Nu åker vi!

image955


Nu åker vi till Rom! Återkommer om några dagar.

Tips djuprött nagellack

Om du vill ha fina naglar ungefär så här tipsar jag om detta nagellack. Kass bild men det är Resist & Shine nr 501 från L´oreal. Inget skimmer eller pärlemor bara djupröd färg, absolut inte vinrött men inte för ljust och skrikigt heller. Ser ljusare ut på bilden, är mer som färgen på andra bilden men det är ett annat nagellack eller bara ett annat namn. Det andra är ju Ceramide Resist 501. Svårt det där.

image953


image954

Det är lika bra...

Vad tänkte de på IKEA i Florens när de satte prickar på alla o:n? En mjukisgroda blev gröda och JOBBY blev: se nedan. "Äh, det är lika bra. De har ju så många prickar svenskarna..."

JÖBBY Vill du jobba på IKEA? Registrera ditt CV här.

Doesn´t make sense.


image952

En liten dos Italien

Chips, chips...  It´s wonderful. Tack Markus!

Made in Spain

image949

image950

image951

Decembernumret Amerikanska Vogue. Likadan klänning som här!

Make Love

image948

Jag gillar Moschinos hjärtväska.
När vi ändå är igång måste jag tipsa om den här parfymen. En favorit!

Influenser

Allt hänger ihop.


image944

image945

image946
image947

Väskdags!

Man måste ju ha en liten, fin väska till nyårsfesten också. Här är några som jag tycker om.

image932

 I guld med kedja från Lindex.

image933
Handledsväska med rosett, ASOS.

image934

Av metallänkar, La Redoute.

image935

Kuvertväska i läder, Indiska.

image939
Liten glittrig låda, ASOS.

image936
Glittrig, bronsfärgad från H&M.

image937
Med stor rosett, ASOS.

image938
Silver med kedja, Lindex.

image940
Väldigt fin men ofantligt dyr. Anya Hindmarch, Mrs H.

image941
Drömkuvertväskor, Yves Saint Laurent.


Favorit i repris

image931


Den här väskan är ju så underbar! Kan inte sluta tänka på den. Lolita frågar om den i rosa är något att ha. Hmm, jag tycker den är fin även om den här färgen är mer gångbar.

När jag ändå är igång och länkar till Lolita vill jag vara med och tävla om det här armbandet. Man ska skriva en motivering till varför man ska vinna. Hmm, har ingen bra (det är inte särskilt synd om mig, alternativt att  armbandet skulle symbolisera något speciellt) bara att det är tomt på min arm, armbandet är fabulous och i silver (jag är en silverperson). Räcker det?)

Bacchus och Dionysos

Enoteca = affär med massa viner och annat alkoholhaltigt. (Kan även vara vinbar.) Ungefär som Systembolaget fast mycket roligare, lite mer tillåtande liksom. Sverige är inte ett tillåtande land. På Enoteca Bacchus i Pisa är det himla mysigt, massa viner uppdelade efter region, fina spritsorter och choklad, marmelader och téer. Bacchus är ju antikens vingud. Men Dionysos då, kanske ni undrar. Är det inte han som är vinguden? Jo Bacchus är namnet på den romerska vinguden och Dionysos den grekiska. Så, då fick vi det utklarat. Det var min kompis Jennie som redde ut begreppen för en massa år sen. )

image925
image926

Prosecco.

image927

Finaste flaskan och bästa namnet. Ameli.

image928

image929



Heart Tango

image923


image924



Nu kan man se i alla Intimissimi-affärer (bra underkläder till hyfsat pris) bilder på Monica Bellucci. Det är något sorts samarbete mellan hennes nya film "Heart Tango" med Gabriele Muccino och Intimissimi. En reklamfilm har precis spelats in i Lissabon och filmen kommer på bio i början på December (här i Italien).

Varje dag är en fest

image922


Det var visst inte köp-absolut-inget-dagen idag. Den är imorgon. Men det är väl fredag idag?) Alla dagar är helg brukar jag försöka leva efter. Nu har jag äntligen gjort klart min inlämning men ska sitta lite ikväll och skriva några ansökningar. Tråkigt jag vet, men vi åker till Rom nästa vecka (3 dagar) och vill hinna vissa saker innan. Blä. Ha en bra kväll med Idol där hemma i Sverige (eller vad ni pysslar med)...

