Jag vet....

131679-326


... att kampanjen med Louis Vuitton och Scarlett Johansson inte är purfärsk men den är så VACKER! Jag skulle gjort preciiis  likadant om jag hade fått välja.

Great thinkers of our time

131679-325


Såg precis ett mycket intressant program om Karl Marx. Proglamledare var Mark Steel. Filmat och berättat väldigt roligt, bl a när Marx går och beställer en doner kebab eller när man ifrågasätter teorin om att arbetslöshet verkligen beror på lathet. Programmet ingår i en serie som heter: Great thinkers of our time. Har missat en hel del av avsnitten men fortfarande finns chans att se Einstein och Freud. Det är ju UR så programmen går ofta dagtid. Lärorikt och roligt. Jag älskar engelsk humor!
Bye!

Nytt hos TinTin


TinTin of Scandinavia har massa fina kläder och accessoarer från svenska och framförallt (mina favoriter) danska designers. Bl a har de ett litet utbud av smyckestillverkarna Dyrberg/Kern. Hurra! Nu har vår- och sommarkläderna börjat komma in.


131679-321
131679-320



MuntheplusSimonsen har kläder i min smak. Den ljusblå klänningen gillar jag och med turkost till är det en riktigt snygg kombination. Maria Westerlind har gjort klänningen AMY i bomull och siden. Söt.


131679-319
131679-323



Den cremefärgade klänningen med blågrå rand är jättefin! Kommer från Bruuns Bazaar och kostar 1499:-
Den gula klänningen kommer väl som bekant från Dagmars vår- och sommarkollektion. Visst snygga kläder, men jag tror jag gillar bilderna mer än själva kläderna. Priserna I don´t like.
Bye!

Oscarsgalan 2007

Inatt hölls Oscarsgalan igen. Efter en snabb titt på bilderna har jag tagit ut de klänningar, hår och make up jag gillar mest.


131679-316131679-311


Jag gillar dessa aprikos/nudefärgade kreationer. Gwyneth Paltrow i Zac Posen med röda läppar  och hår som passar perfekt till. Penélope Cruz bar Versace. Hon gör rätt i att låta klänningen tala utan halsband och med uppsatt hår.


131679-312131679-314


Reese Witherspoon var lite blek för min smak men supersnyggt hår, fint armband och färg och snitt på klänningen (Nina Ricci) som passade henne utmärkt. Vilken gullig bild på Beyoncé och Gwyneth! Häftiga kontraster, ljus och mörk.


131679-318131679-315


Fina, lösa uppsättningar med 20-talskänsla. Naomi Watts är snygg men har ändå inte lyckats lika bra som Rachel Weisz. Vilken english rose Rachel är! Underbart vacker.

Rosa shoppingfynd

131679-310



De här härliga rosa mockahandskarna har jag äntligen shoppat på H&M. Jag såg de hösten 2005 första gången tror jag, men det blev aldrig att jag köpte dom. Sen har jag sett att de varit nedsatta men jag har förstås väntat ut och nu gav jag 50:- för dom. haha! Vilken flax att de överhuvudtaget fanns i S. Fina tycker jag. Ska nog ha de till min puderrosa tenchcoat i vår. Alltid kul med en färgklick.



131679-309



Gjorde en beställning från Oriflame av en jobbkollega. Lermask med tomat för blandhy, kändes väldigt rengörande och bra. SPA lipstick i neutral fin rosa färg: Kisskiss. Mina läppar har inte spruckit upp än (som de brukar göra) så måste vara bra. Extra återfuktande är det enda som funkar på mig. Klassikern Tender Care också som är någon sorts balsam som funkar på det mesta. Utslag, torr hy osv. Svag bivaxdoft. Verkar bra faktiskt. Extra gullig burk dessutom men mindre än jag trodde. Köpte även Mavalalack i färgen Dream. Perfekt rosa nyans och lite glittrig. Är supernöjd, det lönar sig att tänka till en gång extra innan man shoppar.
Byebye!

Seglartema

131679-308


Fina köp på Ginatricot som jag gjorde förra veckan. Jag är supernöjd med den fräscha skjortan. Så snygg, enkel och somrig. Jag är inte skjorttypen men den här tror jag på. 199 pix. Scarfen blev jag jätteglad att jag hittade. Seglartema med rep, ankare osv. Precis vad jag ville ha! Känns lätt och man kan ha den runt halsen, i midjan, på den stora väskan eller som jag har haft, knuten som en stor rosett runt kuvertväskan. Presentkänsla. 99:- kostade den. Blev nog hooked på sailor när vi var i Viareggio. Hamn, strand, segelbåtar... Ser fram emot att bo vid havet.
Skepp o´ hoj på er!

