Vintern rasat ut

image1677

Hoppas ni får en mysig Valborgsmässoafton! Den här bilden fångar våren mycket bra tycker jag. Ingen brasa och körsång för mig idag, men jag överlever nog. Funderar på att hyra Marie Antoinette ikväll. Känner för att titta på bakelser och fina klänningar;



Vinresa till Montalcino

Bättre sent än aldrig. Här kommer lite bilder från vår utflykt, som visade sig bli en ren vinresa, till Montalcino ( det var bara dit vi hann) förra veckan.


image1669

Brunello - vinerna är Montalcinos stolthet.

image1670

En riktig rövarborg.


image1671

Vinprovning i borgen.


image1672

image1673

Vinaffärer på rad.


image1675

image1674

Sen var vi och hälsade på direkt på en vingård och fick en liten lektion om deras vin, provsmak (såklart) och självklart också köpa med oss vin. Om man har möjlighet tycker jag absolut man ska göra det.

I Montalcino

image1676

Så här glad blir man av att prova viner i Montalcino.

In short

Kort uppdatering. Jag gick upp sju och har druckit kaffe och färskpressad apelsin/grapefruktjuice. Himla bra med en juicepress. Det regnar igen. Suck. Idag ska jag ska plugga - både textil- och färglära. Så det är väl bara att sätta igång. Ha en bra dag och var snälla mot varandra! (var bara tvungen att säga det;)


image1667

Den nya affischen

image1666


Är det här den definitiva postern för Sex and the City The Movie? Vem vet? Mycket skvaller om den där filmen; Vilken föredrar ni?

Väldigt många euro

image1663image1664


Jag var precis på en liten kvällspromenad och passade på att kolla i skyltfönster. Fick syn på Stellas klänning ovan. Väldigt fin. Och otroligt dyr. I affären tog de förstås ännu mer än på nätet. (1495 Euro) Tyckte tyget iofs var finare i verkligheten, men anser nog inte att något tygstycke ska kunna kosta så mycket. För det är ju bara ett fasanfullt hypat och ganska så överreklamerat tygstycke. Men det är fashion, och det är det som vi gillar så mycket.

Coppola/Vuitton

image1662


Sofia Coppola och hennes far ska vara med i nästa kampanj för Louis Vuitton. Apropå dessa personer - för er som inte sett "Il Padrino" - ni har något att se fram emot! I de filmerna kan man nämligen finna svaret till de flesta av livets stora frågor;



Badmode

image1661


Badkläder i 50-talsstil från Agent Provocateur. Precis min stil.) Gillar hur modellerna ser ut precis som skyltdockor också.



Mer badmode

image1660


Den här bikinin från H&M var snygg. Har samma mönster som den eftertraktade klänningen som folk försöker sälja för dubbla priset på tradera nu. Men bikinin kommer väl endast säljas i butik och då är det kört för mig.( Just nu tittar jag bara efter tunna klänningar, kaftaner och badkläder för att det är det enda jag kommer behöva i sommar; Och sandaler.



Liberty print

image1658

image1659


Beautiful, beautiful! Vilka otroligt vackra skor från Maloles. Liberty - mönster och den svarta kontrasten. Åhh, det gör ont i hjärtat för att de är så fina...) Här kan man titta närmare.

En sådan här kjol

Det här är ungefär vad jag är ute efter. En röd, vid, knälång kjol. Så snyggt med ett vitt linne i sommar. Den här kommer från Branten (Bildt & Prior) men min storlek är slut. Jag ska nog få tag på en... Någon som har tips på var man kan hitta liknande?


image1657



På balkongen

image1656


Sitter i solen på balkongen och min ena arm har redan blivit lite röd. Grannen ovanpå började precis sopa ner lite smuts till oss, hon brukar vara så snäll att göra det... Kliar lite i ögonen av allt pollen. Idag åker älsklingen iväg i 1,5 vecka så jag ska vara här hemma själv.( Kommer bli ensamt men får väl se det som ett bra tillfälle att hinna plugga och sådär. Ska hyra massa filmer och sitta här hemma som en annan gammal nucka. Det enda som fattas är en katt.;) 
Idag åt vi fattiga riddare till brunch, en hederlig gammla svensk rätt. Nu ska vi mysa de sista timmarna innan han åker. Hoppas ni har en bra lördag!


