Gott Nytt År!

image1104


En vecka sedan jag uppdaterade bloggen. Har varit en lugn, mysig jul på landet med familj, massa god mat och sällskapsspel (och vi högg våran egen gran!). Nu är vi hemma hos mina föräldrar i stan. Haha. Jag har blivit jätteförkyld så jag är ganska trött. Tur att man är ledig. Vi har fikat och ätit och ätit och fikat. Igår åt vi prinsesstårta när pappa fyllde år. Mums! Gått lite på stan och kollat rean men hittade absolut ingenting. Lika bra det kanske. Roligt med alla vårnyheter som börjar komma in istället.
Imorgon åker vi vidare till Nyköping där vi ska fira nyår. Har inhandlat champagne (inte rysk;) och hoppas på att vara lite piggare och friskare. Har druckit mirakeldryck med ingefära, vitlök och lime som man kokar ihop. Låter inte så gott och är inte det heller, men det kanske funkar.
Hoppas på en festlig nyår och återkommer med bild på klänning kanske....

Felice Anno Nuovo!



Buon Natale!

image1103


Nu tar jag och bloggen lite julledigt. Ikväll flyger jag och älsklingen hem till Sverige och ska fira jul hos hans föräldrar och sen vidare till min familj efter jul. Nyår firas på ett tredje ställe (fick en trevlig inbjudan idag, sista minuten som vanligt)) Imorgon ska vi ut i skogen (hoppas jag) och hugga gran. Nu sitter jag och panikmålar naglarna röda och fina. Och dricker ett glas rött vin samtidigt. haha. Blir mycket lättare då... Kan behövas efter den här stressen och julklappar som sket sig. Paketet med viktig julkapp till älsklingen kom aldrig. På måndag sa dom. För lite för sent liksom. Imorse fick jag ett utbrott och skällde ut folk och avbeställde allt. Vill inte ha grejerna alls nu. Sega, lata italienare!
Nej, julen handlar ju inte om julklappar sa vi väl. Ro och frid, familj och god mat. Nu måste vi skynda oss. Flyget går snart..

Buon Natale a tutti!

MatildaMatilda

image1100
image1101
image1102

Hittade även en spansk nätbutik med underbara saker. Kolla bara på det här! MatildaMatilda. Tyvärr tror jag inte de skickar till Sverige men titta kan man.

Louis Vuitton spring 2008

image1098

image1099

Snygga va?
Kanske inte så juliga, men passar på att ladda upp bilder nu när det går (efter morgonens drama...).

Chanel + flyg

Flyg är alltid bra.) Chanel kör flygtema på sin Cruise collection. Såg fina skyltfönster i Florens.


image1094image1095

image1097




Fashion books

image1093


Beställde några böcker från Amazon.co.uk. Mycket billigare än på Adlibris t ex. Ok, de är ju på engelska då men det funkar. De här är de som har kommit hittills. "The Fashion Book" - sammanställning av alla designers, modeller, fotografer, redaktörer osv. Alla som är värda att veta något om i modebranschen får var sin sida. Den andra "A Girl for all Seasons" har jag bara kollat lite i. Smått och gott om vad som händer under året. Tips om semester, mat, mode osv. plus lite roliga fakta om varför vi firar vissa högtider. Verkar bra.
Två till är på väg....

Flying home for Christmas

Ja, blogg.se har fått spel idag för det går inte att ladda upp några bilder. Inte härifrån iallafall. Men jag kan ju meddela att jag har husarrest i väntan på paket från England. Så fort paketet kom innanför Italiens gränser är det puts väck! Det är redan ett antal dagar försenat. Föraren kunde tydligen inte hitta adressen igår och jag väntar fortfarande. Få se nu, de har ca 2 timmar till på sig idag, också imorgon förmiddag sen drar jag till Sverige. Men piano, piano... Jag har ringt företaget där jag köpt, logisitkfirman i England och logistikföretaget i Italien samt mailat samtliga tre samt försökt spåra paketet på Internet. Vad mer kan jag göra? Härligt, utmaningar, utmaningar... Det är gånger som de här som man önskar att saker och ting fungerade som de skulle i det här landet. Men det blir nog bra. (gaaaahh!!!)

