Kaftan på stranden

image1361image1362


Bästa plagget i somras var utan tvekan kaftanen. Jag hade den jämnt. Till stranden, på stranden, hemma. Så svalkande och lätt att bara ta på sig ovanpå bikinin eller baddräkten. Man blir ju lite lat på sommaren också. Den här från H&M hade ett fint mönster och färger jag gillar. Tänk den här till brun hud, platta sandaler och scarf i håret.


29 Februari

image1359


Är ledig från jobbet idag. Har jobbat i tre dagar och fått känna på det lite. Finns en del att berätta men det blir lite senare. Idag ska jag ta det lugnt och vara med älsklingen. Och det är ju fredag och väldigt sällsynt skottdag. Måste firas. Typ... Ha en härlig dag allihop!



Bellezza i Sofis mode


Åh vad kul! Vera berättade att min blogg hade omnämnts i Sofis mode! Karolina "Hotspot" Skande skriver vad det bloggats om under veckan som gått och där är Bellezza med. Sådant blir man glad av.)

Frankrikebilder

Bättre sent än aldrig kommer här lite bilder från vår Frankrikevistelse. Vårigt och härligt.


image1352

Så här fint var det i Collioure.


image1353

Jag med franska bakverk i kartong.


image1354

image1355image1356

image1357

Fairy

image1351

Fairy bag från Prada. Vårens tema känns det som.

Just nu

image1350

Work, work, work.

Jobba imorgon...

image1349


Imorgon börjar jag. Jobba. Lite nervöst, men det är det väl alltid när man ska till ett nytt ställe. Det brukar gå bra. Vem kan motstå min charm? Typ... Och att jag är en sån hard working girl förstås.



Bellezza-mozzarella är min bästa!

Bimage1348


Mmmm, så är det. Den här kortet tog älsklingens lillebror i Sverige. Har aldrig sett den här braiga mozzarellan i Italien minsann. Hmpf!

Christian Lacroix Campaign

image1344
image1345
image1346
image1347


Annorlunda och kreativa bilder i Christian Lacroix vårkampanj.

Oscarsklänningar

Här är mina favoriter (i klänningsväg) från nattens Oscarsgala.


image1341

Klänning med rosor från Marchesa på Anne Hathaway.


image1342

Dries van Noten på Cate Blanchett. Hon lyckas nästan alltid. Hon har stil.


image1343

Heidi Klum hade John Galliano-klänning. Jag gillar kragen! Heidi har mod att sticka ut och brukar se fantastisk ut.



Mental förberedelse

image1340


Sitter här och försöker förbereda mig mentalt. Det går sådär. Ibland är det bäst att bara kastas ut på djupt vatten... I allafall för mig. På tisdag börjar jag jobba i Florens. Fasar lite för pendlandet om jag ska vara ärlig. Mest för att det är så långt, kommer ta lite mer än 3 timmar per dag, och också för att jag har pendlat en del förut, till jobb, praktikplatser och pojkvän. Det är tröttsamt och tar mycket tid. Men, men... Det blir nog bra. Själva jobbet blir nog en liten utmaning.
Snart kommer älsklingen hem från jobbet så då ska vi ha eftermiddagen och morgondagen ihop. Lediga.) Vad ska vi hitta på för kul tro?

Prinsessko

Skulle vilja ha en liten uppdatering i smyckeskrinet. Jag använder samma saker hela tiden och dessutom tappar jag alldeles för lätt bort ringar, klockor och örhängen. Trist. Nu ska jag ju snart börja jobba med att sälja smycken, så troligtvis kommer jag  känna ännu mer att jag skulle vilja ha något nytt. Här är söta smycken i två helt olika prisklasser.

image1337
Halsband med prinsessko från YouHeShe.
image1339

Rosettörhängen från Selected style.

Zetterberg

image1335image1336


Lite out of my league budgetmässigt, (särskilt guld/vita skapelsen) men titta vilka underbart vackra sidenklänningar! Märket heter Zetterberg och säljs hos fina butiken Mint & Vintage.