Dagens lunch

131679-307


Dagens lunch blev omelett med dragon och grönsaker och kidneybönsallad till det.  Jag älskar omelett, det  är nyttigt,  man kan variera det och det är lätt. Not. Alltså jag får till en omelett  som är god men den blir aldrig så fluffig och hel som jag vill. Har fått många kurser av älsklingen men lyckas inte riktigt själv. Vad är tipsen? Man ska ha lagom varm panna, röra, inte vispa och? Till efterrätt blir det riktigt starkt kaffe, hurray! Jag är trött. Trött rent fysiskt och trött på att gå upp mitt i natten och vara trevlig mot massa människor. Usch!  Timmarna mellan tre och sex är till för att sova. Det tråkigaste är att jag aldrig blir mig själv det här dagarna, går runt i någon slags dimma och fryser ständigt. Efter ett par nätter är man en zombie. Att sova några timmar här och där är INTE lika bra som en sammanhängande sömn. Borde väl ge mig ut i snöorkanen här för att piggna till lite. Ska gå och hämta ut mina jeans från H&M iallafall. Nu ska jag ringa mormor som fyller år. Grattis!
En kopp kaffe till...

(I helgen ska jag fira körkortet. Mousserande vin och lättsaltade chips. Mmm... min nya last. Förresten missa inte Love actuallay tv4 på lördag!) Love is all you need.
Bye bye!

Honey Gold

131679-306
131679-305


Söta kläder hos ASOS. Linnet var somrigt. Varför blir man så sugen på gult framåt våren? Jag gillar färgkombintaionen iallafall. Den gillar jag även på klänningen. Svarta strumpbyxor till, den ljusa klänningen med kontrasterande mönster och den rosa baskern. Jättesnyggt! Men den innhehåller ull så ingen risk att Bellezza shoppar. Mycket bra. ;)
Bye!

Kopian, originalet

Om man får välja tar man naturligtvis alltid bra kvailitet, kanske märkesgrejer, snygga saker och och i fina material som siden, kashmir och äkta läder. Men oftast är det ju inte så lätt. Hur många har obegränsat med pengar? Man kanske vill göra annat här i livet än shoppa kläder, skor och väskor? Jag gillar YSL´s Muse jättemycket och såg att det nu finns en kopia av denna väska på Wedins. Kopian kostar 499 kronor och originalet kostar 499 miljoner kronor.


131679-303

Kopian


131679-304
Originalet

Ny säsong, nya väskor

Ny säsong innebär nya, fräscha väskor. Min favorit av dessa är nog Balenciagas. För att den är marinblå! Men en ljus väska är ju snygg till våren och sommaren. Vilken är din vill-ha-väska just nu?
Bye!


131679-300131679-299


Christian Loubotin´s Marinew Bag och Mini Zip Tote av YSL Rive Gauche.


131679-297131679-301


Downtown Bag, YSL och Beaton Bag av Burberry.


131679-296131679-298


Chloés nya: Maggie och Marine Bag av Balenciaga

Oscar de la Renta på McDonald´s

131679-295


Många gånger är det det banala och minst eleganta som är det allra bästa...

JAG HAR TAGIT KÖRKORT!!

131679-293


Fan, va skönt! Jag har äntligen (vid 27 års ålder) tagit körkort! Hurra! Jag har spänt mig jättemycket de senaste dagarna och nu är jag jättetrött. Men uppkörningen gick hur bra som helst och jag var inte ens särskilt nervös. Pratade på om allt möjligt och det var klart på 20 min. Helt otroligt! Äntiligen! Nu ska jag fira! 

Vogue Covers

Tyckte att omslaget till marsnumret av Vogue var så snyggt! Snyggare i verkligheten faktiskt. Ja, alltså tidningen. Jag var inte med på plåtningen...) Modellen är Daria Werbowy. Tittade vidare på lite omslag och fann en favorit med Lily Cole från juli 2005. Overkligt, som en målning! Och ett helt lila omslag från 50-talet. Bästa årtiondet. Snyggaste modet.


131679-292

131679-291

131679-290



Charm bag

131679-289


Den här väskan från ASOS var bullig, stor, hade härlig färg och snyggt foder. Synd bara att den var gjort i man made materials. Jag antar att det inte betyder skinn/läder.)

Don´t miss budgettips!