YSL Palette Esprit Couture

image1090

YSL Palette Esprit Couture 2007



image1091

YSL Klänning 1983



Är inte det här konst, så säg!?

Double hearts

Vilken gammaldags charm - den här klänningen från Topshop är för underbar! I silke, med massa fina knappar och puff. Mönstret är små hjärtan. Hade passat perfekt nu och sen i vår och sen i höst. Ser att den passar lång tid framöver faktiskt.)

image1089

Aprés-Midi

Jag tror jag har hittat någon som jag!) Aprés-Midi (eftermiddag på franska) är en liten butik i Milano. Veronica - butiksinnehavaren gillar bakverk, rosetter och Paris och gör bl a ringar och skor med dessa saker. Dessutom säljer hon rävar att ha runt halsen. Alla med sin egen karaktär och i olika färger. Fusk såklart. Hemsidan finns här.
Jag vet var jag ska gå när jag kommer till Milano!


image1087image1088

ECO collection Lindex

image1083image1084

Lindex har alltid fina blusar. Den blå kommer från deras nya ekologiska kollektion. Det gör inte den vita men den var också gullig.

image1086

Den här tunikan tycker jag också är fin och det är bara för puffets skull. Jag älskar puffärmar!

Väntan

Hej och ho! Här sitter jag och väntar på paketleverans men det kommer ju aldrig! Har själv varit ute och spårat paket när det egentligen skulle komma till mig, men nu vågar jag knappt lämna huset när jag väntar på en leverans till. Suck. Fånge i mitt eget hem. Men jag ska inte klaga, jag har en vän som i detta nu väntar och väntar på en betydligt större och viktigare sak.
Igår var vi i Lucca och julhandlade. Lite julklappar och en resväska till mig! En bra julklapp. Röd Samsonite. Julsånger går på repeat här och har gjort så en vecka. Blir snart tokig. haha. Kanske ska byta. Förresten - det här är min absoluta favoritjulsång. Den är cheesy men det står jag för.)

Marit och Branten

Gillar bilderna på Marit Bergman som finns hos Branten. Bra klädval har hon gjort också! De där underkläderna alltså...



image1081image1082

Ultimate Travel Bag

Igår bakade vi lussebulls igen. Den här gången med riktig jäst istället för bakpulver. Mycket bättre! Idag ska de sista julklapparna inhandlas förhoppningvis. Jag måste även hitta en resväska. Min gick sönder för två år sedan (!) och har fortfarande inte fått tummen ur och köpt någon. Har bara en liten rullväska, men med den får jag aldrig plats med allt jag ska ta med mig nu. Vi ska vara i Sverige i två veckor plus julklappar. Den här var ju chic. Ett resultat av samarbetet mellan Louis Vuitton och Lisa Armstrong - The Times moderedaktör. Fast jag behöver nog en större... )


image1080



image1079

Wonderland

image1078

Jag har ju pratat om min obsession av rosetter och så hittade jag dom här örhängena från Dada´s Diamonds på Accessora. Superdupersöta! De i silver hade kanske varit något...

Hjulinställning

Se det här! Go Tiffany!

Julstämning

Ja, har ni någon julstämning då? Här är det väl sådär. Mest julstress faktiskt...haha. Nej det är inte så farligt ärligt talat. Jag är ju ledig nu. Lite irriterande är det att jag har beställt julklappar på internet och med courier (expressleverans) men att italienarna strejkar! De sa att jag själv kunde få åka en halvtimme bort och hämta paketet, fast jag redan har betalat mycket pengar för att få det hemskickat direkt INNAN jul. Vilket skämt. Får se hur det löser sig. Strejk - blä!

