Aperitivo hour

image1473image1474

En av de bästa sakerna med Italien är att det aldrig är fel med en aperitivo.

Intimissimi Vår 08

image1471
image1472

Intimissimi Vårkampanj - Lyssna!

Pucci summer style

image1468
image1467
image1469
image1470


Snart dags att börja tänka på och förnya sommargarderoben. Pucci sammanfattar sommaren för mig - starka färger, mycket mönster och tunna, böljande tyger. Så här vill jag gärna se ut om några månader! Jag älskar chefsdesignern Matthew Williamsons talang för färg- och mönstersammansättning.

Lite tips inför sommaren som visas här:
Något gult
Kaftan
Baddräkt
Stor väska

Body American Apparel

image1463


Eftersom jag är så nöjd med min svarta body från Ginatricot så har jag beställt den här ljusrosa från American Apparel. Kort ärm istället men med djup ryggringning precis som Ginabodyn. Hoppas jag blir nöjd! Den här helgen har Nelly rea på alla American Apparel-plagg. Passa på!)

Miu Miu

Mitt favoritskyltfönster i Florens.


image1456

image1457

image1458

image1462

image1460

image1461

Bedårande

image1454image1455


Så underbara blusar från Fröken Söt. Finns hos Mint & Vintage. Mer min smak än så här går nästan inte...

Garderober

I senaste numret av In Style visar några kändisar upp sin garderob. Bl a Eva Lingoria och Nicky Hilton. Dels tycker jag det är kul och inspirerande att se andra människors garderober och dels vill jag ha en större, falshigare och mer välfylld garderob själv.)


image1452

image1453

Coco Chanel

image1451

Shirley McLaine som Coco Chanel

Inspelning pågår av en serie i två delar om Coco Chanel och hennes liv. Shirley McLaine spelar den äldre Coco. Tydligen ska det även komma en film om Coco Chanels liv och där kommer Audrey Tautou spela huvudrollen.

Citronglass

image1450


Man kan verkligen skriva låtar om lite vad som helst....

Once upon a time

image1448image1449

Underbara kläder från Topshop. Ja tack till båda!

Michelle Williams

image1445


image1446


image1447

Michelle Williams i brittiska Vogue´s aprilnummer.
Reportaget gjordes några veckor innan Heath Ledgers död.

Nya ballerinaskor

image1441

Köpta i Florens.

image1442

La Redoute

image1443

50 kr på rea, H&M.

2 outfits - samma ställe

image1437
image1439
image1438
image1440

Skön siden/bomullsklänning i neutral färg - passar  till allt. Häftiga, somriga kilklackssandaler till.
Spetsklänning och lackballerina med fint spänne. Präktigt som bara den. Präktigt  = det nya coola. (Gossip Girl...)

Allt från Forever 21.


Europe vs Italy

Titta på den här! Väldigt träffsäkert om Italiens baksidor...

Blusen idag

image1435
image1436

Blusen (Linda) som jag har på mig idag är den här snygga från Scene Tjallamalla. Köpte den på rea för 200 kr. Svart siden - perfekt. Här finns den i fint mönster.

Softar och njuter

image1434


Precis hemkommen från en sväng på stan. Gick en liten promenad på stranden, åt jättegod laxpasta-lunch med vin och tog en tur på Benetton och Guess. Jag handlade inget men kompis från Sverige desto mer.) Nu är vi hemma och tar det lugnt, ikväll ska vi gå ut och ta en aperitivo och sedan äta middag. De känner för en rejäl bistecca med rödvin, för mig blir det nog fisk. Äter och dricker, det är det enda vi gör...;)

Buona Pasqua!

image1432


Puh! Nu har jag bakat citronkaka, städat och fixat iordning här hemma. Ikväll kommer några kompisar från Sverige och jag ska åka ut till flygplatsen och hämta dom. Nu måste jag bara handla lite mat och snacks och göra iordning mig själv också. Ska bli skönt att koppla av med ett glas vin ikväll...
Glad Påsk!

Julia Restoin-Roitfeld + Miu Miu

image1429


image1430


image1431


Franska Vogues chefredaktörs (Carine Roitfeld) dotter Julia Restoin-Roitfeld har fotograferats av Marc Sagal iförd sagolika Miu Miu-kollektionen. Så vackert så. Bilden med harlequin-mönstrade klänningen är numera min  skrivbordsbakgrund.)

