Verkligheten kallar




Hjälp vad jag är trött och yr! Har pluggat och målat större delen av de senaste dagarna och känner mig aningens hjärntvättad just nu. Har tenta på onsdag morgon. Olika textilfibrer och vävtekniker hit och dit och jag har iallafall hunnit klart en av mina två rapporter. Inatt satt jag och klippte och klistrade in alla färgövningar i pärmen. Har bl a annat gjort en färgkollektion med ett bassortiment samt höst- och vårfärger. Riktigt kul att vara kreativ!

Nu tänkte jag ta en paus och gå med älsklingen och ta en aperitivo i SOMMAR-vädret. Härligt. Ska bara fixa till mig lite först. Om man säger så. Har liksom hasat runt här hemma i fula kläder tillräckligt länge nu... Kommer nog inte behöva särskilt mycket vin heller tror jag. )

H&M-höst



Nämen, en lång kappa som jag har letat efter så länge! Till hösten kommer H&M ha en. Precis den modellen jag vill ha med skorstenskrage och skärp i midjan också. Jag tackar och bugar H&M´s designers.



Starkt rosa kappa - snyggt!

Bilder: Fashionologie




Cardi från Toppan

Blir ju mycket klänningar, kjolar, bikinis, baddräkter, kaftaner osv. som man läser om och tittar på nu på våren. Men ibland kan man behöva bryta av det hela med något annat. En cardigan t ex. Den här var perfekt - sailor, fin modell, inte bylsig. Ja tack! Från Toppan. ;)




Verde Veronica Mare 2008



Italienska märket Verde Veronicas sommarkampanj ger mig verkligen den rätta sommmarkänslan. Får mig direkt att  längta tillbaka till vackra och underbara Capri, Sorrento och Amalfikusten.



Perfekt pluggväder

Åska och regn. Ja, om ni vill veta vad jag håller på med den här veckan så är det ganska fokuserat på det här:
(Jag håller mig sysselsatt så att säga.)


Färger.


Färgprover. Tar tid att måla, särkskilt när man inte riktigt vet hur man ska blanda...


En tjock bok.




Tygprover.

Gwynnie





Gwyneth Paltrow i V Magazine. Jag gillar det vilda, rufsiga håret!

Tocca Florence




Tocca har fina flaskor till sina parfymer och beskrivningen är så sagolik. Den här, "Forence," verkar ju onekligen intressant.;

"Florence har en lockande och förförisk kombination av italiensk bergamott och violer. Blå iris och en smula ljust trä ger en sofistikerad och kvinnlig doft som påminner om svunna dagars Paris!"

Men de andra - Cleopatra, Stella och Touch låter också som att de doftar gott. Någon som har provat?
Finns hos Mrs H.



Vad passar bättre?

Godmorgon! Vad passar bättre på morgonkvisten än lite nya bilder från Sex and the City-filmen?












Potential

Den här var riktigt snygg! Just inne på Lindex. Lite rolig bränna bara... Fast man får ju byta mellan lite olika badkläder så det inte blir massa konstiga ränder iofs.


"Det bästa ur Pretty Woman"



- Alexandra Fundin beskriver sin vårkollektion där den här blommiga bodyn ingår. Vet inte var hennes kläder säljs men snygga är dom. Bara 24 år och från Norrland med en designande mamma. Bodyn - vill ha!

Les Bijoux de Sophie



Om jag hade 1800 kr liggandes och skräpandes så skulle jag inte tveka att köpa det här halsbandet från Les Bijoux de Sophie. Franskt märke som säljs hos Mrs H. Adorable!



Fjärilar




Helt underbar sommarklänning med fjärilar från MbyM. Finns även i svart och som härlig tunika. Hos Unik Design.

Wayfarers

Jag tittade på solglasögon i helgen (vilket skämt, här regnar det bara) och provade lite olika modeller. Om man bor i Italien måste man ha något snyggt och jag är så trött på alla billiga H&M-brillor som jag har handlat de senaste åren. Jag är lite allergisk mot stoooora glasögon som gör att man ser ut som en fluga, och runda och färgade bågar går bort. Ganska kräsen som ni hör. Men provade en modell som dessa, dvs Rayban Wayfarer och de var jättesnygga! Så dom får det nog bli. Svarta vill jag ha.
Vad gillar ni för modell på solglasögonen?



