Hur uttalar man egentligen kaviar?

Efter en ganska tråkig morgon med försovning och bara kallt vatten i duschen (finns det något värre sätt att vakna på än en kalldusch. Kanske därav uttrycket...) och vidare att jag missade tåget och därför fick vänta mer än en timme på nästa och alltså kom försent till skolan så har dagen artat sig ganska bra. Det är varmt och soligt (som vanligt), duvorna flaxar omkring och sprider sjukdomar (säkert) (som vanligt) och livet leker.
Är starkt shoppingsugen men än har jag inte riktigt hittat något som jag vill ha. Hoppas på att Florens har något att erbjuda. Finns faktiskt ett IKEA utanför Florens. Där kan man köpa kaviar. Mums. Kanske inte bara kaviar men ägg och kaviar är ju jättegott. Salt tycker jag inte alls är lika gott. Vissa tycker att ägg och ägg och ägg inte är gott ihop men det tycker jag nog att det är. Hur uttalar man egentligen kaviar? Vi har tvistat om detta länge. Jag säger kaavjar. Älsklingen säger kavviar. Med i. Andra säger kavvjarr. Ja, man kan undra.
Kommer troligtvis skriva mer och ha mer tid för bloggen när vi har skaffat internet och telefon och jag inte behöver sitta på gatan och blogga. Allt är lite provisoriskt för tlllfället.
Bye!



image454

Mi dispiace (sorry)


Jag är ledsen men kan tyvärr inte kommentera längre. Verkar inte funger alls. Men jag läser era kommentarer såklart!

Firenze

Vi har bestämt att vi ska åka till Florens i helgen. Ser jag verkligen fram emot. Jag har varit där en gång för fyra år sedan och vad jag kommer ihåg tyckte jag att det var en fantastisk stad. Konst, arkitektur, shopping och  bara sådär livligt men ändå sofistikerat. Kommer förrstås titta på en del pelare och sånt (som älsklingen bara hatar;) men kan inte vänta till att shoppa lite. Fanns massa roliga små affärer och parfymerior vad jag minns och bra marknader. Har hört att siden och lädervaror ska vara ganska billigt. Ska se till att klappa trynet på det äckliga vildsvinet också. Om man gör det kommer man återvända till Florens. Ungefär som när man kastar mynt i Fontana di Trevi i Rom. Man vill ju liksom återvända....


image453


Vildsvinet. Rys. Tänker bara på vildsvinen som åt människor i "Hannibal."

En kamp som inte har tagit slut än

Mycket att göra här också. Trots den otroliga värmen här i stan. I Viareggio blåser det. Not in Pisa. Siesta är dock inte något gott påfund tycker jag. Jag vet att de är varmt men... Tänk "allt" (det mesta) stänger från 12.30/13-16/16.30. Usch! Vad göra? Urdumt ju. Imorgon är det dessuotm helgdag här. Liberation Day eller något sånt.

Skolan som jag pluggar italienska på här har blivit en besvikelse tyvärr. Första dagen var en mardröm och första veckan var inte jättemycket bättre. Jag klagade och vi fick en ny lärare. (ops) Nu är det så olika nivå på oss i klassen så de som är nybörjare känner sig dumma och de som vill gå vidare och lära sig något nytt får inte det. T ex idag var det en holländsk tjej som började gråta för hon tyckte det var så jobbigt. Känner igen det. Medan jag tyckte det var lite väl löjligt att prata om att göra frukost för femte gången. Vi har ju redan lärt oss det för länge sedan! Så vad göra? Har pratat om att byta grupp men de andra är fem veckor före oss. Men går det så sakta fram kanske jag kan hänga med där? Känner inte ens för att vara på den här skolan längre. Ska jag kanske byta skola? Hmm.. jag blir inte mycket klokare just nu.
Ciao!