Lovely dress

image1655


Den här klänningen är så fin! Förut fanns den hos Forever 21 men där är den slut. Men... nu har även Glitzy och Nelly fått in den. Tur ändå att jag budade hem den från eBay för en betydligt mindre summa... hehe.

Nektar De Stagni

image1653

image1654


Nektar De Stagni är ett Miamibaserat företag med massa söta kläder. Fastnade för de här bilderna. Man kan även köpa deras kläder online.

Snyggaste bikinin

Ännu ett exempel på hur insöad jag är på "lila." Otroligt snygga skärningar på bikini och baddräkt. Från Yamamay.


image1651image1652


Saker man inte får nog av

image1650

Ursöt blus från Forever 21. Den är så jag. Varför kan man inte få nog av vissa saker? För mig är det lila i olika nyanser, puffärmar och söta detaljer. Titta bara! Synd bara att den inte var i siden...

Chanel-sommar

Wihoo - blogg.se funkar! Är det bara jag som har problem?
Anyway, Chanel! De har blivit något av en favorit för mig, synd bara att man inte har plånboken som matchar... De gör det mesta rätt och vårkampanjen med Claudia Schiffer är inget undantag. Underbar styling, underbara bilder. Undrar vart de är tagna?
Saint Tropez tydligen...


image1647

image1648

image1649

Bättring

image1643


Har inte blivit så väldigt mycket bloggat senaste veckan men idag lovar jag att det kommer fler inlägg. Inspirationen är förhoppningsvis tillbaka...
25 april, redan. Det är inte klokt vad tiden går fort, jag tror faktiskt att den riktiga våren har kommit hit också. Ses senare!

Montepulciano

Godmorgon! Idag ska vi på utflykt bortåt Siena i Toscana. Hoppas hinna med att åka till Montepulciano, Montalcino och ja, så var det något mer... Värsta vindristriktet det där så det kommer troligtvis provsmakas och inhandlas lite vin. Solen skiner så verkar lovande! Nej, dusch och frukost nu. Ha en bra dag!


image1642

Fashionista

image1641


Martina Bonniers bok "Fashionista" måste jag köpa! I hennes beskrivning av en riktig fashionista känner jag väl igen mig, då jag t o m drömmer om kläder på nätterna. Är det friskt? Allvarligt talat verkar den innehålla mycket intressant och användbart. Provläs här! Man vill bara läsa mer...

Här skulle det passa bra...


image1639

image1638

...med en smyckeshållare.

Regnmåndag

image1635

Idag regnar det och är måndag, men vi är lediga tillsammans - alltså mysmåndag. Så vi tänkte baka och hyra film. Blir nog bullar, kladdkaka och romantisk komedi (om jag själv  får välja;) Först ska vi städa bort mögel från våran fuktiga lägenhet, helt sjukt men det växer på väggarna. Det kan inte vara hälsosamt.

Spanska Vogue 20 år

image1631

image1632

image1633

image1634


Spanska Vogue fyller 20 år och slår på stort med att göra fyra omslag till majnumret - alla med Kate Moss. Snyggt förstås. Jag gillar det första och sista mest. Kan nog inte välja... Vilket är din favorit?

Keds

image1628
image1629
image1630


Mischa Barton i kampanj för Keds skor. Jag tycker bilderna ger en 50-talskänsla. Gillar det. Här har Mischa på sig två saker som jag vill hitta till sommaren. En röd, vid kjol och en gul klänning.

Portrait of a Lady

Sånt här älskar, älskar jag!! När konst och mode flätas samman. Julianne Moore har fotograferats i Harper´s Bazaar efter ett antal målningar. Här kan man se alla.


image1620

image1626

Edgar Degas "Två dansare" 1890.


image1618

image1619

Egon Schiele´s "Sittande kvinna med uppdragna ben" 1917



image1623

image1627

"Kvinna med solfjäder" 1919 Amadeo Modigliani




18/4 kl. 10.17

image1617

Idag har jag en del saker att fixa. Fredag och känner mig pigg och glad. Vi fick en även glad nyhet igår som vi ska fira i helgen. Vädret däremot är trist, regn och ganska kallt. När kommmer våren hit till Italien? I eftermiddag ska jag träffa en kompis i Florens för aperitivo. Jättekul!