Alla bilder här.

Accessoarer

Lite nya accessoarer piggar alltid upp...


image1424


Ny hårkam från Accessorize.


image1425


Sidensjal från marknad i Florens.


image1428

Hej, jag heter... , och jag är scarfolist.

Långfredag och te med honung

image1423

Burr, vad det är kallt här! Ska dricka massa te med honung för att bli lite varmare och sötare. Tänkte släpa mig ut på en promenad senare, behöver frisk luft, och måste komma igång med pluggandet igen. Måla, läsa, fixa med färger. Vilka kurser man läser egentligen... Men det är intressant och kul.

Annie Leibovitz

Vanity Fair har under de senaste åren haft en Hollywoodutgåva där 3-sidiga omslag med aktuella skådespelare gjorts av den kända fotografen Annie Leibovitz. Det första kom 1995 med Sarah Jessica Parker i bara behån. Alla vackra omslag kan ses här.


image1420

Mars 2008 "Fresh faces"


image1421

Mars 2005 "Not so desperate housewives"


image1422

April 1995 "Hollywood highest - The class of 2000"

Ny spetsklänning

image1414
image1418

image1419


Den här köpte jag på H&M i Göteborg. Var precis vad jag var ute efter! Blev så glad när jag efter lite letande hittade min storlek. Sitter jättefint och har ett tjockt, härligt foder som känns lyxigt. Och H&M = bra pris.

Hard candy

image1413


Omslaget av Madonnas nya album "Hard candy" där hon har på sig vintagekorsett av Dolce & Gabbana.
Albumet kommer ut 28 april.

"Svärmor"

image1412


Lisa Bengtsson verkar vara en väldigt kreativ och cool tjej. Hon sysslar med mönster, grafisk design och illustrationer och kommer från Gnosjö. Hennes senaste projekt är en tapetkollektion som hon kallar "the family" och den här tapeten med massa skor heter "svärmor." För alla skoälskare. Fantastisk tycker jag. En odiskret/otroligt snygg fondvägg kommer stå högt på önskelistan när vi flyttar in i hus.

Ny kavaj i vilken stil?

image1410
image1411


Vågar jag säga Chanel? Börjar känna mig lite tröttsam...) När jag såg den här på Lindex så sa min syster att jag skulle köpa den, också gjorde jag det. Sådan är jag. Stark egen vilja. Haha. Det vet nog de som känner mig att jag har. Det var bra att hon pushade mig lite i alla fall för den är jättefin. Guldknappar, rött foder... Känns rätt.

Kate Moss nya för Topshop

image1407

image1408

image1409

Nu kan man köpa Kate Moss sommarkollektion för Topshop. (bara att klicka hem numera ju...) Jag tycker inte den är så dålig som jag har hört vissa säga. De här sakerna tycker jag är jättetjusiga. Tea dresses verkar ju Kate gilla och jag också. Fin, blå med de rätta detaljerna. Den citrongula bomullsklänningen i 50-talsstuk skulle jag inte tacka nej till och capen med rosett och paljetter är underbar till en festklänning.

Love lace

image1403
image1406
image1405


Har blivit en aningens inne på spets den senaste tiden och det beror väl en hel del på det här. Man vet att om M.P säger merletto (spets), så blir det spets. Forever 21 har många fina plagg i det här materialet, bl a klänningen överst. Asos har den i mitten och den rosa spetsdrömmen från Ulrika Sandström hittar man hos Branten. Gillar ju som sagt ljusa spetsar mer än mörka (svarta). Jag tycker det lätt kan bli lite väl raffigt.

Köpte förresten en jättefin spetsklänning när jag var i Sverige. Bild kommer!

Vår, vår, våååår!

image1402


Vilken väldigt vårig kappa. Kommer snart in hos Branten. Från Bea Szenfeld.

Påskmiddag

image1401


Idag är dagen som jag och älsklingen ska fira påsk. Vi gör så eftersom han jobbar hela påsken och traditioner är viktiga.) Så vi ska åka och handla mat för att göra ägghalvor, lax och det andra man vill ha. Sill och knäckebröd har vi redan handlat på IKEA. Nu ska jag springa ner till affären och köpa frukost. Glad påsk!