Italian Monkey Time

Tita på det här! En vän visade den för mig. en vän som tycker att jag ska bli mer snobbig på min blogg. Typ, "nej jag gillar inte Florens för det är så turistigt där. Siena är mycket bättre." I verkligheten älskar jag Florens och har inte varit i Siena. Ska nog av princip inte tycka om Siena den dagen jag eventuellt tar mig tid att åka dit.
Bye!

Från ett nervvrak i Pisa

Verkar varit en del strul med bloggen senaste tiden. Jag vet att kommentarsfunktionen är f-d up sedan länge och det är ju ganska irriterande. Men men, jag har meddelat och hoppas att de jobbar på det. Funderar lite på hur bloggen ska se ut i framtiden och kommer nog bli en del förändringar. I´m working on it så gott jag kan och hinner. 

De senaste veckorna har jag suttit ute på gatan i Pisa och bloggat. Ok för att det är varmt nog att göra det, ibland alldeles för varmt, men får också slåss med allt pollen, cigarettrök, märkliga människor och tjattrande italienare som absolut vill sitta fem personer till på samma bänk som jag. Folk tror väl att jag är galen som sitter här som om det vore mitt eget vardagsrum. Men vill inte heller gå till ett internetcafé och betala så jag får kämpa här. Detta är enda platsen med fri uppkoppling. Någon som är så snäll och "bjuder" på det! Tacktack! Har hört att det kan ta upp emot fyra veckor innan man får telefon och internet när man väl beställt det också. Mygod! Ska nog se till att vi får det snabbare än så.

Allt tar så mycket energi när allt är nytt, man inte kan språket och massa nya ord och grammatiska regler flyger omkring i huvudet hela tiden. Är trött hela tiden och kan sova hur mycket som helst. Vi håller ju på och flyttar runt första månaden vi är här så det är ganska tärande också. Vi har bott på fem olika ställen sedan början av april. Mycket bärning och packning och uppackning av väskor och påsar. Mina nerver klarar inte inte hur mycket som helst och det märks på humöret. Behöver lite vin varje dag to get through. Inte bra. 1 maj flyttar vi in i "vår" lägenhet. Kan inte säga hur skönt det ska bli.



image448

Stranden i Viareggio i helgen.


image451

Solstolar och parasoll är redan uppställda. Folk ligger i bikini och solar. Inte jag än dock. Lär nog dröja.) Krävs lite BUS innan dess.


image450

Strandpromenaden i Viareggio. Jättelång.


image452

"Våran" gata. In i det gula huset flyttar vi snart. Och det ligger ett bageri precis nedanför balkongen. Och en blomaffär och en vinbar alldeles nära. Mysigt.




Tänka om

image447


Svart paprika och gröna tomater.

Vad är mest intressant, roligt eller spännande?

Har börjat nytt liv i Toscana och det är både spännande, omtumlande och svårt ibland. Men kul förstås. Sitter och funderar lite på vad jag ska göra med bloggen. Jag vill gärna fortsätta blogga men vet inte riktigt med vilken inriktning. Jag älskar mode och shopping men även kultur, mat och mycket av mitt liv just nu baseras ju på att vi är i Italien och hur livet är här. Så nu undrar jag: Vad tycker du är roligt att läsa om på Bellezza? Shoppingtips, modenyheter eller bilder på köp som jag gjort ? Hur livet är här i Italien eller resetips härifrån? Kanske nyheter om italienskt mode eller tips på bra shopping i italien? Foton från olika platser och på olika saker här? Mer om min vardag och mina tankar? Möjligheterna är oändliga!

Skriv gärna vad du tycker om eller inte tycker och om det är något du vill se mer av! Går att kommentera här nedan eller maila på: [email protected]


Jag kommer bli tacksam för alla svar!


Nej. nu måste jag gå härifrån innan både min dator och jag smälter i värmen. Sitter på en bänk i solen, ingen vind och det är nästan för varmt i kortärmad blus. Hur ska det bli sen i sommar? Hjälp!
Nu ska jag ta tåget hem till Viareggio från Pisa och älsklingen och jag ska nog äta någon sallad med tonfisk och massa grönsaker. Sen plugga också och ta en promenad vid stranden. Härligt!
Bye från Bellezza!