Daisy

image1616

Den här söta sminkväskan kommer från Marc Jacobs kollektion tillsammans med Sephora. Kollektionen heter Daisy precis som Marc Jacobs senaste(?) parfym. Väldigt guligt! Kanske något för alla er som ska till USA snart. (Men ett litet Sephora finns i Florens)). Titta på alla produkter här.

Bebe

Snygga bilder i Bebe´s sommarkampanj.


image1614

image1615

Smyckeshållare

image1613

En smyckehållare skulle jag vilja ha som komplement till mitt fina smyckeskrin. Hänga upp halsband på och så. Den här var krusidullig, alltså gillar jag den. Från Stajl.

Al Supermercato

Lite från en italiensk mataffär.


image1599

Färska frukter och grönsaker finns det alltid massvis av. Det mesta kommer från Italien och är billigare än i Sverige. Bananer är dyrt för det odlas inte i Italien. Mycket går efter säsong, t ex vindruvor finns oftast bara på hösten. Frysta grönsaker - che?

image1611

Parmesanost vill man ju ha. Grana Padano eller...


image1612

Parmigiano Reggiano (den "äkta"). Också billigare än i Sverige. Annars finns ju alltid mozzarella, taleggio, pecorino, gorgonzola osv.


image1603

Pasta finns såklart i massa olika former även om fullkornspastan inte riktigt har slagit igenom här än. Olika pastatyper passar till olika såser. Pasta Carbonara "ska vara" med Penne t ex. Här är några regionala pastaformer - Napoletane och Siciliane.


image1604

Vin! Farligt billigt. Man ser inte mycket franskt, spanskt osv här. Det där med vin är ju personligt, vad man tycker om och inte men visar ändå några (med risk för att vara vinnörd. Pretentiöst =  not good!)


image1605

Eftersom vi bor i Toscana blir det mycket Chianti. Lättdrucket och gott.


image1606

Vino Nobile (di Montepulciano) är ett bra, prisvärt vin.


image1607

Blir mycket rödvin här men gott vitt vin är Vernaccia (di San Gimignano). De kommer alltså alltid från toskanska bergsbyn San Gimignano.


Ja, se där. Nu blev jag en matnörd trots allt.) Vet inte om ni uppskattar såna här inlägg men man måste ju prova...

Emily Blunt

image1598


Brittiska skådespelerskan Emily Blunt i TMagazine. Klicka här för reportaget och fler snygga bilder.

Skor

image1596


Modeller från Ferragamo. Om det är något italienarna kan så är det skor. Ferragamo har t  o m ett skomuseum i Florens. Intressant...

Look no further


image1595

Man vill bara ha mer, aldrig är man nöjd. Så är det ju i dagens konsumtionssamhälle. Vi är nog alla så  - mer eller mindre. Jag gick och tänkte att jag vill ha en blus med pärlknappar ungefär som den här. Lite gammaldags stil sådär och i siden. Men...


image1594

... så tog jag mig en närmare titt i min egen garderob och vad finner jag? Jo ett linne från förra året köpt på Josefssons/Ellos med pärlknappar. Aprikost med massa söta detaljer. Kan man ha i sommar med kjol eller till jeans och kofta/kavaj på vintern. Sometimes, look no further than your own wardrobe!

Couture in Bloom

image1592


image1589


image1593


image1591


Karl Lagerfeld har fotat Doutzen Kroes för Harper´s Bazaar. Vilken färgexplosion!

Mango Outlet

image1583image1584



image1587image1586


Mango Outlet
har sänkt sina priser ytterligare. Även om jag tycker att Mango har lite konstiga kläder många gånger så kan man hitta en del godbitar. De här klänningarna i bra material kostar ungefär 20 Euro styck och kavajen går på ungefär 25. Den vit/rosa bomullsklänningen är jättesöt!