Shoppingdebatten

Har kollat lite på SVT Play på "Debatt" där de diskuterade shopping och där det fanns vissa som sa att alla som shoppar egentligen är tomma inombords och att det är förkastligt att handla mycket. Ja, det är bara ett intresse för ytliga och ointelligenta människor.
Jag bara undrar, varför ska (unga) tjejer behöva försvara sina val och sitt sätt att spendera pengar? Varför ska mode och shopping vara mindre värt som intresse? Ingen ifrågasätter killar som spenderar betydligt mycket mer pengar på tekniska prylar eller saker med motor. Visst, modebloggar ger ju defintivt inspiration och kanske begär efter fler och fler saker. Modebloggar har nog mycket mer makt än vad modebloggarna själva förstår, men alla har ju en egen vilja och en budget att hålla. Det allra flesta kan inte handla allt som alla skriver om och de flesta har nog vuxit upp med att man inte kan få allt man pekar på. Det är är väl bara nyttigt att få längta lite, önska sig något och jobba och spara ihop till något man vill ha. Sedan kan det vara en designerväska, en dator eller en bil. Alla gör sitt eget val och vem säger att designerväskan eller att välja att shoppa skulle vara sämre?

Majorna

image1400


Nu är jag tillbaka hemma i Italien. Landade igår kväll efter flygning när jag fick agera guide och tipsare till en familj som inte varit i Toscana förut. Senaste dagarna har det varit fullt upp. Var i Göteborg hos en kompis och söt liten bebiskille. Gick promenad i vårvädret till Majorna i vårvädret och fikade. Hur mysigt som helst! I fredags var jag hemma med familjen och åt massa god mat. Nu är jag hemma med älsklingen och tar det lugnt. Ska packa upp och nog gå ut och gå lite. Ganska fint väder här.



Jobbig morgon

image1399


Har haft en tuff morgon, ingetnting har klaffat och jag kommer komma försent till min andra högskoleträff i Borås. Tack och lov verkar det kunna lösa sig nu ändå. Dagar som den här känner man att man lever.
Efter kursen ska jag vidare till Göteborg och träffa en gammal vän och bebis. Ska bli roligt att ses igen. Var i Göteborg igår också med systeryster och hade shoppingdag. Det var jättekul och mysigt!  Hittade en hel del fina saker - ska visa dom vid senare tillfälle.

Nej, nu måste jag rusa vidare! Den här veckan har jag inte riktigt tid att vila. ;)

Framme i Borås

Drew Barrymore

image1397



Godmorgon! Jag är i Borås för kursträff och hade tur nog att ha med mig datorn och tillgång till internet här på högskolan. Jättekul att kunna blogga från andra ställen än hemifrån. Nästa steg är väl mobilbloggning...
Har äntligen fått tag på kaffe också vilket visade sig vara svårare än jag trodde. Allt var stängt när jag kom, men Pressbyrån blev min räddning. Så nu är jag lite piggare. Och tåget var så varmt och skönt. I Italien brukar jag frysa på tåget. Hey - det gäller att vara glad för det lilla. Nu blir det kurs hela dagen och på lunchen ska jag springa på stan och försöka få tag på en bok jag behöver. Ha en bra dag!

Accessorize Sommar

image1396


Grå dagar som den här kan man behöva tänka på värme, sol och sommar. Accessorize´s sommarkampanj med Bar Refaeli hjälper en att få den rätta känslan.

SJP i Vogue

Mer Sex and the City. Sarah Jessica Parker har plåtats för amerikanska Vogue. Ett reportage lagom till filmen som har premiär i maj. Oh, cant wait! Mr Big fick också vara med på ett hörn. Tantdräkt, powerpumps, hatt  och Louis Vuitton.

image1394image1395


I Svedala

image1393
image1392


Nu är jag i Sverige! Ska ta det väldigt lugnt ikväll för sedan blir det speed hela veckan. Den här klänningen från Forever 21 får mig att tänka på klänningen Carrie bar när hon åkte till Paris. Ni vet, vissa outfits väntar en hel livstid på att plockas fram... ; Jag har för mig att en liknande i svart/vitt finns på Lindex men har inte sett den på internet eller i butik. Skulle vara kul att se den. Ska ta en sväng på stan imorgon. Jag saknar svenska affärer! Nu ska jag kolla på film. Ha en bra kväll!