Fattar inte hur man flyttar upp ett inlägg så nu ligger mitt nya inlägg längre ner på bloggen. Trodde det skulle komma upp först men, men....

Lika?

131679-288

Jag lik Jessica Biel till 78%? Njae.... Det är ju svårt för er eftersom ni inte vet hur jag ser ut, men de som känner mig - är det likt? Har inte hon gjort något med sin överläpp, typ plumpat upp den väldigt mycket...
Kolla vem du är lik här.

Yummie!

Yummie!


Mums! Vad goda de ser ut! Finns hos ASOS, även i mörklila. Det är så snyggt på sommaren med korall, persika och ljusgult. De färgerna skulle jag absolut inte ha på mig på vintern dock.
Bye!

Excentrisk dam

Såg på Eleonores blogg tips på modejournalisten Diane Pernets blogg "A shaded view of fashion" Härligt! Ännu en excentrisk dam. I love! Så vill jag också bli en vacker dag....

Born to shop

131679-285



...Fashion, Let yourself grow, Live your dreams, Take care of yourself och andra käcka Carpe Diem-namn har Angela Gotborns armband. Dom är nice. Låset är grymt. Kollektionen finns att köpa på Accessora.
Bye!

En bitterljuv dag

Imorse vaknade jag upp till en härlig, ledig dag med stora snöflingor nersinglandes utanför fönstret. Alla Hjärtans Dag! Slog på TV:n och såg att på tågstationen bara några hundra meter från där jag bor har en man blivit ihjälskjuten. På perrongen precis när ett tåg var inne mitt bland massa människor. Vad påtagligt det känns. Tänk om jag varit där! Ibland får man sig en tankeställare. Satte igång att baka chokladkaka med citronkräm som jag och älsklingen skulle äta när han kom hem senare på eftermiddagen. Tog på mig min körsbärsklänning. Har inte blivit mycket klänning senaste tiden (har ju varit så kallt). Nu har han kommit hem med blommor och ett presentkort på Ginatricot. Gulligt! Hade jag verkligen inte räknat med - han får nöja sig med min mumsiga kladdkaka. Såg på nätet att skådespelerskan Johanna Sällström hittats död. Hon har en femårig dotter. En till som dör alldeles för ung. En tankeställare. Ta vara på varandra och kom ihåg vad som är viktigast i era liv. Säkerligen inte shopping och kläder...
Kram till er alla!

Best of Haléns


Fler budgetttips. Nu är det Haléns tur. Prisvärd postorder.Tjoho! Jag har valt ut vad jag tycker är de finaste och bästa köpen. Finns fler godbitar...


131679-284

Söt hängsleklänning med fickor 449:-

131679-278131679-280

Adorable blus 379:- och skorna.. åhh! 279:-


131679-276

Missoni-randig bikini 199:- Snygga färger!



131679-282

Kavaj med alla gulliga detaljer: puffärm, stor knapp och skrynkliga fickor. 399:-



131679-279

Blått lack - läckert!  Bara 199:-

Billig New York-väska i läder

131679-275


Hittade den här hos Indiska för vrakpriset 299:- Den är i läder och finns i svart, rött och vitt. Modellen är enkel men det kan löna sig. Det är ju oftast det enkla som håller längst, särskilt om det är gjort i skinn...

Sommarklänningar

131679-271

Rules by  Mary 695:-


131679-272

Lily of the Valley 300:- (så fin!)


131679-274

Halens 199:-

Renée som Beatrix

131679-270


Renée Zellweger i Oscar de la Renta - klänning.
Renée är aktuell som Beatrix Potter i "Miss Potter". Ok, i augusti har den Sverigepremiär.


Konsten i modet

131679-268131679-269


Modet inspireras av konsten. Egon Schiele´s målning är från 1910.
Här finns fler inspirationskällor till dagens designers.

Mat för änglar

131679-263









131679-265



Skön, ledig och solig söndag och jag har massor att göra. Härligt att få sova hela tio timmar i sträck. Behövde det. Nu ska jag bara hinna med allt som jag ska göra idag. Städa, fylla i csn-blanketter, övningsköra, ringa, långpromenad osv. Den närmsta veckan kommer jag troligtvis inte ha så mycket tid för bloggen. Har en del viktiga saker som måste göras NU plus att jag faktiskt jobbar också. Måste prioritera. Även om jag tycker bloggen är jättekul så tar den helt klart mycket tid. Ibland får jag lite dåligt samvete, jag vill inte välja datorn framför människor.
Senare idag ska jag göra pannkakor med grädde och hallonsylt. Sån mat som änglar äter uppe bland fluffiga moln...