Nytt på Indiska

image1581
image1582


Fin sidenblus och snygg somrig klänning.
En vit klänning är ju nästan ett måste till sommaren.

Färglära


image1580

Så här ser det ut när jag pysslar med gouache-färger och färgprover.


image1579

Så här ser det ut när jag pysslar med andra färger. Från vänster till höger: Las Vegas, New Dehli, Bordeaux, Madrid, St. Tropez, Marrakech, Baghdad, Dream.


Pima bomull och siden hos H&M

image1575image1577image1578

H&M försöker ligga i framkant när det gäller att hitta bättre material kvalitets- och miljömässigt. De senaste nyheterna är plagg i helsiden och pima bomull. Pima bomull är en bättre kvalitet av bomull, vitare och med längre fibrer än den vanliga. Det ger ett tåligare material. Bra jobbat av H&M tycker jag. Mer sånt här vill vi se!

Den perfekta presenten

image1574

Jag som älskar och nästan bara använder Sarah Jessica Parker´s parfym "Lovely" skulle defintivt uppskatta det här.  Specialutgåva som säljs i USA - Sex and the City Lovely - paket. En låda med parfym, miniparfymflaska, bodylotion och en kod som ger två biljetter till Sex and the City - filmen. Tiden kan inte gå tillräckligt snabbt tills den har premiär!

Valmåndag

Måndag morgon. Har varit uppe ett tag och druckit massa kaffe. Det blir mörkare och mörkare på himlen och nu regnar det också. Idag ska jag komma ikapp med färgläran. Det blir sortera färgprover och måla med gouache-färger för hela slanten. Det ska bli riktigt kul.
I eftermiddag stänger vallokalerna. Italienskt val igen och det tros bli jämnt. Berlusconi ligger alltså farligt bra till...


image1572

Nümph

image1571


Ännu en fin sommarklänning, den här från danska Nümph som man kan hitta hos Wardrobe Stockholm. Snyggt mönster och fina detaljer som knapparna och kragen. Finns även i grönt.

Dolce - vår

image1567


image1568
Dolce & Gabbanas kollektion är en av vårens snyggaste. Det här inspirerar mig. Kort och puffigt.  Ljusa färger men inte lamt. Make-upen är också fin och lagom tuff.

image1569


image1570



Luftfuktighet hög

image1566
Fredag igen! Skönt. Jag och älsklingen är lediga tillsammans i helgen. Nu ska vi åka och handla mat och städa färdigt. Möglet gror i vår lägenhet. Det är så fuktigt och rått här och nu regnar det ute också. Tvätten torkar inte. Vi mätte luftfuktighet och den ligger på 80%.

Jaja, ikväll vill jag ut på Aperitivo. Det är jag värd.)

Grönsaksmarknad i Pisa

image1564



Marilyn

image1561
image1562
image1563


Nya, fina klänningar från Bonnie & Clyde. Drömklänningar som de själva skriver...;

359:-

image1559image1560


Så mycket kostar ovanstående tillsammans i La Redoute´s outlet. Dagens fynd! Sidenklänningen finns även i svart  och kavajen gillar jag jättemycket.

Ännu mer färg

image1558


Mer färger! (Vilken tur att jag läser färglära då...) Den här kombinatonen var ovanligt fin tycker, jag både färgmässigt och formmässigt. En kort, mörkt lila kavaj och en puffig korallfärgad kjol. Den tighta toppen och halsbandet matchar perfekt.

Den här nyansen av blå

image1556
image1557


I have a thing for this kind of blue. Här kommer mera.
Bikini ASOS och väska YSL, Mytheresa.

Ny kategori!

Nu finns det en ny kategori för de som är intresserade av vem jag är eller snarare hur jag ser ut.) Har lagt in gamla inlägg där jag är med. Kort och gott "Bilder på mig."

Så kan det gå

image1555


Älsklingen och jag hade ätit middag lite tidigare ikväll och pratade om att gå och lägga oss snart. Trötta båda två. Sen för ungefär en timme sedan blir han inringd på standby. Typiskt! Hör inte till vanligheterna att de ringer så sent. Så nu ligger jag här själv i sängen och ska nog läsa en god bok.) Godnatt!

