I´ll be back

Kommer snart tillbaka med nya krafter. Nu är mamma, mormor och lillbror på besök här i Italien och utöver det måste jag plugga mycket närmaste dagarna. Vad jag ville säga med detta är att kombinationen omotivation och tidsbrist antagligen leder till inga blogginlägg, men jag känner att jag nog kommer tillbaka snart och är mer motiverad än någonsin!

image829

image830

Life is like a box of chocolates...

image828


...you never know what you´re gonna get. Forrest Gump visste vad han snackade om! Nu är jag tillbaka i Italien efter en vecka i Sverige. Har träffat massa kompisar och haft skoj. Vädret var fint hela tiden med sol, kylig luft och löv i fina färger. Ja, som ni säkert förstår så saknar jag Sverige - eller iallafall hösten och mina vänner där.

Det är lite motigt just nu - har helt tappat lusten att blogga och funderar på att lägga ner Bellezza och börjar sakna livet i Sverige. Italien är härligt på många sätt och vis men vi har nog kommit fram till att våran framtid är i Sverige. Eftersom jag inte är den tålmodiga typen så vill jag komma igång med mitt liv och vårt liv i Sverige ganska snart! Angående bloggen så vet jag inte. Det ska ju vara kul att blogga, inte ett tvång. Ska nog fundera lite... Bästa sättet att inte deppa ihop är väl att hålla sig sysselsatt, så det ska jag göra. Idag behöver jag plugga, söka några jobb, gå en rejäl promenad (hoppas på kalla kinder) och laga mysig middag med älsklingen ikväll. Ska dricka massa te och äta clemetiner också. Clementiner är bäst.
Hej på er!

Snart till Sverige

image826


Idag har jag fullt upp med att packa och plugga, göra manikyr, ansiktsmask, ordna här hemma osv. Måste köpa present också... Åker med direktflyg till Sverige senare idag! Ska träffa kompisar så blir nog lite party redan ikväll. Det är ju fortfarande ganska varmt här men undrar hur det är där hemma. (hemmaland är fortfarande Sverige) Ska man ta med stövlar t ex? Är borta en vecka så får se hur blir med bloggandet om jag kommer åt något Internet. Kanske hinner med lite men kommer nog ha ganska mycket att göra med att åka runt, träffa vänner och plugga. Kommer bli en rolig resa! Ha det bra, kram

Billiga skinnhandskar

Lite smått och gott i shoppingväg.

image821

Dessa köpte jag i Florens i somras. Höstshopping mitt i sommaren. Väldigt nöjd i alla fall. De bruna lite längre köpte jag  i en affär som hette Glove Factory eller något liknande. De hade massor av modeller och färger. De lila inhandlades på San Lorenzo Market. Bra priser  - runt 170 kr styck.


image822

Örhängen som jag hittade i Florens. Fusk-camé.


image823

Röd skinnväska hittade jag på marknad i Pisa. Hade en liknande när jag var 6-7 år som har kommit bort. Nu har jag en igen!

image825

3 koppar kaffe senare..

image820


..är jag hur pigg och på g (vilket 80-talsuttryck) som helst. Har varit på supermercato och bageriet och handlat mat och nybakat bröd. Det är fredag! Spelar ingen roll att jag måste plugga massor och skriva ansökningar både idag och imorgon -  det är ändå den där känslan. Imorgon kväll åker vi till Sverige i en vecka. Jag ska turnera runt Sverige och hälsa på lite kompisar och även gå på seminariedag. Måste boka boende för det. Är så shoppingsugen också. Vill handla något fint.. Hoppas ni har en bra dag!

Ring a ding ding!

Satt igår och kollade igenom Tiffany & Co´s hemsida och insåg snart att de hade väldigt mycket fint - och dyrt. Jag vet det är ju bara löjligt, vadå Tiffany´s? Det finns ju massa andra fina smycken och affärer. Men det är ändå klassiskt... Men den här cocktailringen är jättefin, precis den modellen jag gillar. (fanns en liknande hos T)) Till det absolut överkomliga priset 75 kr också.


image819

Helena för Monsoon

image818

Det eviga modet

Idag började vi dagen på bästa möjliga sätt. Med frukost ute i solen på en bar. Cappuccio och focaccia. Sen en liten brioche con crema också. Vi var hungriga! Sen gick vi en sväng på marknaden som är här på strandpromenaden varje torsdagförmiddag. För att hedra Cavalli köpte jag ett par tofflor i skinn (att ha hemma;) med leopardmönster och guldfoder. Det är ju det som är den eviga trenden här i Italien. Leopardmönster på både det ena och det andra och guld på skor, väskor osv. Det verkar aldrig bli omodernt. Alla gamla tanter med sin lager av smink har dessa attribut precis som unga tjejer med snorkorta kjolar och cowboystövlar (på sommaren) eller stilettklackar på morgonpromenaden.


image816


image817

Det börjar närma sig!