Handväskor till kvällen

På kvällen när man går ut och tar ett glas vin eller äter något vill jag ha en mindre väska. Inte så kul att släpa runt på den vanliga stora som man drar runt med hela dagarna. Oftast brukar den ju också vara full med saker så det blir tungt. Men på kvällen av någon konstig anledning behöver jag egentligen bara plånbok, mobil, nycklar och läppstift.
Innan jag åkte till Italien köpte jag de här två handväskorna i lämplig storlek. Båda har även axelrem så det är superskönt och bekvämt. Kuvertväksa måste man ju hålla i och lägger lätt ifrån sig men det här är som magväska, fast ganska så mycket snyggare.)



image444
image445


Väska köpt på Kappahl. Fanns i svart, vitt och rött. 129 kr. Gillar quiltet och kedjan! Snygg snygg.



image446


Väska vunnen på Tradera för 79 kr. Ska vara mörkblått skinn men är tveksam till om det verkligen är äkta skinn.
Men jättefin och ser nästan oanvänd ut.

Bye!


Tezenis - billigt och snyggt

image443


Forresten, bh:n kopte jag pa kedjan Tezenis. Manga fina underklader, nattlinnen, mysbyxor och dyl. Bra basicunderklader men aven roliga saker - monstrade bh:s, roliga farger och lite annorlunda saker. Sag ett snyggt underkladesset i gult. Inte kyckling utan lagom stark farg. Allt ar dessutom jattebilligt, typ H&M, om inte billigare. Bra va? Jag kommer ga dit fler ggr iallafall.
Ciao!

Äpplen

image438
image439

image440
image442


Mitt första köp i Italien blev en behå för endast 9, 90 euro. Jättesöt helt i bomull, slät som jag vill ha, med röda äpplen på. Har fortfarande inte tröttnat på äpplen. För hur länge sen som helst ville jag ha KLJ´s äpplehalsband i ivory och det vill jag ha nu också. Attans, kanske skulle köpt det då? Men nu finns det nya versioner av frukter och annat och andra färger. Det här äpplet i pärlemor är fint. Om man vill ha ett halvätet äpple finns det ocksa.
Smyckena kommer fran Kyssjohanna.
Bye!








Madame Butterfly

image436
image437


Tyckte om den här bikinin från ASOS. Modellen är perfekt, finns i färgen Aubergine och den heter Madame Butterfly.  Madama Butterfly är ju en opera av Puccini. Nära Viareggio, i Torre del Lago, äger varje år Puccinifestivalen rum. En operafestival utomhus! I år kan man se La Boheme, Tosca och Madama Butterfly.
Vi är lite sugna på att gå men vet inte på vilken. Kan ju inte så mycket om opera direkt)
Bye!

Munkar

image433
image434


Idag såg jag en munk på gatan.

Inte som Madonna

image432



SJP -  hon gör det igen. Ser väldigt fräsch och vacker ut. Och hon är väl nästan 40? Men hon är inte snygg på ett Madonna-aktigt sätt. Lite läskigt, oanturligt och övertränat.

Saker att fundera på

image431



Saker jag funderat eller tänkt på det senaste dygnet:

  • Varför är italienare så galna i solglasögon? Finns väl inte några andra som använder dom så flitigt. Året runt, utomhus, inomhus.
  • Det är gott med croissanter och bakverk till frukost.
  • Varför pratar tyskar bara om sig själva och lyssnar inte? Måste man prata om sig själv konstant och avbryta hela tiden för att de ska lyssna?
  • Ska jag skita i tyskar?
  • Går alla italienskor på bantningskur?
  • Varför verkar idealet i Italien vara Pamela Anderson eller liknande. Alla på TV ser så solariebruna, stela och blonderade ut. Det är inte snyggt.
  • Har jag blivit lite brunare?
  • Löjligt att proglamledare plötsligt är med i reklampausen och gör reklam för madrasser eller sojapiller. Skulle de ha så hög trovärdighet. Tänk Rikard Sjöberg gör reklam för Libero. Ofta är dessutom proglamledaren man i sina bästa år och har sällskap av ung kvinna med idealutseendet (se ovan) i Italien.
  • Är det här pollenallergi? Är det så mycket pollen här? Värsta någonsin ju.
  • Pisa är en ganska liten stad. Alla verkar känna varandra.
  • Jag vill åka till Florens snart. Jag tycker om konsten, arikitekturen och shoppingen där. Synd bara att jag hela tiden tänker på filmen Hannibal och blir lite rädd när jag tänker på Florens. Tror det finns kannibaler överallt.
  • Ska jag kanske åka till The Mall eller vad den där outleten nu heter?
  • Vin är gott. Varje dag.
  • Rött vin är nog ganska nyttigt. Massa antioxidanter och så.

Livet är bra ljuvligt och ytligt.
En trevlig sida att klicka runt på.

Bye från Bellezza!

Vitt, blått och solbrun hud

Den här klänningen från Indiska var fin. Har alltid gillat vitt och blått. Väldigt överkomligt med 249 kr. också. Kommer nog få en fin solbränna med det här vädret! Ska bli riktigt brun för en gångs skull...)
Bye!


image430


Penélope och MNG

image427image428


Senaste kändissamarbetet är spanska klädkedjan Mango och Penélope Cruz och hennes syster. Det blir en höst/vinterkollektion 2007. Kläderna kommer att finnas i 80% av affärerna så finns bra chans att få syn på och kanske köpa något. Kollektionen ska bestå av aftonplagg, stickat och kläder i denim.

Idag är Pisa en varm stad. Jag smälter nästan bort i solen och min dator med. Skönt såklart men man undrar hur det kommer bli senare. Hjälp! Nu ska jag ta en tur i affärerna (måste ju hålla koll på shoppingen, verkar finnas en del inte så dyrt) sedan äta något (inte bröd) och plugga.
Ciao!

Primark på Oxford Street

Primark, eller som heter på lovely Ireland = Penneys, har öppnat flagship store på Oxford Street i London. Om det är någonstans man kan göra fynd så är det Penneys/Primark. Brukade köpa underkläder där för några tior när jag bodde på Irland. Visst, ingen höjdarkvalitet men snabba på att snappa upp trender. Så missa inte om ni är på våg mot London!
Bye!

Bröd, bröd, bröd

Italien är varmt och soligt. Var väl 23-24 grader mitt på dagen. Älsklingen kom och hämtade mig på skolan när lektionerna var slut och vi åkte till havet och hade picknick. Med sallad. Tonfisk och fetaost. Gott.  Jag tror jag spyr om jag ser en focaccia till. Vitt bröd överallt. I don´t want. Varför måste varje ställe, bar elller café, ha precis samma smörgåsar, focaccia, eller såna där andra vita med massa smält mozzarella - usch. Eller kanske en tramezzino. Eller trekantsmacka som vi brukar kalla dom. Visst bröd är ju gott men någon måtta får det liksom vara. Speciellt vitt som är noll fibrer i. Ok, nog om smörgåsar.

Nu går vi över till la lingua italiana. Idag har jag lärt mig en del på privatlektionen som det nästan blev. Bara jag, läraren och en tysk tjej. Man lär sig ganska mycket då. Så nu kan jag: Come ti chiami? och mi chiamo... och Quanti anni hai och Ho 28 anni och att penna heter la penna bl a. Och att fråga inte heter pregunta  (som spanskan) utan domanda. Och risposta. Svar. Läxa fick vi också. Bra att komma igång. Läraren verkar inte vilja förstå någon engelska eller spanska heller för den delen så ibland vet man inte ens vad man ska göra. Man kan ju inte göra uppgiften om man inte har förstått bad uppgiften är. Typ blablablabla....? Capito? Nej, no capisco. Och så har hon mage att bli arg och otålig (eller bara vara sådär härligt italienskt temperamentsfull kanske). men hallå - jag kanske är här för att lära mig. Någon gång kommer jag nog strejka. Om hon bara kör italienska så kör jag bara engelska. Jag kan bli envis om jag är på det humöret. Jag ligger på gränsen till obstinat på de där lektionerna kan jag säga.