Bye darlings!



Best of Ellos

131679-261131679-255
131679-262131679-256
131679-259131679-258

Jag tycker Ellos har många fina saker i vår. Jag är sugen på flera av dom och så brukar det inte vara med Ellos för mig. Jag har plockat ut mina favoriter:


Dessutom har Ellos en serie med basplagg som är prisvärd och i många fina färger.
Sen att det är billigt skadar ju inte..)
Bye bye och trevlig fredag!

Shopping i Italien

131679-254
131679-253


131679-252


Det lilla jag hann kolla runt i affärerna när jag var i Italien förra veckan tyckte jag såg ganska lovande ut. Det finns ju hur mycket lädervaror som helst. Skor och väskor i bra kvalitet till bättre priser än i Sverige. Ska investera i ett par snygga skinnstövlar (kanske mörkblå) och en kuvertväska i någon rolig färg. Annat som såg lockande ut är scarves i siden. Fanns många fina. En ljus till våren kanske... Sedan tyckte jag det såg ut som de hade många fler solglasögon än vad man är van vid. (nähä) Utbudet verkar vara enormt. Hmm.. måste hitta ett par fina i bra kvalitet. Är trött på alla H&M-glasögon som gått sönder under åren. Vill ha ett par ganska klassiska som inte känns ute nästa år. Gärna i sköldpaddsfärg. Snyggt om man är blondin. Eller kanske ska satsa på svart? Inte några Raybans iallafall.

Har du något tips på klassiska snygga bågar?

Bye!

Något för den vågade..

131679-251


Vadå, är det string i bak på den där eller? Ny hos Nelly för det blygsamma priset 1649:-
Bye!

Karneval i Viareggio

131679-250

131679-249


Varje söndag hela februari är det karneval i Viareggio. Det är Italiens största med en miljon besökare. De här bilderna är från i söndags. Fler bilder från den stora festen och Viareggio hittar du här.

Snart gör jag det här...

131679-248


... på heltid. Och kanske spelar lite golf. Lunchar med vänninorna och gör ansiktsbehandlingar och manikyrer och spenderar ändlösa timmar hos frissan. Självklart kommer det bli en hel del motion i form av spring i diverse butiker. Många kronor som ska spenderas. När jag känner ett styng av det dåliga samvetet kan hända att jag engagerar mig i någon välgörenhetstillställning. En middag eller gala kanske. Annars blir det väl mest restaurangbesök, laga mat orkar man ju inte, och lediga dagar (de flesta) på segelbåten.
Ska bli så skönt. Finns ju risk för att jag blir en sån här men... nä....


(Texten är ironisk)


Jag är så TRÖTT på alla dumma kommentarer om att jag ska bli någon sorts hemmaflickvän eller alla skeptiska människor som undrar: men vad ska du göra då och kan du prata italienska? Känner du någon därnere? Varför är alla så chockade till att man vill göra något nytt och ja, det är ett svårt nog beslut ändå att ha bestämt sig för att flytta. Tänker inte lyssna alls, eller tvingas svara på frågor jag inte vet svaret på än, i fortsättningen. Vad tror folk egentligen? Jag är jag (självständig) och vi lever på 2000-talet.

Toscana på vintern

Som utlovat kommer här lite bilder från vår lilla resa i Toscana förra veckan. Vi åkte runt och tittade på var vi skulle vilja bo när vi flyttar dit om ett par månader. Kände in atmosfären och föreställde oss livet där. Vädret var behagligt nu, så i april är det säkert varmt och vår.


131679-246


Vi flög till Pisa och bodde där, så då vill man ju kolla in tornet. Jag var där för några år sen och tittade till det men måste nog säga att det tyvärr lutar ännu mer nu. Kan nog säga ganska bestämt att det har en begränsad livslängd. Nej allvarligt, att det överhuvudtaget kan stå kvar är underligt....) Krimskrams till salu i förgrunden. Scarfsarna var faktiskt riktigt fina.


131679-247


Jag skulla vilja ha en vespa och glida runt på i Italien. Har velat ha en i flera år och nu verkar vara en otroligt passande tidpunkt.) Det här var ett snyggt exemplar. Såg helt ny ut. Visst är de coola?


131679-229131679-231


Bakverk i långa rader. Skyltfönstren är ofta väldigt estetiska och vackra. Så underbara förpackningar. Fick ingen Tiramisu (favorit) den här gången men det blev en god chokladkaka till efterrätt en kväll.