Köpfria dagen

Den köpfria dagen firar jag med att visa en klänning jag gärna hade haft på mig på nyårsafton 2007. Jag ska inte shoppa idag men om jag hade velat, behövt eller haft möjlighet skulle jag självklart göra det - det finns väldigt många dagar per år som jag inte handlar en enda sak...

Återkommer senare idag, har massor att plugga...

image921

Protect & Perfect

image920

Ja, jag är verkligen nyfiken på den här produkten. Ska ju uppenbarligen verkligen fungera och ge en finare hy... Måste testas! Och för ungefär 200 kr (priset på Boots i Storbritannien) så har man ju råd. Jag vet att alla inte har chans att köpa den där men kan definitivt vara värt att kolla upp var man kan få tag på den i Sverige. (Elller Italien)

Nytt Topshop

image918


Sidenklänning i fantastisk färg.


image919

Se föregående inlägg. (This is your chance to look like a harlequin.)

POP

Brittiiska tidningen POP har i sitt senaste nummer dessa fina bilder på Sienna Miller hårdstylad till... Miu Miu med clown/harlekin-temat är för underbart. Röda, långa naglar.

image915

image916

image917

Kate Moss för Donna Karan

image914


Bild från Donna Karans kampanj med Kate Moss som precis plåtats i LA. Röda naglar, röd klänning. Och eyeliner.

En grå dag

image913


Vad har då jag gjort en hel grå dag som denna? Jo jag har tragglat mig igenom många, långa rapporter på engelska. Pust. Intressant ämne men det blir lite väl tugnt. På fredag är det inlämning och jag får väl skylla mig själv att jag inte varit ute i bättre tid. Som vanligt inte...) Men nu ska jag nog avsluta för idag för jag har gjort ganska mycket ändå. (Klapp klapp på min egen axel) Nu ska vi snart äta god mat som pojkvän lagar och dricka lite vin till det. Vin på onsdag - katastrof!!! ) Ska nog måla rött nagellack, behöver piffa upp mig och mitt humör lite...

Rock är för herrar

Jag säger alltid fel. Kappa har bara tjejer tydligen. Rock heter det om en kille har en kappa. Måste typ sätta lapp på näsan för att komma ihåg. Killkappa = rock. Haha. Den här kappan från Halens var fin iallafall. Rysligt snygg modell.

image911
image912

Gulliga pumps till. Från Indiska.

Julmust

Riktigt rolig dag igår på IKEA. Vi hann med både lunch och fika, köpte lite julsaker, servetter och ljus (nähä) och  exotiska varor som pepparkakor, glögg, kaviar, bilar och julmust. Santa Lucia och Små grodorna i högtalarna. Italienarna kan ju inte fatta någonting, men köttbullar och svenskt godis stod ändå högt i kurs.
Nästa vecka är det advent!

image910

When in Italy

When in Italy, do as the italians - wear sunglasses indoors.


image909

IKEA i Florens

Nu är vi på väg till IKEA i Florens. Behöver köpa kaviar. haha. Nej, men lite svenska saker kanske ska inhandlas inför jul. Pepparkakor kanske? Spännande...  Vi får se vad vi kommer hem med helt enkelt.

Buttress & Snatch

De har tagit in jätteunderbara underkläder från brittiska "Buttress & Snatch" hos Branten. Alla är i siden och har en härlig boudoirkänsla. Inte billiga direkt, men väldigt snygga och ser sköna ut.

image905image906image907image908

Race weekend

image904


Har varit "rat race" hela helgen, dvs hinna med så mycket det går på mindre än 48 timmar i Italien. Och då får man bara haka på även om jag bor här. The Irish are mad. Idag är jag lite seg måste jag säga men har sovit ut i vilket fall. Håller på och pluggar nu, inlämning senare i veckan.

Wow!

image903

Jobbigt att stå bredvid Dita von Teese.

