To do today

image748

Härlig, solig lördag och ska försöka hinna med:

  • lång promenad med älsklingen (känns höstigt och kyligt här nu, I like)
  • repetera italienska (så jag inte glömmer allt)
  • förbereda för kurs, läsa på lite
  • skriva tjatmail om jobb


samt:

  • inte hålla på och kolla på facebook

Inspiration från Milano

Här är lite av vad jag tycker var snyggt på Milano Fashion Week. Från catwalken och från det riktiga livet. Kanske inte är så svårt att lista ut vad som är min stil...


image743


image744

Roberto Cavalli


image745



image746

Hela Dolce & Gabbana´s kollektion var fantastisk!


image747

80-talet vad kunde gå fel, vad kunde gå galet?

Det är min favoritdag Fredag (!) och jag citerar Just D. Hu! Den här klänningen skriker ju 80-tal men på något märkligt sätt tycker jag den är skitsnygg! Skulle verkligen lätta upp den här regntunga dagen. Men vi ska på utflykt i Toscana så det kunde inte bli bättre... Och jag ska nog hitta något piffigt att sätta på mig också. Skål! (med kaffe alltså))

image742

Puffkjol

image738

Kjol köpt på H&M i Dublin. 49 Euro. Siden/bomull.


image739

Ostruken. Ja. Underbar. Ja.


image740

Anar att inspiration kommer härifrån.


image741

Den här är inte helt olik heller. Manoush. Mint & Vintage.

Rosenvatten

Buongiorno! Alltid kul att hitta nya skönhetsprodukter utomlands. Roligt med något annorlunda och ibland blir de nya favoriter. Den blå flaskan finns i många affärer här i Italien, både i vissa mataffärer och andra med bara smink- och hygien. Jag använder den som en toner. Den luktar gott av rosor, livar upp huden och gör den mer spänstig. Har hört att rosenvatten har fler områden men kommer inte riktigt ihåg vilka...

image736

Stellaparfymen luktar också ros.


image737

Den rosa parfymflaskan med puff kommer från staden Volterra (gjord i alabaster).

Frossa

Jag kan inte hjälpa det, men det är väldigt kul att frossa i dessa bilder...


image733

image734

image735




Lång kappa

Fick en idé om en lång kappa i vinter när jag var på en marknad i Florens. Där såg jag en secondhand - kappa i rött. Jättesnygg med skärp i  midjan och lååång. Inte till knät utan längre. Det ser så mysigt ut på vintern. Ok, det kanske är overdo här i Italien med en så lång kappa eftersom det inte blir jättekallt. Men snyggt är det. Några exempel från La Redoute. Hade gärna velat ha en ullkappa, inte täckkappa och med skärp i midjan så det inte blir så oformligt. Stövlar med ganska höga klackar till och en stor scarf.

image729

image732

image731

Siena

image728


Nästan läst färdigt "Luftslottet." Idag hade vi tänkt göra en utflykt till Siena och San Gimignano. Har inte varit i de trakterna så mycket och det ser ut som den äkta bilden av Toscana. Nu är det ju höst också och skördesäsong. Oliver, druvor och tryffel. Chiantiområdet precis söder om Florens måste vi också till snart! Om inte annat för att provsmaka vin. Vädret idag är lite sådär. Vill ju inte att det ska regna. Hmm.. Ska sparka igång mig nu och äta frukost så får vi se.

..." han gjorde kaffe och bredde smörgåsar."

Alla som har läst Millennium-böckerna vet att det är Mikael Blomkvist & co jag pratar om. Det dricks kaffe som aldrig förr i de där böckerna och inte sällan i samband med detta "brer de smörgåsar." Är det ett uttryck - att göra en smörgås = att bre en smörgås? Jaja, det är iallafall det jag ska göra nu. Och sätta mig på balkongen och fortsätta läsa "Luftlottet som aldrig sprängdes". Ja, jag är en slav under dessa böcker.


image727

Skövde hänger på!

image726


Tack Mie (Absolut guldkant) för tipset! Min gamla hemstad Skövde satsar på egen Fashion Week. Inte dåligt! "4 dagars modehappening" som de kallar det. Nu skulle man varit där och haft koll på de senaste trenderna... haha. Fair play to them. Skövde och Stockholm liksom. Eller finns det några fler städer i Sverige som har Fashion Week? Men så har ju Skövde länge haft ett Stockholmskomplex också...