Igenkänning

image1331
image1332
image1333
image1334


Underbara bilder tagna av Tom Munro.
Visst känner vi igen Prada´s underbara kjol, Balenciaga´s klänning, YSL´s stjärnor och Liselotte Watkin´s illustrationer på Miu Miu´s kläder.

Bilder från Elle.com


Reality check

image1330


Det här tyckte jag var bra! På Dsquared2´s höstvisning i Milano tog modellerna av sig skorna som för att visa att det ÄR väldigt jobbigt att gå i skyhöga klackar. Vilken tjej vet inte det?)

I´ve landed a job!

Det låter som vanligt lite bättre på engelska.) Ja, nästa vecka börjar jag jobba i Florens. Jag ska vara på ett företag som tillverkar och säljer guldsmycken och lädervaror. Massa turister kommer dit och är shoppingsugna. Det ska bli jättekul men kommer säkert att vara trött. Ska pendla (1,5 timme enkel väg) så det blir långa dagar. Nu blir det busy, busy med heltidsjobb och mina två kurser som jag läser på distans. Bring it on!;


image1329

Forever 21

image1328


Jag har läst på några olika bloggar nu att Forever 21 börjar leverera till Sverige. Good news! Man kan hitta en hel del godbitar och det är riktigt billigt. T o m jag som är lite skeptisk till att beställa från USA med dyr frakt och tull blir sugen. Kjolen kostar 106 kr, svartvita tunikan 125 kr, den blå sidengrejen och rosa sidenblusen 150 kr styck. Och det finns mycket mer. Här är det ju perfekt att beställa ihop med någon annan!

Finfin kappa på rea!

image1327


Såg den här kappan på Bonnie & Clydes rea och tyckte den var så fin! Söt med rosetter på ärmarna, fin krage, rynk och puff och fina klädda knappar. Dessutom på jättebra rea. Nu kostar den 718 kr. Hade troligtvis köpt den själv om den inte hade varit beige. Jag vet att jag varken passar i beige eller gillar den färgen. Blond och ljus hy. Men om inte... Känns kanske inte så kul att köpa vinterkappa nu, men det blir man jätteglad för sen i höst.

Amélie le bains

image1326


Tillbaka från Frankrike och Spanien. I Frankrike var det fint och soligt och i Spanien var det regn. Så ni vet vilket land ni ska åka till menar jag...
Vårt egentliga mål med resan var att hälsa på några vänner som har en lägenhet i den lilla bergsbyn Amelie le bains. Fint namn eller hur? De är alltså kända för sina bad i varma källor och staden är full med äldre människor som åker till dessa spa för att behandlas, eller botas som de säger, från sina krämpor.

En tidig morgon åkte vi också till ett bad och provade massagedusch, lerbad och vaporarium. Ett rum där man fick inandas ångor från det svavelfyllda vattnet och som skulle rena luftvägarna. Lerbadet gillade jag. Man fick stiga ner i en stor pool med den rosa-vita lervätskan. Man flöt jättebra och leran är rengörande och bra för huden. Allt det här såg ut ungefär som ett badhus från 50-talet, inga krusiduller eller onödiga utmysmyckningar. Det kallar jag hardcore-spa. Inga fejkgrejer som finns överallt annars.

Nu är man tillbaka hemma igen. suck. Idag måste jag ta tag i en massa saker så det är bara upp och hoppa. Frukostdags!

Vi drar!

image1325


Snart åker älsklingen och jag på mini-break till södra Frankrike. Har en halv dag i norra Spanien också. Girona. Vi ska hälsa på gamla vänner och blir borta i tre dagar. Ska bli jättekul och skönt. Vet inte riktigt vad vi ska göra eller förvänta oss, men vi tar det som det kommer. Om det finns tid för lite shopping i Spanien där, ska jag kolla efter Jordi Labanda anteckningsböcker, Perfumería Gal - produkter och klädkedjan Blanco. My favourite! Vi får väl se... No stress.
Ha det så bra allihop!

Lila

image1323image1324


Jag kan inte få nog av lila i alla olika nyanser och former. Den här modellen på bikini är nog den absolut snyggaste!  Klänningen är underbar den också. Jag gillar allt med den.
Båda kommer från ASOS.

