite overkill?
Idag ska min hud vila från solen. Får akta mig så jag inte ser ut som den överbruna, rynkiga damen på stranden...
Baci!

Made in Italy

...brukar det stå under en hel del skor. Det finns massvis av skor här, allt från enkla, billiga sandaler på marknaden till superdyra på Salvatore Ferragamo. Jag är på jakt efter ett par sandaler i somrig färg med lagom hög klack som kan funka till vardags och lite finare. Har inte hittat några än dock, alla skor har antingen 10 cm smaaaal stilettklack (inte min grej) eller helt platta med sån där grej mellan tårna (usch, inte min grej).
Men de här från Dinsko var festliga. Festligt pris oxå. Kanske inte vardagsskor men ändå... Eller tja, varför inte egentligen? Kan någon vänlig själ trolla hit dom så kan jag flyga på små rosa moln?


image477

Fashion is not a luxury, it´s a right.

image476



Ja, då har Bitten lanserats. Sarah Jessica Parkers klädmärke. Billigt, basic och en hel del fina saker finns det allt.
Måste säga om hennes slogan att jag kan inte hålla med mer. Mode är ju ett livselixir!
Baci!

RSS 2.0