Shoppingen i Italien

Då var det Italiens tur. Fashion Week har kommit till Milano. Jag har inte varit där än, men vill gärna åka dit ganska snart. Så långt härifrån är det ju inte.. Vet inte riktigt vad man ska förvänta sig där - massor av modeller på gatorna, extra stylish människor, bra shopping?
Om shoppingen här i Italien vet jag inte riktigt vad jag tycker. Finns ju hur mycket som helst och ett mycket större utbud av designerväskor/kläder osv. och smink. Jag kan kolla runt i butikerna här i den ganska lilla staden jag bor i och få tag på YSL - väskor och Pradakläder. Det finns ju inte i mindre svenska städer. Problemet är väl bara att jag har inte råd med massa designerplagg, så då hoppas man ju på bra budgetshopping i klass med H&M, Indiska och Lindex men det är det lite sämre med. Visst finns det en hel del billigare kedjor men kläderna är under all kritik. Kass kvalitet, dålig passform och materialen.. Hjälp! Ibland kan man hitta fynd men inte så ofta. Marknaderna är bra med väskor, scarfes, handskar och smycken i massor och om man letar kan man hitta saker i bra kvalitet. En sak som är bra är skor och stövlar. Enormt utbud, snyggt och mycket billigare med skinn än i Sverige.
Så resultatet blir marknaderna, skor och Zara - den enda kedjan jag tycker har bra, snygga saker. Och den är ju inte ens italiensk. Kanske lite billigare än i Sverige? Synd att inte H&M finns någonstans i Toscana, men det får man besöka när man är i Sverige lite då och då istället. Sen finns ju alltid internet...


image724

Moschino

image725
Också Moschino. En hund med knappögon... Snygga skor.

Chloé

Idag tycker jag mycket om Chloé. När jag var i Dublin och gick runt och klämde på alla designerväskor tyckte jag att Chloé´s väskor kändes väldigt bra. Inte så påsiga och slängiga som en del är.

image721
Helouise


image722


image723

Kanske inte så fotvänliga, men snygga..

British

image719



image720

Svensk boende i Italien

Som svensk boende i Italien känner jag att jag måste skriva om samarbetet mellan Sveriges H&M och italienska designern Roberto Cavalli. De har ju tydligen nu fotat kampanjen i Cavallis hus utanför Florens...
Här är några teckningar över vad som kan väntas i affärerna och online den 8 november. Leopard inte så överraskande, vit smoking (skjorta 39,90 Euro, byxa 49,90 Euro), klänning (79 Euro) och guldsandaler (99 Euro) bl. a.


image715image716image717image718

Första bilderna från inspelningen av filmen jag längtar efter att se!

Tillbaka i Italien efter två veckors bortavaro. Känns mycket märkligt att gå med bara ben igen. Det som var så mysigt med alla snygga höstkläder på Irland och i Sverige. Jag blev iallafall jätteglad av att se de här bilderna. Från inspelningen av "Sex and the City - The Movie" (eller vad den nu ska heta). Hoppas de kommer döpa den till något fyndigt så som de brukade när de namngav avsnitten. Typ "A Womans right to Shoes" eller "Politically Erect".


image713

image714

Paris, Paris!