I don´t know



Den här bilden får tala för mitt inre idag. Under mitt till synes "normala" yttre känner jag mig helt upp-och ner, missnöjd, rastlös och det känns som om det är "något viktigt som man har glömt bort eller inte stämmer" eller så.. Jag kommer inte till ro helt enkelt. I don´t know.
Idag håller jag iallafall på och pluggar och det regnar och är trist. Ska baka (låter som att vi bakar jämt vilket vi inte gör;) och ha ett riktigt bullkalas sen. Har hyrt film som vi ska kolla på också.

Petite France







Vid det här laget vet ni att jag älskar bakverk. När vi var i Stockholm var vi på bageriet Petite France på Kungsholmen (hade läst om det hos Mia) och det var helt underbart! Macaroons i olika färger, krispiga croissanter och ljuvligt surdegsbröd. Har ju sagt det, ska öppna konditori; Och solen sken på uteserveringen.)

Franskt och danskt



Klänningar från Vanessa Bruno.



Skor från Les Prairies de Paris.

Jag vill ha nästan allt hos YouHeShe. De har så mycket fint!! Gillar mixen av många franska och danska designer.)

Rosa rosor

Min nya, fina sommarklänning med rosa rosor. Jättesnygg på och skööön. Supermjuk och tunn bomull. Luftig och härlig när det blir varmt. Just det, från VILA. 300 pix.


Hemma




Nu har jag verkligen börjat bli gammal/vuxen. Jag har börjat känna ett starkt inredningsbehov och då har jag inte alltid varit den som har prioriterat det. La Redoutes inredningssektion So Home har massor av fint, inte bara saker för hemmet utan även kläder och accessoarer. Min stil.

Lamilla


image1740image1741
image1742image1743

Såg hos Eleonore den här underbara designern. Lamilla som har gjort fantastiska kläder som man även kan klicka hem. Klick, klick. Bara svart och vitt är det enda som behövs ibland.

Mer Mint

Fler fina saker från Mint & Vintage.

image1735image1738

Fröken Söt är en återkommande favorit. Den här blå/vit blommiga klänningen har ett gulligt mönter. Kanske lite bylsig för min smak dock. Gul härlig sommarklänning från Maria Westerlind.

image1739

Rosor i alla former är fint. Något liknande de här örhängena från ÅsahjärtaNiklas skulle jag vilja ha. Köpte faktiskt ett par rosörhägen i "silver" på Ginatricot men de är ju inte i silver 925... Jakten fortsätter.



Sinneslöst vackert

image1734image1733

image1732image1731

Titta och njut! Så sjukt vackra skapelser i siden och spets med perfekta färger och skärningar! Jag känner för att äta upp dom men ännu hellre bära någon av dom. Zetterberg finns hos Mint & Vintage.
Vansinningt dyra också - suck.

Cosabella Sex and the City-kollektion

Som skrivet förut. Här är resultatet.


image1723
Carrie

image1724
Charlotte


image1725
Miranda

image1726
Samantha


Vad tycker ni? Har de fångat tjejernas stil? Länk till Cosabella.


Lila och vit

image1721image1722

Ny klänning från H&M Divided. Sitter himla fint och passar perfekt i sommar.

Rory Beca

image1714

image1719

image1716

image1720

image1718

Rory Edelman får inspiration från tyger när hon designar och beskriver sina kläder som romantiska och vintage-inspirerade. Här är några bilder från Rory Beca vår och sommarkollektion. Här kan man se mer.

Översättning, translation, traduzione

Såg det här roliga och praktiska verktyget hos Lolita och tyckte det skulle passa bra på min blogg. Så nu är det installerat! Eftersom det bara är en dator som översätter kan det bli riktigt kul ibland.

An American in Paris

image1708

image1709

image1710

I Vanity Fair kan man se Blake Lively i reportaget An American in Paris. Jag tycker bilderna känns inspirerade av de sista avsnitten av Sex and the City som heter An American girl in Paris. Namnet är egentligen taget från en musikalfilm från 1951 med Gene Kelly som heter just "An American in Paris."