Arte e Moda

Italienska Elle är väldigt bra ibland. Titta bara på de här bilderna!  Konsten är ju en tydlig trend i vårens mode och det illusterar de bra. Snyggt, snyggt, snyggt!

image1320

image1321

Miu Miu

image1322

Prada



Nude, puderrosa, persika...

image1318


... beige, sand. Det finns många namn på de här tonerna. Jag tycker det kan vara riktigt fint, särskilt när man har lite mer färg på sommaren eller om man har mörkt hår. Kan vara lite svårt att bära upp som ljushyad blondin. Man försvinner liksom. Men vårigt är det. Dessa saker tycker jag är underbara allihop!


image1319

Body

Vill gärna ha en body till vippiga kjolar och se ännu mer ut som en prima ballerina. Det finns tydligen en på Ginatricot för endast 129 kr. Men eftersom jag inte befinner mig i Sverige blir det lite svårt. Men kära syster, om du läser det här kanske du kan köpa en åt mig så länge? Om den finns i din/min storlek och den är i bomull och inte i något sådant där slinkigt svettframkallande material. En svart.
Om inte, kan man ju ta till det tunga artilleriet och beställa härifrån. Det finns förstås en del fina med snygg urringing och djup ringning i ryggen.


image1317

Det var de här jag vägrade släppa

image1312
image1314
image1315

Ja, som jag skrev förut så kunde jag inte bara ställa tillbaka dessa skönheter på hyllan när jag såg dom på Zara (var annars?) igår. Jag vet inte om ni ser det fina i dom men för mig är de perfekta. Svart lack, ljusrosa mocka, quiltad sula intui, perfekta pumpsmodellen och lagom höga klacken. Och Chanel, Chanel... Of course.

Den här chanelhypen med pärlor, bouclé och tvåfärgade skor som är nu känns verkligen som en trend jag lätt kan ta till mig;)

Fiori

image1308image1309

Dolce & Gabbana och Missoni

image1310image1311

Roberto Cavalli och Prada

Blommor är ju en stark trend i vår och italienska Elle har gjort ett jättefint arbete med blomtema och olika designers kläder. Titta bara! Att det är vår vi går mot är ganska tydligt.

Baddräkt med volang

image1307

Har haft en förkärlek för retroinspirerade baddräkter ett tag nu och i sommar skulle jag verkligen vilja ha en liknande dom ovan. 50- talsstilen - det är grejer det!
De underbara baddräkterna är från Juicy Couture och finns på ASOS.

What a day!

image1306

Bild: Elle.se

Precis hemkommen från Florens. Bra dag med nyttiga och roliga saker. Hann med lite shopping också som jag ska visa senare. Hittade något jättesnyggt som jag vägrade släppa ur händerna. Det var bara att gå till kassan och betala. haha. Ni kommer förstå. Kanske.) Parfymen som jag provade på Sephora (Benefits "Maybe Baby") sitter fortfarande kvar. Doftar väldigt gott faktiskt och låter bra när man läser beskrivningen. Kanske kan bli nästa parfym?

Ja, livet är härligt här i Italien ibland. Som idag när jag bara njöt av solen, en cappuccino och en marmeladfylld  brioche till sen frukost. Hoppas ni också har haft det bra!

Domani Firenze

image1305

Tidigt imorgon ska jag till Florens. Hemligt uppdrag än så länge, men berättar mer sedan. Spännande! Alla hjärtans dag firade vi ju i lördags men kan nog bli så att jag firar lite för mig själv och tar en liten shoppingtur i Florens efter avklarade åtaganden.)

Jag har provat...

image1303image1304

N°7 Protect and Perfect i tre veckor nu och jag vet inte vad domen ska bli... Kanske har huden blivit aningens mjukare och hudfärgen jämnats ut lite. Om ni förstår hur jag menar. Sen har jag ju inte använt den i 4 veckor som man ska göra för att "reveal younger looking skin." Ok, så en vecka till.) I vilket fall som helst så känns det bra för huden att använda ett serum - det har jag inte gjort förut. Ser fram emot perfekt hud om ungefär en vecka.