Snacka om att det blir mer och mer upphaussat det här med H&M och deras samarbeten med olika designers, och vi bloggare hjälper till. Här är lite bilder på en del plagg i kollektionen. 8 November. Enda chansen för mig att få tag på något är online. Brukar ju funka. Not. Klicka här och se när vi åker mot Cavallis hus utanför Florens!

image814

image815

Färgstarkt

image809image811

Blugirl och Burberry.


image812image813

Emilio Pucci och Vivienne Westwood.


Bilder från italienska Elle

Men reading fashion magazines

Oh what a world! Jag och min ipod har varit ute och gått nästan en halvmil. Mina kinder var t o m lite kalla när jag kom in. Uppfriskande. Varför blir man bara så glad av vissa låtar? Så fantastiskt dekadent och underhållande.
Jag skulle ha pluggat ikväll men kanske jag ska kolla på en film istället? Fick ingen lust nu att vara ordentlig. Ska göra fruktsallad i allafall så får vi se sen...)


image808

Cirkus Miu Miu

Jag måste visa lite Miu Miu också. Tar bara min favoritoutfit med puffiga kjolen. Och massa skor och väskor då. Lite cirkuskänsla. Underbart!

image802

image803

image804

image805

image806

Nurse!

image799
image800
image801


Louis Vuittons visning igår var kul. Massa sjuksköterskor som gick fram på catwalken. Sen förstås så kom de riktiga kläderna. Rolg idé.



Långärmad blus

Jag har letat efter en långärmad blus länge nu. På Zara httade jag en fin i siden som jag inte köpte. Typiskt! Helst en i siden men går bra med annat material också. Men rätt skärning ska det vara. Jag vet inte vad som är rätt men det märker man när man ser dom. Den här bomullsblusen från Lindex är fin (och billig!). Ska kolla den när jag är i Sverige nästa gång - åker på lördag...

image798

Förkyld

Jag har tillbringat hela helgen med att  hosta, nysa, snyta mig och ha ont i huvudet. Jag har varit dunderförkyld. Som grädden på moset får jag även jobbig förkylningsastma. Det kommer alltid som ett blixtnedslag, jag kan bli superförkyld på en kvart! Så det har blivit vila, några lugna promenader, mys hemma med min älskling. Vi har lagat god mat och kollat på några filmer. "Blood diamond" - jättebra med Leonardo di Caprio och "The Holiday" - mysig men ganska töntig. Nu orkar jag inte vara sjuk längre så nu ska vi iväg på en tur i bergen. Upp mot Lucca och Garfagnano. Ska vara fint. Solen skiner!

Siena och San Gimignano

Förra veckan var vi på utflykt i Chiantiområdet. Massor av vin och vi lärde oss lite mer... Dagen började regnigt och kallt men sen blev det fint. Jättevacker natur, jag vill tillbaka snart!


image784

Piazza del Campo, Siena


image787


image789


image790


image797

Romulus och Remus utanför den stora katedralen.


image793


image794


image796

San Gimignano med massa torn.

Soppingtur

image781



image782


Jag åkte till Pisa nu i veckan och skulle titta runt vad som kommit in i butikerna. Massa höstnytt=jättekul. Men det blev inte så mycket handlat. Tråkigt, men svårt att hitta någonting här. Det enda säkra stället är bra marknader.
Några saker fick följa med hem iallafall. Söta örhängen med rosett och Mavala´s Bordeaux. Väldigt klassiskt)  Har man tur får man även med sig parfymprover hem. Mer sånt! Prada´s nya är en parfym i min smak.