Bra affärsidé

Nä, nu ska jag ta mig en liten fredagsdrink. Har sprungit runt de senaste timmarna och städat, handlat mat (ok mest snacks typ), varit hos skomakaren (igen) och fixat med grejer helt enkelt. I helgen så kommer några gamla, gamla  vänner hit och hälsar på. Börjar likna hotell här nu.) Nej, de ska inte bo hos oss faktiskt, men en del tittande på lutande tornet lär det väl bli.
Var i supermercato och köpte små tetraförpackningar med vin bl a (väldigt viktigt) och packade mina tunga kassar och släpade hem dom. Men nu är det så att oftast sitter det en man utanför affären och säljer tändare, paraplyer, skärp och gud vet vad och han har nu börjat hjälpa folk med kassarna. Hänga dom på vespan eller cykeln eller hjälpa till att packa in dom i bilen. Han såg ett behov och skapade en liten rörelse. Självklart ger ju folk honom lite pengar för att han hjälper dom. Han kanske tjänar stora summor på det där...

image901

Klänningsdags!

Idag är det fredag och snart är det jul och nyår. För att liva upp gråa, kalla November kan man börja kolla efter en partyklänning. Här är några som jag tycker är lovely.

image895

Röda volanger. ASOS.

image889

Favoritmodellen. Svart och glittrig. Topshop.



image890

Brokad. H&M.

image891

Rosa siden. ASOS.

image892

Blank i fin modell. Ellos.

image900

Paljetter och guld. ASOS.




image893

Och en ouppnåelig. Lanvin, Browns.

image899

En till. Triljoner pengar. Net-a-porter.

Toscana har blivit kallt

image886


En lång kappa skulle vara snyggt i vinter. Ser sofistikerat och varmt ut. Letar lite passivt efter en men än så länge  - niente. Den här från Guess är rätt längd men gillar inte riktigt militärstuket där uppe på den. Får fortsätta kolla...


Julkalender på H&M

Ja, då blir det lite H&M igen. De kör julkalender i år igen, men den här gången har de nya saker varje vecka och inte varje dag som förra året. De tjuvstartar idag! Jag har hittat några saker som är fina fynd och kanske även någon potentiell julklapp, men det kan jag ju inte skriva om här...


image884

Smokingkavaj 198 kr. 22 November.


image885

Fuskpälsjacka 149 kr. 29 November.

Läppstiftsform

image883image881



När jag såg det här på Modefeber kom jag att tänka på det här. Kul ju! Jag älskar läppstift och använder inget annat. Inget kladdigt läppglans for me. När jag tittar på några av mina läppstift verkar de ha ungefär formerna ovan. Om personlighetsdragen stämmer? hmm... jo, tror det) Men det var ju mest positiva saker också. Lättare att hålla med då. haha.

(Wunder)Baum

Baum und Pferdgarten låter hur tyskt som helst, men som så många andra underbara (wunderbara) designer så kommer de från Dänmak. (Säger de inte så i Danmark?)) Kolla bara på dessa bilder! Allt är otroligt fint.

image876
image877
image878
image879

Lär mig NYA saker

Oj, jag har helt glömt bort att blogga lite också. Håller på och lär mig Photoshop (bättre sent än aldrig) och skickar iväg hundra jobbansökningar här så känner mig lite mosig i huvet nu.) Tyckte det kunde vara kul att göra lite snygga kollage osv, så då blev jag fast i Photoshop och det känns ganska svårt. Gillar att experiementera fram saker men är samtidigt otålig så det blir frustration! haha. Har iallafall knåpat ihop några saker som kommer snart. Förhoppningsvis. Man vill ju inte göra samma saker som alla andra gör heller... Det finns ju en tendens till det i "modeblogg"- världen..

Scarpe - Made in Italy

Det finns jättemycket fina skor och stövlar här. Har inte hittat några bra skinnstövlar än, men det är inte så kallt än heller. Så jag använder mina nya pumps vilket är mycket roligare än stövlar. För några veckor sen hittade jag de här på marknaden. Betalade ungefär 500 kr för båda.

image872
image873

Sagolika!


image874
image875

Lila lack.

Våfflor

Mer sånt här i Sverige! Kaféer som serverar våfflor med choklad. Vit choklad -mums! Till det en cappuccio. Perfekt paus i shoppingrundan.

image870


image871


Annars finns ju alltid focaccia, tramezzino, ciabatta...


That hair!

image869

Är det bara jag som vill ha sånt här hår?

 Från spanska Elle.

