Estathé!




Det här är en riktigt bra grej! Iste. Observera namnet - Estathé. Estate betyder sommar på italienska. Men det är inte som i Sverige - någon sorts tedryck utan riktigt te med citronsmak och socker troligtvis. Och dextrosol så man blir pigg!) Citron är ju dessutom alltid den godaste smaken. Citronglass, citronfanta, citronmousse, citronkaka. Estathé och iskaffe är mina följeslagare när jag måste plugga. Som nu.

Forte dei Marmi

Lite bilder från lyxbadorten Forte dei Marmi inte alls långt från där vi bor. Många exklusiva butiker, backslick och dryga typer där kan jag säga. Men fint och lite old school glamour över det hela. Ungefär som Capri eller Marbella.




En butik med bara Scarfes. Jodå, minsann..


En butik med mest diadem och knappar. Ja, det må jag säga...


Poliser hjälper cyklister att hitta. Viktiga uppgifter.



Spets hos Prada.



Hår-räddare

Sol och saltvatten är väl inte direkt känt för att behandla håret bra. Torrt och risigt brukar det bli. Mitt blir även typ vitt!  Inget att göra något åt. Är man blond så är man. Men så mjukt och fint som mitt hår är nu kan jag nog tacka de här produkterna för. Jag undrar om de finns i Sverige? Annars måste jag bunkra upp. Hårinpackningen är jättebra. Med drottninggelé tydligen.




Saknad

Det är klart jag kommer sakna det här. La dolce vita.





Bilder: Positano, Manarola

Update



Uppdatering pga det dåliga bloggandet! Just nu gör jag det här:

skriver hemtentor
söker jobb i Sverige
förbereder flytt till Sverige
försöker njuta av sommaren, sol och bad och den sista tiden i Italien

I augusti ska vi ha lite "riktig" semester och flytta.

På tisdag kommer min familj hit och hälsar på. Det ska bli jättekul! Då ska min lillebror få röra på fläsket och komma ut i solen, var så säker. Strandtennis och body board surfing - tävlingar blir det. ;)

Prada-höst med Linda Evangelista

Nu kan man äntligen få se lite bilder från Pradas höstkampanj. Riktigt snyggt, jag gillar den skarpt! Bästa höstkamanjen hittills. Ger helt klart ett animerat intryck.










Smutsiga pasteller

























En favorit hos mig har alltid varit att kombinera mörka färger (marinblått, svart, mörklila) med pasteller, gärna "smutsiga". Som här. De helt bedårande duvblå pumpsen är från Repetto på La Redoute och koftan från Forever 21.


Pust



Idag är en sån där dag som jag ska hinna allt på. Plugga, städa, tvätta och fixa allt så att det nästan kan kännas som semester i några dagar sen. Min kära pojkvän kommer hem från England ikväll och sen har vi ledigt i fyra dagar och då vill jag göra så lite tråkiga saker som möjligt. Då vill jag bara bada, sola och mysa. Brun, brun, brun vill jag bli. haha! Jag är redan ganska brun (mina spanska gener) men tyvärr tror jag inte att man ser det själv. Det kan jag ju konstatera från förra sommarens kort... Vad kallas detta? Brunorexi?
Jag har sagt det förut och säger det igen, skräckexempel finns nere på stranden. Pepparkaksgummor kallar vi dom...



Belöningen


Våran bagno.


Dagar på stranden följt av...


... en och annan drink. )

Ökenhetta

Var i Florens och släpade mig runt igår. Varmt var det. Men mysigt. Shoppade lite, åt glass och hörde mer än en svensk. Det kryllar av skandinaver här i Toscana.



Uniformer är väldigt viktiga i Italien. Ja, och här är Michelangelos David som inte har någonting på sig.

Bara lite höst till, ok? Det är ju sommar.

H&M´s höstnyheter (och höstkläder ö h t) känns väl inte så värst tilltalande just nu. Har inte hittat något som jag blev kär i men det kommer väl mer fina saker så småningom. Här är iaf några grejer som jag tyckte var lite småbra.



Kul foder.

Cape igen. Men jag vill nog ha en svart. Utan ull. Ull = sticksigt.

Fin basmodell och färg. I lyocell som är ett jättefint och skönt miljövänligt material. Märks det att jag läst både om textilier och miljöarbete i klädföretag?? )

Nej nu...

Ok, efter diverse små missöden nu på förmiddagen har jag bestämt mig för att detta inte ska få kasta en mörk skugga på min dag utan det ska bli en bra dag. Jag ska få en massa saker gjort och även hinna ner på stranden en stund.