Busy

image1388


Hej bloggen! Förlåt för att jag inte har så mycket tid med dig längre men jag har ganska mycket att göra nu förstår du. Imorgon ska jag upp tidigt, tidigt och åka till Florens och jobba. Efter jobbet ska jag åka till Pisa flypgplats och ta flyget till Sverige. Kanske blir det utgång imorgon kväll..?  Jag har allt planerat med sömnen också. Ska nämligen sova på tåget och flyget hade jag tänkt. Är ganska trött/arg/less efter en två veckors jobb erkänner jag. Men det där får jag ta sedan. Först ska jag vara i Sverige i en vecka och träffa familj, vänner och ha träff på högskolan för mina distanskurser. Ska bli jättekul och en välbehövlig paus. Jag ska försöka hinna blogga lite också.
Nu måste jag sova. Natti natti!

Portovenere

image1378

image1386

image1380

image1387

image1381

image1382

image1383

image1384

Snyggt som sjutton

image1377


V´s aprilomslag med Gwen Stefani.


Lång dag

image1376


Kom hem från jobbet för en stund sedan och har varit uppe sedan halv sex, så det är långa dagar numera. Pust. Nu orkar jag typ bara kolla mailen, blogga lite, äta och sova. Men skulle behöva läsa och fixa i båda kurserna jag läser. Nästa vecka är det träffar så då vill jag vara lite mer förberedd än jag är nu. Sova kan man ju göra när man blir gammal, eller vadå? haha. Det löser sig nog. (Uttryck jag ofta använder och det stämmer ju).
Nu ska jag äta och kolla lite dvd. And the reason for that is -  att jag inte pallar italiensk tv. Ha en bra kväll!

Andra planer

image1375


Fick en inbjudan till Veckorevyns bloggmingel nästa onsdag. Hade varit jättekul att gå och träffa lite andra bloggare. Jag är faktiskt i Sverige då så det hade varit möjligt, men har andra roliga planer för den dagen. Så tyvärr. MEN, min syster och jag ska ha shoppingdag i Göteborg då och DET är inte varje dag. Ser verkligen fram emot det! Var ska vi gå och äta? Och fika? Ett glas vin?;)

Klänningar man skulle bli lyckligare av

image1373


Jag tittade in på Net-a-porter för några dagar sedan och det fanns långa rader med fantastiska klänningar. Alla de här tycker jag är supersnygga!

Övre raden: Miu Miu, Anna Sui, Matthew Williamson (gillar alltid hans kläder).
Nedre raden: Oscar de la Renta, Jill Stuart, Manoush (härligt, franskt märke som man faktiskt kan ha råd med. Den här är min favorit;)

En liten bit av Italien

Det behövs oftast inte så mycket.


image1371
image1372


Kan det bli mer italienskt (färgmässigt)?
Insalata Caprese. Buffelmozzarella och en goood olivolja ska det vara.

Fortfarande lika snygg

Den här videon tyckte jag var otroligt snygg när den kom 1995 och jag tycker fortfarande samma sak. Jag gillar fotot, färgerna och kläderna (Versace). Måste vara min stil...) Inspelad i London.

Spets hos fröken söt

image1368
image1369
image1370


Fröken söt som säljs hos bl a Mint & Vintage och Tjallamalla har massa söta plagg. (!) De här tre är bedårande tycker jag, särskilt den vita tunikan med spets, fin krage och vad som ser ut som riktigt fina knappar.

Spets i alla former kommer ju stort till hösten men man vill ju starta redan nu. Jag gillar ljusa spetsar lite bättre än mörka måste jag säga.

The East-West Bag

image1367


Christy Turlington fotograferad av Karl Lagerfeld i Chanelkampanjen för "the East-West Bag." Väskan kommer finnas i butik i Mars i två olika modeller med vit metall i färgkombinationerna svart/vit, vit/svart, burgundy/elfenben och brun/elfenben.

Lovely, lovely, lovely

image1366

Höstkollektionen från Dior med starka 60-talsinfluenser är underbar!

Puig

image1365


Nästa kändis i raden. Shakira ska lansera en sminkkollektion i samarbete med spanska Puig Beauty & Fashion Group. Undrar bara vad mer man kan göra inom detta område? Allt känns liksom som en upprepning. Hur det här blir får vi nog reda på så småningom...)

Megan Fox i Allure

image1363
image1364


Skådespelerskan Megan Fox i tidningen Allure.
Klänning från Giles, badkläder från Alexander McQueen (?) och badrock från lyxiga Frette.

RSS 2.0