(Vackra bilder med röda kläder att titta på.)

image1072image1076image1075image1077

Räddat världen

Snart kommer min älskling hem från England. Han har varit ute och räddat världen (jobbat). Så ikväll blir det mys med god mat och vin. Och massa prat om jag känner oss rätt. Och det gör jag ju.) Den här är till honom. Underbar. (Man får vänta några sekunder innan det kommer igång, men det är det värt!)


image1071

Sverige Online

image1070


Igår kväll blev jag så himla sugen på Juleskum - det enda goda julgodiset (förutom det hemgjorda då) och kom till den här sidan. Där har de mage att ta 59 kr för en påse Juleskum! Så desperat är jag inte. Dessutom åker vi hem till Sverige på jul.) Men det är en bra idé.

Bene

Den lilla Sephora-affären i Florens hade fått in ett av mina favoritsminkmärken - Benefit. Jag blev så glad så jag köpte Benetint - originalet. En sorts vattenfärg man penslar på kinderna eller läpparna. Ger en fräsch promenadlook och det är det enda rouge som håller hela dagen. Mycket bra!


image1069

Miu Miu Spring 2008

image1068

Kirsten Dunst  Miu Miu Spring 2008 Campaign

Julklappsinslagning

image1067


Idag måste jag slå in massa julklappar. De bara ligger här och väntar på mig. Igår var jag i Pisa och skulle handla de sista små grejerna men hittade ingenting! Så idag måste jag rusa runt här i Viareggio och försöka fixa det. Var förresten på mysig luciamiddag ute igår. På Restaurang "Amaro" här i stan. God mat och trevligt sällskap. Nope - have to get going. Ha en mysig fredag!

Fortfarande ingen

Har letat ett tag nu. Efter en lång kappa. Jag vet inte riktigt var man ska få tag på en. Second hand kollade jag lite i Rom - kan vara ett alternativ. Den här från Ralph Lauren var fin.

image1066

Musse

image1064
image1065

Jaha, och vad tycker ni om mussemodet då? Jag tror jag hoppar. Särskilt öronen där... )

Golv

Med risk för att tråka ut er kära läsare ska jag nu skriva om golv. Det slog mig att jag hade tagit en hel del bilder av golv i Rom. Tänkte därför visa dom.) Enjoy!


image1057

image1058

Om du hittar den här punkten på Petersplatsen ska du ställa dig på den och titta på kolonnerna och kommer då märka att alla står i en perfekt rad. Man ser inte alla kolonner bakom. Symmetri, symmetri. Så här:


image1059


image1060

image1061

Inne i Peterskyrkan.


image1063


image1062

Regnhål i golvet inne i Pantheon p g a det stora hålet i taket.



Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella

Långt namn på ett apotek/parfymeri som kommer från Florens. Grundades redan 1221 av munkar som gjorde balsam och salvor av medicinalörter. Står 1612 på alla förpackningar och det var då som de öppande för allmänheten. Sedan har det fortsatt, nu finns det butiker på utvalda platser i Italien och världen där det säljs massa olika sorters produkter med bara naturliga ingredienser. Ekologisk honung, téer, doftessenser, hårprodukter, tvålar, rakprylar, potpurrier, kroppsprodukter, parfymer - ja mycket. När vi var i Rom var jag inne i den lilla affären vid Piazza Navona och köpte en Relaxing Body lotion som doftar underbart. Citron, apelsin, nejlika... Huden blir väldigt len, men det får vara min finlotion för den kostade 250 kr. Hemsidan är här. Sorry, inte mycket information där.)


image1055
image1056

Rätt färger

Den här klänningen från Carolina Herrera hade suttit som en smäck idag. Om man skulle vilja klä upp sig - och det vill man ju, eller hur?

image1053

image1054
Skor ASOS

En vit Lucia

image1052

En vit klänning på Lucia? Ja det här är ingen sådan klänning, jag vet... Lite snö hade varit mysigt nu, men här snöar det VÄLDIGT sällan. Gick upp tidigt för att det skulle vara mörkt ute, men nu är det redan ljust. Hur ska jag kunna få lite Lucia/julstämning? Ska kolla på Luciafirande på SVT Play. Annars idag: slå in julklappar, gå på stan och kolla efter det sista. Ska åka in till Pisa tror jag. Hoppas det blir en mysig dag...