Helg i Pisa

image868

I lördags var jag och älsklingen i Pisa och hade väldigt produktiv shopping. Blev en hel del handlat men tro inte att det var jag som shoppade som en tok, utan min pojkvän. Om man bara köper kläder två gånger per år blir det ju en del då... Jag tycker det är kul att hjälpa till, ge förslag och springa och hämta storlekar. Fick även julkänslor och kan inte vänta på att börja pyssla, köpa julklappar och äta lussekatter.

365

image867


Idag är det 1 år sedan Bellezza skapades. TACK alla ni som läser!

Nu ska vi ha lördag på stan. Ha en härlig helg!



Favoritdag

Fredag är min absoluta favoritdag. Lördag är bra, men jag har en gammal skräck för söndagar då allt var stängt, man var tvungen att plugga och gå långpromenader. Jag pratar om tiden då jag var lite yngre än vad jag är nu... Nu är söndagar helt ok om än inte lika roliga som fredagar. Söndagar kan man ta det lugnt med gott samvete om man gillar det. Jag är lite rastlös av mig. Fredag är som en bra förfest, höga förväntningar  och alla är på topp medan söndagar är lite mer sunk, baksmällan av helgen. Idag ska jag nog fira med lite prosecco (torrt, mousserande vin) och god mat ikväll. Innan dess ska jag fixa lite saker så jag kan slappna av sen.


image866

Valentino. Italienska Elle.



Lila läder

image865


Fin skinnväska från ASOS. Lagom stor med lång axelrem. 431 kr!

Smart

Jag fortsätter på föregående tema. Morgonen efter att alla har slitit halvt ihjäl sig efter Cavalli-plaggen lägger H&M in massa nya glittriga kläder - lagom till jul och nyår. De är ju så smarta! Vi dansar efter deras pipa och de vet om det. Underbara konsumtionssamhälle! Måste visa några godbitar. ) Klänningen i guld/bronze är superfin.

image860image861

image862image864

Cavalli på Internet

Internet är ju så bra - och så frustrerande ibland. Jo jag var uppe och skulle kolla hur fort allt försvann på H&M inatt. För det gjorde det ju - trots de olyckskorpar som sagt att det här kommer svenskarna inte gilla. Jag pratar om Cavalli-samarbetet med H&M om det var någon som inte hängde med. Sidan var låååångsam, det var "trångt i butiken," den stängdes och rensades en stund, det var tekniskt fel och sen bara dog hm.com i typ en halvtimme. Så jag tänkte gå och lägga mig, men försökte en sista gång och då var sidan hur snabb som helst. Var ju tvungen att kolla vad som var slutsålt. En del saker. Ja just det, jag köpte en leopardmönstrad sidenscarf! Det var det enda jag kunde tänka mig. Så jag är precis som alla andra. haha. Det tog 1,5 timme men det var det värt! Och idag är allt slutsålt. Grattis H&M!

Mariella di Gregorio

..är en italiensk designer som jag tycker gör lite roliga smycken av ett speciellt material. Porslinsskärvor. Lite romantiskt sådär - är ju aldrig fel...) Dessutom med en egen blogg.

image858

image859

Vogue UK

image856image857

Ur senaste numret av Brittiska Vogue. Kate.

Frukosttankar

Lite spännande ska det bli att få se alla slåss om Cavalli-plaggen på H&M idag. Har ju varit samma sak de senaste åren. Det spelar ingen roll vilken designer det är, alla vill ändå ha. Tycker det är bra att H&M har satsat på lite bredd på de olika designer och Cavalli kan väl ändå sägas vara väldigt osvenskt. Alla tycker "nja, sådär" om kläderna men ändå vill alla ha. Det blir nästan som en souvenir - att ha fått tag på något från den nya kollektionen. Jag ska inte köa för det kan jag inte men kanske gå ut på hm´s shop online ikväll och se att inget fungerar. Haha.

image855

Ballong

image851

image852

image854

Doutzen Kroes på vackra bilder. Style.com


Klockring

Ringar är ju hett nu. Jojo. Ju större desto bättre. Jag kan tycka att det blir lite jobbigt med för stora ringar precis som jag tycker det är lite jobbigt med för långa naglar. Men den här från Cocoo var väldigt gullig - tänk vad praktiskt med klockan i ringen. Klockor som smycken är en favorit. Örhängen har jag alltid varit svag för, spelar ingen roll om det är "inne" eller "ute" - gud vad tröttsamt sånt är. Dessa är så söta, finns i några olika färger hos Cocoo. Tänk de här gröna till en person med rött eller guldigt hår!

image848


image849

image850

Andy Warhol´s tolkning av "Birth of Venus."