"Dark Shade" Elle.com

En väldigt dålig natt och morgon



Usch säger jag bara. Känns sådär just nu. Har haft problem med att sova den senaste tiden för jag ligger och oroar mig för allt och inget. Jobb och framtiden framförallt. Sedan brukar jag ha konstiga och olustiga drömmar om jagvetintvad. Imorse när jag vaknade kände jag mig dessuotm superstressad för att min tid i Italien håller på att ta slut och det känns inte heller bra.
Till råga på allt - nu när jag skulle betala för en sak jag budat hem från ebay (jättefin) och skulle betala med Paypal så krånglar det igen. Aaaaahhh!! Har haft tillräckliga problem med Paypal. Så nu kan jag inte betala. Fan! Och just det, min älskling är i England den här veckan så det är ensamt också. Ganska så tragiskt. Men solen skiner.

Höstnytt La Redoute

Nu har La Redoute börjat fylla på med höstnyheter. Det finns en hel del jag vill ha i höst;):




Över: Lila, lila - jag älskar allt lila! Koftor av den här typen är riktigt snygga.
Under: En cape vill jag ha i höst. Letar alltid efter kjolar... Och de perfekta stövlarna.

Chanel höst 08



My favourite Chanel´s höstkampanj 08. Inte min favoritkampanj men ganska fin är den. Claudia i svart, kort hår - ovanligt. Och spetsgardiner har de fått med...

The Mall

I fredags var vi på outleten "The mall" utanför Florens...







Jag köpte den här korsetten eller bustiern eller vad man ska kalla den från La Perla. Mycket nöjd. De satte precis ner priserna med 30% när jag var där också, så det blev ännu bättre pris. Inte superbillig men ändå. Tittade på en jättefin blå sidenkjol från Balenciaga också men så himla stor i midjan så det blev inget köp. Älsklingen shoppade som en tok dock - Armani jeans- jeans för under 500 spänn, Burberry-jacka och Tod´s loafers bl a.






Fest på stranden Lido di Camaiore

I lördags skulle vi gå ut och ta en ganska lugn drink men stället vi skulle till hade en alldeles för lång kö, så vi gick vidare och hamnade här istället. Fest på stranden. Alla sjöng med i de italienska låtarna och hade en massa danser för sig och vi sjöng med i de engelska låtarna och blev jätteglada när "Cotton Eye Joe" kom. Haha! En del dansande i sanden blev det också... Jättekul!



Lång kaftan



Här kommer bild på kaftanen jag köpte. Inte så lätt att få bra foton men en hint ger det i alla fall. Svart är ju inte så jättekul, men hade redan en vit och en gul. Ska se om jag kan få tag på en roligare färg i samma modell som den här.

Outletshopping



Hejhej! Vi är på väg och ska åka till The mall utanför Florens. En liten outletby med massa roliga designers. Gucci, YSL, Pucci, Stella McCartney, Balenciaga, Fendi, Valentino, Marni - ja mycket. Har varit där en gång tidigare och handlade ingenting men hoppas på att hitta något idag. Ska bli kul!)


Dags för...



...aperitivo på balkongen med en person jag älskar. Underbar kväll!

En dag i Viareggio




Sov inte ut och gav mig ut på marknaden som brukar vara på torsdagar här i Viareggio. Fick tag på en ärmlös lite längre kaftan - perfekt! Det är som att ha ett tygskynke på sig i stort sett. Man vill helst ha så luftiga kläder som möjligt, nu  t ex är jag genomsvettig av springandet på marknaden.
Nu ska jag fixa lite här hemma, skriva några saker och sen går vi nog ner på stranden (as ususal). Ganska skönt att komma ner vid tre ungefär och stanna några timmar. Det brukar räcka och det är himla varmt innan dess. Oftast orkar man bara sitta i skuggan mitt på dagen. Bada lite, sola lite, läsa lite. Vi har avancerat och tar med oss kylväska med öl eller något annat läskande och något att äta -  typ sallad.
Sen går man hem och sätter sig på balkongen. Tar en drink, äter något salt haha, man blir väldigt sugen på salt. Sötsuget är minimalt i det här vädret. Middag på kvällen, oftast lagar vi hemma men ibland går vi ut och tar en pasta eller pizza. Ja, La dolce vita. Det är bäst att passa på och njuta för det här kommer inte att vara för evigt, that´s for sure...;)

Prada höstkampanj 08






Attans att man inte kan hitta mer än så här av Pradas höstkampanj på nätet. Linda Evangelista ser animerad ut. Jättekul ju! Får man inte en känsla av gamla animerade serietidningar? Som jag nu fått reda på även kallas "Silver age comics."