Blog flow

image1554


Har kommit in i någon sorts blog flow när idéerna bara rusar runt i huvudet och inspirationen ja -  flödar. Gillar när jag känner mig produktiv. Så nu ska jag fortsätta i samma stil med pluggandet. Måste. Nej -  vill och ska! Hoppas ni har en bra dag. Snart dags att äta lunch känner jag. Man blir hungrig av att vara produktiv.)

Här bor jag

image1550

image1552

image1553

Viareggio

Tips Twilfit

image1548
image1549


Twilfit har rea lite då och då och de har ju oftast väldigt bra material i sina plagg. Den här morgonrocken är mjukare än mjukast i ren bomull och jag älskar den här nyansen av blå. Jag fick den till ett skamligt bra pris kan tilläggas.

Gummistövlar

image1547

image1543

image1545

image1546



Inte riktigt säsong för gummistövlar nu kanske men till hösten hade jag velat ha ett par snygga. Går bra med lite olika men helst så snygga som de här!

De första blommiga är på rea på ASOS, vit/blåblommiga kommer från Brandos, rutiga och svarta från Lindex. 

Bedårande detaljer

image1539
image1540
image1541
image1542


Små, söta väsksmycken. Groda - Marc Jacobs och skor - Christian Louboutin.

Läppstift, spegel - färdig!

image1538


Hur gullig var inte den här väskan? Tilltalar mig på något vis; (jag som är både "sunt fåfäng" och beroende av läppstift). Det är inte ofta jag drabbas av ha-begär som så många skriver men den här var väldigt mycket jag.

Cherry Blossom

image1536


Jag fortsätter på blossom - temat med blommande körsbärsträd. De är så underbart vackra! Jag vill ha ett i min trädgård i framtiden. Det är mitt enda krav, förutom lite röda rosor då kanske. Just nu pågår National Cherry Blossom Festival i Washington D.C. Det hade varit något det.

Nu tänker jag lyssna på den här riktigt bra låten. De hör lite ihop på något sätt.)


Trembled Blossoms 2

image1535
image1534


Prada har gjort en andra version av sin animerade film "Trembled Blossoms." Den här presenterades i Tokyo och har gjorts för den nya kollektionen från Prada Eyewear. Det är samma figurer men i den första filmen var det en insekt som omvandlades till skor och en fisk som blev en väska, i den här är det en fjäril som förvandlas till ett par solglasögon.

Prada kommer visa en tredje version av Trembled Blossom i Tokyo i samband med lanseringen av sin mobil i Japan.

Mer klänningar

image1532

image1533


Mer klänningar åt folket! De här har en ljuvligt blå färg. Kommer från Rules by Mary och säljs på Selected Style där de har lagerrensning nu.

Klänningar man kommer använda i sommar

image1528image1530image1531

Det enda jag tittat på för tillfället är klänningar, för jag vet att det är det enda jag orkar slänga på mig på sommaren när det är varmt. Så passande då att H&M precis fått in precis sådana klänningar. Tunna, i bomull i fina färger. Den cerisa är riktigt fin men en liknande sån har jag faktiskt. Två år gammal från Ginatricot och den är jag fortfarande väldigt glad över.)

Första tecknet

image1524


Jag såg precis två tjejer i klänning, (typ en sån här) bara ben och flip - flops. SÅ varmt är det inte. De måste ha varit brittiska.

Ovanpå posten

image1523


Idag är det pluggdag för hela slanten. Har massor att gå igenom den här veckan och kommer inte vara nöjd om jag inte hunnit det jag ska till helgen. Känner mig sträng.) Solen skiner, får passa på att använda alla vårkläder nu för snart är det för varmt. Brukar gå snabbt, snart vill man bara ha en tunn klänning och a/c:n igång hela natten.

Tänkte på det där med ljud. Det vi hör från våran lägenhet är bilar och vespor på gatan utanför som tutar och gasar. Sedan hör man "upprörda" italienare ibland. Eller de är inte upprörda, bara ganska högljudda. Och eftersom vi bor ovanpå posten hör man hela tiden hur de stämplar för fullt därnere. Roligt, en post utan en enda dator. Bara massa papper i olika fack och personal som stämplar varenda litet papper.