Cosabella + Sex and the City

image1050


image1051

Cosabella designar kollektion till Sex and the City!


Roma

Tänkte visa lite bilder från Rom. Bättre sent än aldrig.

image1024

Peterskyrkan

image1025

Det stora (impopulära) palatset vid Piazza Venezia som kallas "Roms löständer."

image1026

Sciopero! Det var strejk när vi var där. Alla taxibilar och bussar bara stod mitt i gatan utan förare. När händer sånt i Sverige?

image1028

Fontana di Trevi. För kallt för något dopp.

image1030

Vatikanstatens enda postlåda?


image1032

Peterskyrkan var ofantligt stor och pampig. Som flera kyrkor i en.
Katakomberna under kyrkan där alla påvar ligger begravda rekommenderas. Häftig upplevelse!


image1033

Det här var något gammalt helgon som man skulle kyssa/klappa foten på. För att få evig lycka kanske...


image1037

Pantheon på dagen och på kvällen.


image1039


image1040

Är det inte...?


image1041

Någon ruin? Forum Romanum (romarrikets centrum när det begav sig) och Colosseum.


image1043

Roms äldsta gata.


image1045

Inuti Colosseum.


image1047

Balkongen där Mussolini brukade hålla tal.


image1048

Enoteca Costantini på Piazza Cavour (tydligen bra vinaffär) och den enda bilen jag skulle vilja köra i Rom.
Smart car.

Christy Turlington för Escada

Väldigt fina bilder, kläder och färger.


image1019

image1020

image1021

image1022

Skodags!

Nu är det dags för festskor! Har ju gått igenom både klänningar och väskor tidigare. Hittade en jättefin nyårsblåsa i Florens igår. Färgen, modellen  - perfekt! Men vill hålla den lite hemlig. Lovar, kommer visa bild på den senare...
Älsklingen åkte precis till flygplatsen. Han ska jobba i England tills på lördag. So I´m all alone. Trist.  Men jag ska nog hålla mig sysselsatt. Har massa pyssel och fix som ska göras. Ska börja med att gå långpromenad men först några snygga festskor:

image1000

ASOS. Rosett, rosett....
image1001

Platå från Wedins.


image1013


Billiga från Din Sko.

image1014

Silver, have2have.
image1010
Leopard och rosett, Ellos.

image1003

och guld.

image1018
H&M.

image1005

Rosa är ALDRIG fel. )

image1006

Klassiska lackpumps, have2have.



image1012


Din Sko.

image1015

Bianco.

image1009
Cacharel slingbacks, Shopaholic.

image1017
Sergio Rossi, Net - a -porter.

Julklappshandling

image999


Hello! Idag åker vi till Firenze och handlar julklappar. Jag älskar Florens! Hoppas det är riktig julstämning... I helgen blev det storhandling, lussebullebak med bakpulver istället för jäst (så kan det gå när det står jäst på förpackningen, hur ska man då kunna veta???) och "Gudfadern." Har fått låna hela boxen så har fortfarande 2 långa filmer kvar att titta på. Bra sysselsättning. Ha en bra dag - have 2 go!