Olika ställen

Det var längesedan en bild från Sex and the City smög sig in på bloggen. Apropå Paris och att längta någon annanstans. Ofta är det ju inte stället där du är som spelar roll utan vem du är där med.


image780

Bakelse

Buongiorno, buongiorno! Idag är det fredag och en vän fyller år - då passar det väl bra med en bakelse. Jag drömmer om konditorier i Paris och dyr shopping. Men jag har ju bageriet här nere i samma hus i Viareggio. Ok inte så mycket shopping men...


image778

Bild: Ladurée

Irländsk shopping

image771

Sidenkjol med dolda fickor från New Look fick jag på rea. Knappar fattades men..


image772

...jag hittade fina med hjärtan.

image773

Bomullskjol från Top Shops rea. Med fickor utanpå och paperbag waist.


image774

Från Penneys. (Primark i Storbritannien.) Kort bomullsklänning - fick den för 1 euro av misstag.


image775

image776

Fynd från Penneys. Jättefin på. 25 euro.


image777

Irlandsbilder

Bättre sent än aldrig, det var några veckor sen vi var på Irland men vill ändå visa detta underbara land. Kul att komma tillbaka till stället som jag inte tycks slita mig ifrån. Pratglada människor, mörka pubar, vacker natur. Inte mycket till hälsosam mat, men vi var ju bara där på semester.) En annorlunda och upplevelsrik semester.

image761


Favoritkafé/Restaurang i Dublin. Bweleys´s café.


image762


Utsikt från Guinness-bryggeriets top floor. Efter att ha gått igenom alla steg i hur man gör Guinness fick man en stor pint med det svarta guldet. Not my favorite men det går ner några klunkar.


image763


Slainte! Efter några drinkar på en pub i Temple Bar. Första kvällen i Dublin gick vi in på en den mest högljudda puben (turistfälla javisst) och träffade svenskar "på konferens", norrmän, fransmän och den sedvanlige irländaren som ville prata fotboll och bjuda på öl. Betala för sig själv? Kommer inte på fråga, ta nästa runda istället. Behöver man säga att man oftast inte går särskilt nykter därifrån?

Tips! Bästa shoppingen i Dublin är på Henry Street.

image765


Cliffs of Moher.


image766

Ute i den irländska obygden bheöver man lite hjälp med att hitta någon. Inte undra på - de flesta flyttar nog därifrån.

image767

Annorlunda natur nere i Kerry.


image768

På Cork Food Market. En haj! Och den var alldeles sträv...

image769

Ja, de är mycket religiösa och katolska på Irland. Vissa av deras lagar är ju under all kritik.


image770

Nere på södra Irland. En nyupptäckt pärla!

Liten tjej, stor kaffe

image760


Kate Bosworth och Anna Wintour på någon av alla visningar som är just nu. Färgerna matchade fint. Jag har sett Kate i verkliga livet och hon är liiiten och smal så det måste ju betyda att även Anna W är det... Är inte alla kändisar det? Tur att hon iallafall har en stooor Starbucksmugg i handen. Antar att den är decaf/lowfat/blablabla... Typ färgat vatten.
Nu ska jag snart ta tåget in till Pisa och träffa ännu en gravid vän, ta en decaf/lowfat kaffe (not, finns inte ens här) och kolla runt lite i affärerna. Affären. Zara.
Ha en bra dag!

Dolce, dolce, dolce

Får så mycket inspiration från Dolce&Gabbanas vårkollektion. Allt är så snyggt! Nu har Paris modevecka börjat och där kommer säkert massa snyggt visas men än så länge är det här bara bäst.

image758
image755
image756
image759


Ja, då ska jag titta vidare på TV där de nu pratar om - mjölk. De går igenom ett nytt livsmedel i varje program. De är för roliga italienarna(?) TV är ju inte deras starka sida, men mode....

Host host..

Har hostat i typ en månad nu, det går inte över... Känner mig ju frisk men detta hostande. Typ lite rethosta. Irriterande.
Jaja, äsch - måste lägga ut lite fler bilder. Höst- mörkt hår. Sommar-ljust. Jag föredrar blont all year!


image752image753

Manoush

Åh en underbar klänning! Manoush gör fina kläder. ASOS har några riktiga godbitar. Den här klänningen går på runt 3000 spänn. Hmm.. Någon som vet en budgetvariant? Nej, trodde inte det...


image750image751

Buongiorno

image749


Måndagmorgon - är jag en av få som gillar det? Nystart, nya vanor, bättre, effektivare osv. Tog en promenad tidigt imorse och för första gången var det lite uppfriskande, inte bara varmt och jobbigt. Ut med sommaren - nu vill jag ha höstigare kläder, andra färger och bli av med risigt hår. Jag vill lära mig nya saker och ha massor att göra. Ska även fortsätta mitt detoxprogram (haha) med massa grönt te och ingen alkohol. Inte förrän till helgen iallafall. Jag bor i Italien hörröni! Vinet är gott och billigt här och rödvin är nyttigt i lagom mängd. Mycket prat och ingen verkstad här - I better hop to it!

RSS 2.0