Kan inte inte säga något

Jag trotsar mitt påhittade bloggstopp med att lägga ut några bilder på den snyggaste människan i världen idag! Jackpot, allt totalt perfekt, vill se ut precis så - jag saknar ord. Heidi Klum på Emmy Awards.
Man blir vackrare av kärlek.

image711


image712

Butiker att besöka i Dublin

Ha! Det finns några måsten när jag åker till Irland eller England. Några butiker man måste gå till som inte finns på andra ställen eller som man bara vill kolla i. Vi åker i eftermiddag så nu måste jag packa. Bloggen får vila lite de närmaste dagarna men kommer tillbaka snart!
De här affärerna ska jag kolla in:

  • H&M ( finns inte där jag bor)
  • Zara
  • Boots (hittar alltid något man "behöver")
  • River Island
  • Oasis
  • Penneys (Primark i Storbritannien, superbilligt)
  • Dunnes (Irlands Åhlens)
  • Topshop
  • New Look (billigt, billigt och bra)


image710

Farliga armband

image708

image709
 Hos Cocoo 195:-



Förutom att det är jobbigt att ta på sig ett par jeans så...

Såhär vill jag se ut när jag går på Dublins gator. Men bara det faktum att det är jobbigt att krångla i sig ett par jeans när man har levt i kjolar och klänningar i tre-fyra månader... Ett par jeans då...


image707

Från Elle.com ( New York Streeet Style)

Idag är jag kär i...



image703

image704

image706

Vi åker till Irland

image700

Dublin street

Från ett strikt katolskt land till ett annat  - imorgon åker vi till Irland! Där man alltid känner sig välkommen och alltid snackar massa skit med främlingar på puben. Vi kör ett varv på den lilla ön och åker först till Dublin i några dagar, sen min gamla hemstad Galway på västkusten och sen neråt County Kerry och Cork. Har hyrbil så vi kan bestämma helt själva. Det ska bli jättekul!


image701

Cliffs of Moher

Det blir en blandning av storstad, landsbygd, natur och återseende av gamla vänner.


image702

Sanning



Väska med rosett

image699

Från Elle.com

Mullvad eller lejongul

För ett tag sen köpte jag en underbar blus på H&M. Den finns i mullvad eller lejongul, smala ränder, är i siden/bomullsblandning och med jättefina detaljer. Insydda puffärmar, fin liten krage och knappar.
Höstig och fin.

image693


















image698image695

image697

Lejon

image692

En sak på varje ställe

Hej hopp! Måndag morgon och jag känner mig grymt laddad inför den här veckan. Ok, vi åker på semester på torsdag så det kanske är därför som man orkar lite mer. Ska i alla fall hinna med MASSOR innan dess. Har varit duktig och tagit en promenad innan frukost idag och nu ska jag skriva ansökningar, maila, trixa, fixa och allt det där. Kan den här enrgin bero på att jag redan nu druckit två stora koppar kaffe?
Har plockat ut EN sak på några olika ställen som jag tycker är fint, prisvärt, bra köp eller kalla det vad ni vill. Svårt förstås att bara välja en sak, men ville få ihop lite olika saker - inte bara blusar t ex (som jag gärna köper).


image682

Pumps Skopunkten 249:-

image683

Tunika Lindex 199:-

image684

Denimkjol Ellos 199:-

image685

Pumps Dinsko 280:-


image686

Läderväska Indiska 595:-

image687
Klänning H&M 249:-

image688

Handskar La Redoute 249:-

image689

Jacka ASOS 372:-

image690

Stövlar Bianco 1300 :-

image691

Sidenparka Topshop 971:-

Jordi

image680

Av Jordi Labanda

Hm, ja. Vad kan man göra när det är så varmt väder? Ska sola och bada som att det gällde livet för snart ska vi på semester till ett regnigt ställe. Undrar om jag kommer sakna det här glassiga livet med sol och värme eller kommer det bara bli skönt? Jag kanske föredrar när det är lite mer misär, bleka ansikten och rusk... Får se. På torsdag åker vi.


Drömläppstift

image679

KissKiss från Guerlain


Är det någon som har provat? Är det jättebra?


Snygg på lördag

image678


Måste boka boende till vår semester! Har inte gjort det än och det börjar liksom bli dags... Ska fixa här hemma idag, sen stranden en stund och ikväll kommer lite vänner hit på aperitivo. Ska gå ut och äta senare. En kompis som åker tillbaka till Sverige/Danmark och ska plugga. Verkligheten kallar... Sen vill man ju se fantastisk ut ikväll också. Hjälp - hur ska det gå? )

RSS 2.0