Färdig!

image998


Igår kväll lämnade jag äntligen in mitt arbete - skönt! Tog förstås mycket mer tid än jag trodde det skulle göra. Men jag är nöjd med hur det blev och jag hoppas att det är kunskaper som jag kommer att få användning av i framtiden. Igår kväll var det ost och vin och somande som en stock.
Idag stå vi i valet och kvalet mellan att baka lussebullar eller åka till Florens och handla julklappar. Tycket faktiskt att jag själv är värd en liten julkapp nu efter allt kämpande med studierna.)
Nu måste jag få i mig kaffe och frukost. Om vi ska åka till Florens måste vi åka snart. Bra att affärerna har öppet ganska länge...

Rosett

image992
image993
image996
image994


Vem gillar inte rosetter? Men nu har jag blivit besatt av dom! Jag skulle vilja ha rosetter i öronen eller som armband eller halsband. Var hittar man sådant? Viktor & Rolf gör en julutgåva av sin parfym Flowerbomb med en gigantisk rosett. Här även på sko från House of Gereon och en stor, fin rosett i midjan på en klänning från ASOS.

Josephine´s Bakery (vid Piazza Paradiso) i Rom hade de fattat. Kolla in tårtorna! Den rosa/vita är ju ljuvlig! Se,  bakverk igen. Märkligt. Verkar som att jag hela tiden blir otroligt inspirerad av tårtor och bakelser;)


Seg

image991


Helt seg i huvudet efter dagens tankeövningar. Är inte färdig än riktigt så måste upp tidigt imorgon och göra klart. Sen är det helg, jullov och allt.... Nu måste jag snart sova tror jag. Gäsp.

Pluggdag

image990


Idag måste jag bli någorlunda färdig med mitt inlämningsarbete som ska vara klart imorgon. Ska bli så skönt sen när jag har det gjort. I helgen är både jag och älsklingen lediga. Ska baka lussebullar och så. Men det är sen. Nu är det frukost och plugg. Jag blir galen på att det inte finns något varmvatten i duschen och att internet är segt som en gammal, gammal snigel. Men hey - det är så det är här!







Les Couleurs Nationales

image983image985


Gillar både bilderna och kläderna från Les Couleurs Nationales. Kjolen är fantastisk och i "Shoplifters coat" får man plats med mycket. Finns hos Design Sverige och här kan man se mer underbara kläder.




Romano

Romano är en restaurang här i Viareggio som vi har hört har en stjärna i Guide Michelin. Alltså väldigt god mat. Det är ganska svårt att hitta restaurangen och när vi skulle kolla hemsidan så är den som många hemsidor i Italien. Ungefär som det var för tio år sen i Sverige. Kolla här! Vi måste i alla fall gå dit någon gång och prova...

Vem är vem?

Igår kväll hade vi ofantligt roligt när vi gick igenom svenska, manliga singer/songwriters. Jag menar - herregud, det är ju omöjligt att skilja dom åt. Ja nästan iallafall. Några av dom har tydligen varit med i "gubbrockgruppen" Grymlings för länge sen. Bara en sådan sak.)  Nej, det här är väl inte min typ av musik direkt, men det är himla kul!

Finns det någon mer som skulle platsa i denna grupp?


image978

image979

image980

image981

image982


1. Uno Svenningsson
2. Pugh Rogefeldt
3. Peter LeMarc
4. Mikael Rickfors
5. Mats Ronander

Till en speciell person

image977

En tårta idag till en speciell person. Grattis!)

La Redoute har startat sin rea!

image976


Jag har gjort ett kap! Klickade hem den här fina väskan i skinn som jag tittat på ett tag för 250 kr inkl frakt. (har tidigare kostat 739 kr.) Hur bra som helst. Så glad! Förresten - La Redoute har startat sin stora rea med upp till 70% rabatt på vissa produkter. Om man är medlem vill säga. )

Titta möblerna!

image974image975


Här får jag ändå säga att jag är mer intresserad av bordet, spegeln och stolen som finns bakom Eva Green.) Ser ju jättefina ut! Men det klart  - riktigt snyggt med kontrasten vita möbler, svarta underkläder också.