Vårgarderob

image1302


Blev lite inspirerad när jag tittade igenom Baum und Pferdgartens vårkollektion. Ganska enkelt egentligen men det här är det enda jag behöver för att känna mig kittad för våren:
Trenchen kommer jag att förbli trogen - it never goes out of style.
Kjol och blus antingen som här med puffig blus och pennkjol, eller en vippig kjol med en tajtare top/body.
Söta klänningar tuffar man till med en skinn- eller som jag föredrar, en jeansjacka.
Byxor känns kul, jag vill hitta ett par snyggare kostymbyxor eller så tar man sina vanliga jeans med snygg sidenblus och kofta.
Till antingen kvinnliga pumps med lite klack eller ballerinaskor. Voila!

I think I kind of like this...

image1300image1301

Möjligtvis är rosen på skon lite för stor men jag tror jag gillar den skarpt ändå. Färgerna är underbara. Och den lilla väskan med tyget ihopsnörpt är väldigt fin. Ända sedan jag såg rosapplikationer på Prada i Rom har jag kollat efter något liknande.

Ängar och blommor

image1299

Bara för att...

Rosettsmycken

image1297
image1298


De här godbitarna till smycken var bedårande! Trots att jag föredrar silver. Men gillar ju rosetter som bekant. Kommer från Arena 10, är i 10 karat och säljs på YouHeShe.

Due Donne

image1296

Min senaste besatthet är en lackväska som ska vara svart och i skinn. Den högra på bilden ovan vore perfekt, gillar modellen på den. Den säljs på sidan "Due Donne" och är av märket Scardia. Due Donne (två kvinnor) är en sida med kläder i mindre storlekar. Small and trendy.


San Rossore

image1294

Sista lediga dagen tillsammans för älsklingen och mig. Vi tänkte passa på att njuta av vårvädret som är här och åka till en nationalpark. San Rossore utanför Pisa. Får se vad man kan göra där. Vill mest komma ut i naturen faktiskt.

Lördagkvällen blev en väldigt bra upplevelse - Restaurang "Romano" i Viareggio. Nog den godaste maten jag ätit i Italien. Helt fantastiskt! Fisk och skaldjur är specialiten och vinet var underbart... Längtar redan till nästa gång. )




Bad

image1293


Idag firar jag och älsklingen Alla hjärtans dag! Vi ska ut på fin fiskrestaurang ikväll. Innan dess ska jag ta en promenad i det soliga vädret och bada i badkaret för första gången. Ska nog hälla i lite olivolja och sånt som gör huden mjuk och fin. Min hud är lite kliig och det kanske beror på att den är torr..? Jag vet inte, ska testa detta nu. Ha en bra helg!

Nya skor

image1290
image1291
image1292


Från Zara. Hittade dem på rea och jag gillar dem jättemycket! Passar både med strumbyxor på vintern och med bara ben till sommaren. Mera fest tack! Vill ju kunna använda dom snart.

Favorit från NY Fashion Week

image1288

En av mina favoriter från alla New York Fashion Weeks visningar är Erin Fetherston. Gillar de färgade strumpbyxorna, de blommiga tygerna, snitten - ja det mesta! Här kan man se mer.

Marsväder

image1287


Fredag och solen skiner! Här är det typ marsväder (katter låter jättemycket på nätterna). Ska snart iväg och hämta bil från reparation och handla mat. Ikväll ska vi gå ut. Äta middag, klä upp sig och dricka drinkar. Ska bli kul. Slippa diska, my god - jag är så trött på att inte ha diskmaskin. Nu ska jag äta lunch, hungrig...

Tvätterskan

image1286

Det låter mer glamouröst på engelska. The Laundress är ett företag som tillverkar alla möjliga sorters tvättillbehör som gör det lite roligare att tvätta. (Fast jag tycker det är ganska kul i och för sig.) Speciella tvättmedel för kashmir, tvättpåsar, hinkar och fläckborttagningsmedel t ex.  Allt i svart/vitt och gammaldags stil. Jag gillar förstås.
Apropå tvätta, måste jag köpa nytt tvättmedel som inte är så himla parfymerat. Det är lite svårt att få tag på här. Får väl titta efter bebisar på förpackningen, det brukar funka.

Dockor och konst

image1281


Ett konstprojekt till. I Japan har man börjat göra dockor med inspiration av kända målare. Den här är från en Renoirmålning.