Restaurangbesök i Italien

Kan inte låta bli.) Mat är en stor och viktig del i Italien. Sådan här mat är ganska vanlig att få på restaurang. Kom ihåg att beställa tillbehör till din secondo, annars får du bara en bit fisk/kött, inget mer. Och ät dig inte mätt på antipasti, primo, secondo. Man måste inte äta allt. Man kan välja som man vill och man kan göra plats för det man gillar mest.

Vinet till maten är ett helt annat inlägg....


image1521

Antipasti. Kan vara lite vad som helst.


image1517

Primo. Oftast pasta eller risotto.


image1518

Primo.


image1519

Secondo.


image1520

Secondo.


image1516

Contorni. Tillbehör till kött, kyckling eller fisk. Kan vara grillade grönsaker, sallad, pommesfrites, ris osv.


image1522

Dolce.

Madonna 50

image1514

image1515


Madonna fyller 50 år i år. She doesn´t look a day over.... När det gäller att hålla sig vältränad och young-looking ligger vi nog alla i lä. I majnumret av amerikanska Elle är det ett reportage om damen ifråga.

Hermes vingar

image1513

Nu kan man få lära sig lite mer om modehuset Hermès och dess historia. Gå in på "The Wings of Hermes" och upptäck. Små filmer, foton och annat kul.

Vår i Florens

Så här såg det ut i Florens i veckan.


image1504

image1505

Il Giglio - Florens symbol.

image1506

image1507

Ponte Vecchio på insidan.


image1508

Ponte Vecchio på utsidan.


image1509

image1510

Hamnade mitt i presidentbesöket.


image1512

Uniformer och mörka kostymer överallt.

Veckans nyheter

image1502


1. Jag har fastnat i Ebay-träsket och
2. jag har hittat den perfekta nagellacksfärgen (Mavala´s Las Vegas)



Milly Moy

image1500

Skål, det är fredag! Bilden kommer från Mlly Moy som har massa fina plagg i bra material. Innebär förstås att de är ganska dyra också. Bara titta då... Säljs här ( finns rea!) och även på Asos.


image1501

Baddräkt är snyggt

image1497image1495

image1498image1499


Lite baddräktsinspiration inför sommaren. Svart från H&M, rödmönstrade från Nelly och turkosa från Delias. Se hur snyggt och sofistikerat det är. Om du inte är övertygad - kolla vad tjejerna har på sig när de solar!


Det här är humor

image1491

image1492

Det är ju liksom invasion på gräsmattan.

Chloë i Nylon

Chloë Sevigny i nya numret av Nylon. En sådan där blommig klänning skulle sitta fint i sommar.


image1489image1490

Födelsedagspresent

image1488


Min syster ville se min fina tekanna som jag fick i present. Här är den!

Röd kjol

image1487


Lite inspiration till sommaren. Röd, vid kjol och enkelt svart linne. Mmm, så vill jag nog se ut...
Kjolen från Fornarina finns hos Nelly.

Prada, Fendi, Lanvin

Såg ett så fint skyltfönster  här i Viareggio.


image1478

De här tygrosorna som jag skrivit om förut. Prada.


image1479
image1480

Prada kör hårt på sitt tema och har älvor målat på lådan t o m.
 

image1483image1484

Fendi´s Baguette fyller tio år i år.


image1485image1486

Lanvin - dockor.

Min fiskklänning

image1476
image1477

Det här är min fiskklänning. Visst ser det ut som små fiskar? Jag tror att det är meningen att det ska vara blad men... Härlig sommarklänning i bomull i alla fall. Lite 50-tal. Finns på H&M.

31/3

image1475


Ja, så var det nya tag igen. Nu kan man äntligen göra nya inlägg. Jag har saknat bloggen! De senaste dagarna har jag insett att det är vår här nu. Riktig vår. Bort med alla stövlar och dammiga vinterjackor. Ljusa, fräscha vårkläder vill jag ha nu.
Igår var det min födelsedag och vi firade med tårta och paket. Mysigt.
Manoush har inte bara fina paket utan också väldigt många fina saker. Den här är alldeles underbar!

RSS 2.0