Jag också

image1706image1707

Jag har anslutit mig till den stora skaran och köpt den här otroligt söta toppen från H&M, och låt mig förtydliga toppen. När den slutar mitt på rumpan skulle jag aldrig kunna använda den som klänning ens med underkjol. Kommer dock bli jättesnygg till tajta jeans. Materialet är viskos, bomull och elastan - den är ganska tung och lite stretch i för er som undrar.

Lochers

Franska märket Lochers har kommit med lite nya fräcka tröjor. Sockersöta med broderier men titta närmare vad som står på dom egentligen...

image1703
image1704
image1705

Stockholm i solen

Vi hade verkligen en mysig vecka i Sverige. Hanns med både lite saker som jag var tvungen att göra och lite roliga saker. Vi fick några dagar i Stockholm bl a. Mycket pollen i luften kände jag som nös och nös och nös. Och ögonen rann så det såg ut som om jag grät. Passade på att äta massa svensk mat också, typ rimmad lax med dillstuvad potatis. Herregud, sånt åt man ju knappt när man bodde i Sverige...;


image1702

Vid Stockholms stadshus.

Ska verkligen bli kul...

image1699


... att se den kommande reklamfilmen som Audrey Tautou och regissören Jean-Pierre Jeunet ska göra för Chanel No. 5. De har ju även samarbetat i Amelie från Montmartre som tillhör mina abslouta favoritfilmer och står på listan över DVD jag måste införskaffa.

Tillbaka!

image1698

Och trött. Jag har drabbats av den stora vårtröttheten. Men tillbaka i Italien är jag efter en härlig vecka i Sverige. Lite bilder kommer så småningom. Nu är det varmt här så det är bara bara ben som gäller.; Nu ska jag testa vitt te (blir det något kvar då?) och ta tag i saker. Ses senare!

En sommardag

image1693image1694image1695image1696
image1697


Såhär skulle man (jag gärna) kunna gå klädd en sommardag.

Solglasögon  - Linda Farrow/Luella Bartley
Klänning - Ellos
Strandväska - La Redoute
Baddräkt  - Lindex
Plastskor  - Manoush


Leighton Meester i InStyle

image1683

image1684

Leighton Meester i senaste InStyle. Kan ni förstå att jag inte har sett enda avsnitt av Gossip Girl? Skandal. Vill, bara för klädernas skull...

När hände det här?

Precis tillbaka från en timmes svettig promenad och det är varmt! Herregud, när blev det sommar? Våren hann väl knappt börja känns det som... Synd att jag åker till Sverige ikväll nu när Italiens bästa tid börjar. Men det kommer bli kul det också  - att träffa vänner och familj.

Kände på vattnet igår, det var inte så kallt som jag trodde. Några badade t o m.  Längtar till dagar på stranden.


image1682

Black Honey

image1681


Äntligen! Efter flera års springande i alla sorters sminkaffärer och letande efter ett speciellt läppstift så har jag nu funnit det! Har hört mycket bra om det och eftersom jag är en aningens besatt av läppstift, (se beskrivningen av mig själv) så vill jag såklart prova. Tydligen ger det inte så jättemycket färg men det ser nästan svart ut, och det ska vara väldigt snyggt enligt många... Jag är lite känslig mot parfymerade läppgrejer och sånt men Clinique är väl så säkert det kan vara? I alla fall, det är Clinique´s Almost lipstick i nyansen Black honey som jag pratar om. Ok, ingen nyhet men hey, jag sa ju att jag har letat i flera år. Ska bli kul att testa!

Mycket babbel om en så futtig sak...; Förresten, någon som har provat det?

Busy, busy

image1679

Hej hopp! Har massor att göra de närmaste dagarna, åker oväntat till Sverige på lördag och innan dess.... Ja, hjälp! Stress. Tiden går alldeles för fort. Hur är vädret i Sverige nu? Kommer jag få en chock? Troligtvis.)

Escale à Portofino

image1678


Dior släpper i Maj den första parfymen som ska ingå i en cruise collection-serie. Den heter Escales à Portofino (Portofino är en fiskestad inte långt härifrån) och har inslag av kalabrisk bergamott, italiensk citron och siciliansk pomerans. Låter som en doft för mig.
Alla flaskorna i den här serien ska se likadana ut och nästa kommer 2009.

RSS 2.0