Lite bilder också som visar att det inte bara är svårt och jobbigt. Ska klaga lite mindre men det blir nästan roligare då. Måste ju få skratta åt galenskapen. Mer om det en annan gång. Ha en bra kväll!
Ciao! Buena Sera!

image420

Viareggio. Några steg från vår lägenhet och där är havet!


image421

Vår framtida "local"? Vi ska bo i samma hus.


image423

Lär dig fickparkera ordentligt eller du kommer inte långt. Trafiken här är ett helt annat inlägg.


image424



image425

Bergsbyn Volterra


image426

Hustak i Volterra

Påskutflykt i Toscana

Ja, det är inte bara jobbigt här såklart. När man sitter i solen på en uteservering med en kall öl, eller när man somnar  på stranden med vågorna som slår in, eller när man går runt på mörka gator och slinker in på en bar och tar ett glas rödvin, eller som igår när jag och älsklingen gjorde en utlfykt. Vi åkte söderut, tog en titt på Livorno, helt ok men hamnstäder är väl inte så värst charmiga. Industrihamn liksom. Åkte vidare mot Volterra, en bergsby som vi hade hört var mysig. Alabaster är en  specialitet för staden och jag köpte en söt parfymflaska i rosa med puff som man trycker på. Vi åt middag i solen. Sallad, pasta och ett glas vin. Skönt förresten att båda dricker vin och ändå kan någon av oss köra. Vet inte om Polizia är så värst effektiv här mot låga promillehalter av alkohol och bilkörning. Tror inte det. Skönt också att man handlar mat och vin tillsammmans i affären. Såna där små saker som gör livet lite lättare...
Nu blir det väldigt varmt i solen här... ) Ska nog gå och göra några ärenden, får se om de affärerna har öppet eller siesta (3 timmars lunchstängt).
Bye!


image419


Volterra

Gente di Mare

En rikitg italiensk 80-tals schlager. Kan det bli bättre?) erkänn, ni gillar den! Gente di mare - det försår jag iallafall. Folket vid havet. Mmmm...Just det.

Första rapporten

Efter 28 timmar i bilen ner genom Europa var vi förra måndagen framme i Viareggio. Så nu har vi faktiskt varit här i en vecka! Har inte lyckats fått tag på internet förrän nu. Italien - bredband, vad är det? Det går inte så snabbt här. Men nu sitter jag på huvudgatan i Pisa, på en bänk, och har fått tag på Internet. Helt otroligt! Och snabbt går det! Så länge vädret är såhär funkar det. Soligt och 17-18 grader. Såg folk sitta här med laptopen med sig och tänkte att aha! Gratis internet. Inte långt från skolan heller. Hade första lektionen idag och det var inte lätt kan jag säga. Inte ett ord engelska av läraren och spanskan (som jag har lagt ner mycket möda på att försöka lära mig prata) var inte särskilt populär. Svårt när man kan ca 20 ord på italienska. Ett ordförråd på 20 ord, ni förstår hur man känner sig. Som en 2- åring som bara vill skrika när ingen förstår vad man försöker säga. Riktigt jobbigt och inte särskilt kul heller. Hoppas det blir bättre. Det ska ju vara kul att plugga.
Men en sak som gjorde mig glad var att jag fick se alla som varit inne på bloggen och era kommentarer. Tack allihop! Nu är jag ju inne i vardagen här så nu ska jag blogga mer regelbundet. Me promeso! Eller vaddå - vad det  spanska kanske? Fyyyy! Ahhhh! NO CAPISCO!!!
Over and out.
Bye!

RSS 2.0