Bilder: Vanity Fair

Resort

image972


Den här bilden har vi väl sett förut på många ställen...) Underbara kjolar och klänningar i siden. Modellen är väl inte särskilt smickrande men... När jag gick runt och tittade i skyltfönstren på Via Condotti och däromkring var nog Prada det mest tilltalande. Såg en av klänningarna hänga därinne och ville liksom bara känna på den lite... Kamerabatteriet tog tyvärr slut när vi fotade alla gamla byggnader och kolonner men annars hade jag så gärna velat fota lite snygga skyltfönster. Typiskt! Prada hade mycket applikationer i form av rosor på väskor och handskar osv. Jag provade en jättefin svart/vit kvällsklänning i siden på Zara med just de här rosapplikationerna. Väldigt fin men lite trasig i den enda small. Typiskt igen!
Jo just det, en affär med lite blandade märken hade en stor skylt utanför där dom skröt med att "We sell Odd Molly." Där ser man...

image973


Vackra saker i Rom

Lovade ju lite bilder från Rom tidigare. Idag blir det fina saker som jag fick syn på. Andra bilden är Fendi på stora, dyra shoppingatan Via Condotti.


image960
image961
image963
image964
image965
image969
image970
image971

Disastro

image959


Sitter och kollar lite halvt på "Maid in Manhattan" dubbad på italienska. Suck. Ja, det här är ett av de bättre inslagen på italiensk tv vilket i övrigt är katastrofal. Den här filmen ju är en riktig chic flic med den klassiska makeover-scenen där den fattiga men vackra tjejen får en rejäl uppfräschning. Men där tycker jag "Pretty Woman" är svårslagen - hur många gånger har man inte sett den?)

Divine - Ladurée pour Sephora

Bakverk och skönhetsprodukter i en gudomlig blandning. (ibland undrar jag om jag inte skulle vilja äga ett litet konditori..;) Välkända tesalongen Ladurée och Sephora gör en kollektion med tvålar, läppglans och badsalt i ljuvliga dofter som lilja och brioche. Allt säljs på utvalda Sephorabutiker i de pastellfärgade förpackningar som Ladurée är kända för. Ja, nu finns ju inte Sephora i Sverige (som det u-land Sverige är när det gäller dessa ytliga ting) men här i Italien finns det en liten Sephora i grannbyn...

image958

3:e

image957


3 december -  många privatpersoners bloggar har adventskalendrar och utlottningar men jag har nog med att hitta julklappar till mina nära och kära och alla andra saker som man gör här i livet. Det finns ju ett liv utanför bloggen. Usch, tråkigt väder här nu. Regn och rusk. Ska visa lite bilder från Rom senare idag. Har tagit massor. Hade gärna åkt tillbaka i några dagar nu när jag tänker på vad som väntar mig den här veckan - många timmar med min inlämningsuppgift för att få den klar tills på fredag. Bara att sätta igång. Apropå bilden skulle lite nya, fräscha underkläder inte vara helt fel.)

Juletider

image956


Tillbaka från Rom och det är första advent. Vad snabbt tiden går! Rom var helt underbart som vanligt. Eller vanligt och vanligt, det var 5 år sedan jag var där sist och det här var min tredje gång där. Jag känner ändå att jag inte sett och upplevt det jag vill. Finns hur mycket som helst. Jag kan inte vänta på att åka dit snart igen! Otrolig stad.

Igår firade vi första advent här hemma med glögg, pepparkakor och sånt. Har även fixat adventsljus och lite julpynt. Måste baka lussebullar snarast också. Idag sitter jag här själv (nackdelen med en pojkvän som kan jobba lite när som helst) men det var ju därför vi adventsmyste lite igår. Så nu håller jag på med massa olika projekt som vanligt. Mycket plugg den här veckan så får se hur mycket bloggande jag hinner med. Men nu ska jag nog äta en pepparkaka eller två och en clementin.
Hoppas ni har en mysig första advent allihop!

RSS 2.0