En inre väckarklocka

image847


Varför är det ibland så att man vaknar precis innan väckarklockan ringer? Då hade man ju inte behövt ställa någon klocka. Men då hade man antagligen inte vaknat precis den tiden. Så vad lär vi oss då - glöm inte ställa väckarklockan!
Nu ska jag dricka kaffe och få lite mer smarta tankar i mitt huvud.


Torta di Mele

image845

image846


Nu har jag varit "duktig" och bakat äppelpaj. För duktig är ju bra att vara. Diskat, hängt tvätt, vikt tvätt, fixat sallad, vattnat blommor - ja det finns ingen hejd på hur många saker man kan hitta på i ett hushåll. För att inte tala om hur skoj det är! Dessutom har jag ju självklart gått en promenad i det friska vädret. Nu ska jag dricka grönt te för det är nyttigare än andra téer, kanske inte lika gott men vad spelar det för roll? Hmm, vad ska jag nu hitta på - kanske städa toaletten eller dammsuga... Svårt val.

Ojdå, nu jag blev nog lite för inspirerad av Deperate Housewives. Eller The Stepford Wives.

Inköpt i Sverige

När jag var i Sverige för några veckor sedan hittade jag äntligen den där långärmade blusen jag tänkt på så länge. I siden. Och var hittade jag den någonstans om inte på H&M. (340 kr med rabatt) Den affären är sannerligen en gammal trotjänare) Sen fick en klänning i lila bomull följa med också. Från Indiska. Så fina så! Väldigt nöjd.


image841

image844

image843

Una giornata con..

image840


Una giornata con Sharon Stone heter en artikel i italienska Elle. En dag med Sharon Stone där hon träffar både Elton John och Karl Lagerfeld. Italienska Elle firar 20 år i år och jag köpte ett jubileumsnummer - 700 sidor (!) plus fin svart  anteckningsbok.

Lunch och promenad

Nu har jag pysslat här hemma länge nog. Har fått en del inspiration och idéer om framtiden. Nu blir det sen lunch, (väldigt nyttig idag: sallad med massa saker i och grönt te) sen gå ut och gå i solen. Hur varmt som helst här. Ska det aldrig bli kallt? Konstigt att vilja ha det kallare kan jag tänka mig...

Dyrberg/Kern

Har alltid gillat smyckena från D/K. Precis min smak och det syns att det är dansk design. Det gillar vi! Riktigt snygga bilder tycker jag.

image836
image837
image838
image839


En grodprins

image834


Från Kyssjohanna, 125:- Finns även i silver. Vem vill inte ha en grodprins?

image835


Prinsessklänning i produktkontrollerat siden från Camilla Norrback. Hon är bra, gör bara ekologiska kläder. Förhoppningsvis är det framtiden.

Gucci Cruise

image832


Gucci Cruise Campaign - fina bilder och fin film. Väldigt gammaldags känsla typ någon gammal Bondfilm.

Uppe och laddad

Godmorgon! Är tillbaka som jag lovat och känner mig ganska laddad att blogga på allvar igen. Har börjat saknat det lite. Känner att om jag ska ha den här bloggen vill jag uppdatera i stort sett varje dag, tycker det är tråkigt med bloggar som uppdateras typ 2 gånger i veckan. Har funderat på att starta en ny blogg, som ingen känner till och där man kan skriva vad man vill, (!) men tills vidare kör jag vidare på mitt Bellezza-koncept. haha. Det här kommer bli en bra, produktiv vecka. Cavalli ska bli spänande att se på torsdag. Jag menar köerna och sådär. Kollektionen kan man ju redan se. Kanske ska försöka klicka hem något - mest för att se om det går. Jag vet av erfarenhet att leopardmönstrat känns lite krystat på mig. Nu ska jag ha kaffe och frukost!


image831

RSS 2.0