131679-236


Strandpromenaden i Viareggio. Här satt vi och tog en öl och en pizza i solen. Varmt och skönt var det! Helt otroligt i början av februari för en frusen svensk...


131679-239


Glass och promenad på den långa sandstranden i Viareggio. I bakgrunden ser man bergen med snö på topparna. Perfekt att gå promenader här. Många italienare var ute och strosade med solglasögonen på. De ska man allt som oftast ha på sig förresten. Funkar tydligen utmärkt i molnigt väder och även inomhus. Ja, man kanske ska börja med det också. Vem vill ha rynkor runt ögonen?)


131679-241131679-242


Viareggio och korintiska (haha) pelare i bergsstaden Lucca.


131679-244


Toscanarna är riktiga bönätare. Passar mig bra som hoppar över kött. Jag åt en mumsig bönsoppa med svamp en kväll. Maten var över förväntan. Vällagad, enkel mat till vrakpriser enligt svenska mått. En ravioli fylld med vit fisk låter inte så gott kanske, men wow! Annat vi år var tonfisk med oragano, rosmarin och tomater och mozzarellan var syrligare och mycket godare än här.


131679-245

Karusell på torget i Lucca.


Det var härligt att komma iväg och få lite sol på sig. Viareggio känns som en trevlig stad. Inte så stor men inte för liten. Många affärer och restauranger. Med havet och bergen var det mer dramatisk natur än jag hade trott.  Om man gillar opera är det den stora Puccinifestivalen i närheten. Ett båttvarv fanns det också där man gjorde riktiga lyxyachter. Segelbåtarna i hamnen var overkligt stora. Tror att vi kommer trivas där...

Vad tycker ni? Skulle ni vilja flytta utomlands?

Byebye!



Stella och LeSportsac

131679-228131679-226


Stella McCartney ska ännu en gång samarbeta med ett annat företag. Efter H&M och Adidas. Den här gången är det LeSportsac som gör handväskor, resväskor och accessoarer. Hon ska designa en "vegetarisk" resväskkollektion. Alltså inte gjorda av läder, precis så som hon brukar. Det blir även babyaccessoarer och mammaväskor. Hela kollektionen kommer vara tillgänglig om endast ett år...! Våren 2008. Bäst att sätta upp sig på väntelistan alltså. )

Bye!

Bra shopping

131679-225

Idag hämtade jag ut mitt La Redoute-paket från mellandagsrean. En svart u-formad BEST-tröja i siden och kashmir och gammalrosa kimono som jag ska använda som morgonrock. Jag är jättenöjd! Tröjan är fin, mjuk och härlig. Inte sticksig som jag är allergisk mot. Kommer jag kunna använda länge vilket verkar vara  det jag är ute efter nu för tiden...)  Morgonrocken är glansig och färgen är ju underbar. Bra köp helt enkelt.

Hmm... undrar vad jag ska göra nu? Titta på "Prinsar och Prinsessor" på tv 4 med ett getöga (alltså sitta med macen framför tv:n) eller kolla andra Bridget Jones-filmen? Stör mig på Linda Nyberg, hon är så bonnig och ger ett väl oproffsigt intryck för mitt tycke. Kanske fixar naglarna och kollar Bridget istället. Med en kopp grönt te, apelsin och torkade fikon. Ledig imorgon. Hurra!
Bye bye!

Hard work, hard play

Jorå, jag är tillbaka i Sverige! Har tyvärr inte haft tid att blogga något eftersom jag har jobbat mycket de senaste dagarna. Dagarna i Italien var väl ingen SPA-resa direkt, men vi hade lite saker att fixa med. Hard work, hard play. Vi hade nog tur med vädret för det var ganska varmt och härligt soligt. Kändes helt ok att sitta i solen i bara tröja, gå på sandstranden och äta glass tillsammans med massa italienare i solglasögon. Där ska vi bo! Hann med sightseeing i Pisa, koll på läget i Viareggio (där vi ska bo) och en tur utmed den toskanska kusten och till Lucca. Det där tornet är verkligen inte rakt någonstans. Att det fortfarande står upp...
Shopping fanns det inte mycket tid till men det tar jag nog igen så småningom. Maten var relativt billig och supergod som alltid. Får bli många snabba promenader på stranden i vår och sommar. )
Ska upp och jobba inatt igen så borde gått och lagt mig nu. Jobbigt när man inte är kvällstrött. Imorgon På tisdag kommer lite bilder.
Natti!

RSS 2.0