Pradaprojekt

image1280


Bild från det där projektet "Trembled Blossom" om ni kommer ihåg... Häftigt att se hur allt kan gå in i varandra. Målningar, kläder t o m tapeter.

Svartvitt tack!

image1277

Färgarbete och frustration pågår hos mig...

Beach 2008 alldeles för tidigt

image1276

Jag veeet! Jag känner mig inte heller redo för stranden. Inte just nu. Är det inte semmeldagen idag förresten? haha! Jag passade på att äta en semla precis efter jul faktiskt. Här är det svårt att få tag i några...
Ok, lite strandinspiration i alla fall.

Baddräkt, väska, sandaler - La Redoute. (Det är precis sådana här sandaler jag hade tänkt mig. I brunt.)
Solglasögon med rosett  - Erickson Beamon
Nagellack - Chanel "Tulipe Noir"



Spegel, spegel...

image1273


Godmorgon! Har varit uppe ett tag och fixat lite med Photoshop. Håller ju på att lära mig.)
Nu blir det dusch och frukost och försöka göra mig vacker...

Planer för dagen: kladda med färger, läsa om tyger, (ja ni hör ju vilka seriösa kurser jag läser) blogga, promenad, städa lite... Kommer nog på något mer.

Allt rätt

image1272


Jag gillar omslaget på den här boken. Färgerna, kläderna och de jättegulliga hundarna. Jag kan inte annat än älska mopsar! Boken finns att köpa här.

Hårsmycken

image1269


Kommer ni ihåg för ett tag sedan när jag skrev att jag ville hitta lite fina hårspännen? Nu har jag gjort det! Nästan allihop på halva priset i en affär i Pisa. Men är ju förstås inte nöjd än...) Vill gärna ha någon mer hårkam liknande den på bilden. Fast med något annat istället för fjäril. Håller utkik...

Finland möter Spanien

image1268


...i en sko. Marimekko/Manolo - kollektionen har bl a hämtat inspiration från en katedral i Turkiet.

Chokladkaka och gouache

image1267


Var uppe tidigt idag för jag gick och lade mig kl 22 igår kväll. Tillhör inte vanligheterna men så kan det bli när man ligger och läser hela nätterna, som jag gjorde natten innan. Har massa bra böcker att plöja igenom.
Igår bakade vi en riktig GI-kaka. Väldigt chokladig och god  - och inget mjöl! Måste vara nyttig... )

Vad ska jag göra idag då? Funderar på att dra fram alla färger som jag köpte i Florens till min kurs. Det ska bli jättekul! Gouachefärger. Funderar fortfarande på uttalet... Ska gå en rejäl promenad också. Idag regnar det inte - mycket bra. Ha en härlig söndag!

Stockholms modevecka

image1260image1261

Dagmar och Minimarket.


image1262image1263

Whyred och Filippa K.


image1264image1266

Stylein och Acne.

När jag kollade igenom massa visningsbilder från Stockholm Fashion Week så ser jag en tydlig trend. Eller i alla fall ser jag en trend bland det jag tycker är snyggt. haha - ovanligt! Om man tittar på ovanstående bilder är det ju kort, lite vippig kjol och en kort kavaj som gäller. Gillar även silhuetten hos Acne med smala, lite korta byxor och höga klackar. Filppa K är ju som vanligt stilrent och fint, annars var mina favoriter Stylein och Whyred där både kläderna och stylingen var väldigt snygga.

Bilder: Elle.se

Färg på Elle-galan

Har kollat genom bilder från Elle-galan igår kväll och jag tycker det var ganska många som var riktigt snyggt klädda. Roligast är det när man vågar färg och vågar klä upp sig. Det är ju ändå gala!
Här är mina favoriter:

image1257

Modebloggare är bäst!) Linn Gustafsson och Elin Kling i färgglada klänningar.


image1258

Ännu en bloggare: "Lolita." Den där Dolce&Gabbana-klänningen alltså... Så vacker.


image1259

Sahara Hotnights matchade varandra. Personligt och lekfullt. Modigt att våga vita strumpbyxor.

Bilder: Elle.se

RSS 2.0