Fortfarande kvar

Det finns fortfarande kvar en del godbitar på rean. Jag har inte handlat någonting än, sparar mig väl till något - jagvetintevad... De här sakerna är iofs fina fynd som jag hade kunnat tänka mig att klicka hem.





Dagmarklänning hos YWFS och klänning från Nanajit hos Tjallamalla.




Extra fint fynd. (300 kr.) Vit sidenklänning i snyggt snitt hos Wardrobe Stockholm.










Kjol hos Branten från noir&blanc och skor som jag suktat efter förut från Les Praires de Paris hos YouHeShe. Älskar den här lila färgen!

Beach life

Ni får ursäkta att det blir väldigt mycket strandsnack här på bloggen. Men hösten och vintern kommer faktiskt tids nog och det blir väl så när man bor här:


Bright Young Hollywood



Läs mer och titta på alla bilder i Vanity Fair.

Accessoarera mera


Jag brukar inte predika om vad man bör och inte bör göra men nu kommer det;) - var inte rädd för att ha lite roliga accessoarer även på stranden. Det blir roligare och chicare med en hatt, något smycke, solglasögon, scarf i håret eller liknande. Sen en fin strandväska, kaftan och naglar målade i somrig färg så är man piffig nog. Det är ju förstås bara min åsikt men jag trivs bättre om jag är lite "fixad."

Colazione




Vi är på väg ut och ska äta frukost. Blir nog cappuccino och någon typ av bakverk typ croissant med vaniljkräm eller marmelad. Nyttigt och gott.

Prinsessa



Valentino. Vacker. Vilken prinsessklänning (och omgivningar).

Espadriller




Kom på att jag har inte enda par espadriller. Måste ju vara en perfekt sko i varmt väder. Ja, här skulle den nog vara för varm men ändå. Här är egentligen kläder överskattade just nu.)
Men ett par espadriller måste nog införskaffas iallafall. Här är några fina seglarinspirerade från GoClassic. Nice price dessutom.

Jag vill inte göra er avundsjuka men...

...det är väldigt varmt och sol här. Vi är på väg ner till stranden med hinkar och spadar och annat skoj. haha! En vän är på besök och vi satt ute på balkongen, drack vin och skvallrade till två i natt. Inte en tillstymmlese till kyligt. Vi mätte temperaturen när vi tyckte att NU - är det alldeles lagom varmt. Då var det 27 grader. Hoppas ni har det bra i Sverige också.



En salig blandning - lösningen på skoproblem i värmen



I förra veckan gick jag på marknaden och skulle köpa några sköna sommarskor pga de eviga skoskaven. När det är så varmt som det är här får man hela tiden nya. Plåster överallt som lossnar när man badar. Ja, sommarens lyxproblem.
Kom hem med de här:
Ett par jättesköna bruna skinnsandaler med minimalt med kontakt med fötterna.
Ett par svart/vita "chanelinpirerade" äkta plastskor. Tänkte till hösten med svarta strumbyxor.
Och - två par flipflops. Beakta att jag är definitivt emot dessa tåplågarskor. Men nu är jag desperat och de är troligtvis de som funkar bäst till stranden trots allt. De blå är nog herrvarianten och stora som dasslock - ganska så sköna faktiskt... )

Lutar mer för varje gång



Det här tornet har man sett en hel del gånger nu...

Jag antar utmaningen




Jag har blivit utmanad av Sanna.


Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag? (från och med nu?)

1. Skicka jobbansökan

2. Plugga

3. Göra ansiktsmask och manikyr

4. Dammsuga

5. Sola lite kanske...

 
Vad gjorde du för 10 år sedan?

Oj, det var länge sen..haha.. Hade precis tagit studenten och sommarjobbade och väntade på att åka till Irland som aupair. Det blev dock lite försenat pga att jag hade fått massiva allergiska reaktioner som inte ville gå över och jag kunde nästan inte äta någonting.


Ställen du bott på?

Skövde

Galway (Irland)

Malmö

Sevilla

Bishop´s Stortford (England)

Vällingby

Nyköping

Viareggio

 
Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

1. Resa

2. Shoppa

4. Skapa ett bra liv genom att betala tillbaka alla lån och skulder, köpa hus, bil, båt (not for me) och annat som vi skulle vilja ha.

5. Ha glädjen att kunna ge mina nära och kära det dom vill och behöver (typ en HD till pappa.;)

4. Här citerar jag Sanna "... spara lite och investera och placera och sånt tråk."


Sen efter det skulle jag kunna leka Oprah dvs skänka pengar till välgörenhet, öppna skolor för barn som har det svårt osv.

RSS 2.0