Något fint att titta på



Valentino höst 08

Lite mer shopping




Budade hem det här halternecklinnet från Madonna/H&M-kollektionen på Tradera. Gräddfärgat siden.





Skor från Nilson. Sandfärgade i skinn. Rea - 100 spänn. Sandfärgat är jättebra, passar till buna ben och alla möjliga färger. Gillar att sätta namn på färger som ni märker...;) Blir mycket roligare då.

Vid piren



Staty i Viareggio hamn.
Ska föreställa de sörjande efter en sjöman som aldrig kom hem.

Snygg på rea



Den här skapelsen finns på ASOS rea. Blus/jacka i siden/bomullsblandning och spets med den där gammaldags känslan som jag gillar. Skulle vara snygg till både kjol och jeans.

32 °C i skuggan



- just nu. Ska gå ner till stranden och ta mig ett dopp och slappa i solstolen lite. Har inte vågat mig ner tdigare idag, det är så svalt och skönt här med ac:n och allt...

Höstrusk 2008 à..

.... La Redoute.


Grungeinspirerat.







Höstrusk 2008



à la Dolce & Gabbana.



Svart spets



Den här var ju riktigt snygg. Där ser man, vad man kan ändra sig... Familjen Adams, Magica de Hex och ni andra - here I come! Prada, prada you are to blame.

Stranden idag då...


L´estate svedese

Jag gillar verkligen försommaren i Sverige. Har ju varit hemma i Sverige några gånger nu senaste tiden och njutit. Men nu kan jag lika gärna vara här i Itailien. Här är det sommarväder. Som sig bör. Men när Sverige är som bäst:




Strunt i företaget, jag menar ballongen förstås.










Så har man den värmande sjalen i väskan...



Gul klänning

Jag har letat efter en gul klänning ett tag och fick tag på en i H&M´s outlet för ett tag sen. 98 spänn kan man ju leva med och jag gillar den jättemycket.) Väldigt mycket 50-tal.


I huvudet på en italienare




Idag är det vilodag och vi har gått i kyrkan nu på förmiddagen. Just nu står vi i köket (och har gjort de senaste timmarna) och lagar söndagslunch. Tre rätter. I eftermiddag ska vi ta på oss våra bästa kläder, kanske något leopardmönstrat, höga klackar och mycket smink, och gå ner på strandpromenaden. "Fare la passeggiata" - visa upp oss, titta på folk och ta en kaffe, ett glas, eller kanske en glass. Ikväll kommer vi gapa och skrika när vi hejar på Italien i kvartsinalen mot Spanien. Om vi vinner (vilket vi kommer göra) ska vi fira, gapa och skrika och tuta med bilarna. Om vi inte vinner så sörjer vi en minut, sen blir det till att komma på vilket lag som har störst chans att vinna EM och sedan heja på dom. Man vill ju vara en vinnare.
Välkommen till Italien!
Om några dagar kommer en kär vän hit och hälsar på. Hoppas du kommer gilla det.)



Midsommar i Italien

Glad midsommar! Här är detta en helt vanlig dag men vi ska fira lite med midsommarlunch (sill och potatis) och sen ska jag iväg till Florens och hämta ut min lön. Ja, det är fortfarande så gammalmodigt i det här landet. Har tyvärr lyckats få älsklingens förkylning men det är inte så farligt. Sol, varmt och blå himmel - det är Italien från sin allra bästa sida. Ska nog ligga på stranden i helgen...



Sommargarderob





Ja, så här ser det ut hemma hos mig. Som något för en maskerad eller teaterpjäs. Jag har rensat bort alla vinterkläder så nu hänger det bara ljusa sommarklänningar, kaftaner, tunna jackor och kavajer på min stång. De vita, klädda galgarna kommer från Ellos outlet men vet inte om de finns kvar. De svarta väskorna får vila över sommaren, jag gillar den ljusbruna skinnväskan bättre. Jo, kjolar, byxor, tröjor, blusar osv. är ju i garderoben då...

Mare d´amare




28-30 juni i Florens kan man redan få se nästa års badmode. Märken som La Perla, Miss Sixty, Cosabella och Diesel visar upp kommande badkollektion. Inträdet är gratis och jag hade gärna tagit mig en titt men det är avsett för folk i branschen - inköpare, butiker osv. och man måste ha en inbjudan. Det visar ju hur viktigt bad och badmode är för italienarna och som de också är väldigt bra på.)




Spara istället


YSL Majorelle


Miu Miu Twist Shopping bag


Marc Jacobs Peet bag


YSL Uptown

Alla väskor från Mytheresa

Sommarrean är i full gång och jag känner ingen större lust att handla något speciellt. Ska spara till en väska istället. Nästa år fyller jag 30 och då, om inte förr, ska jag köpa en designerväska. Eftersom en Chanel eller Kelly bag känns ganska långt borta så kanske någon av de här får duga.;)  MiuMiu, Marc Jacobs och YSL står högt på önskelistan just nu.

Tradera-fynd



Är sjukt nöjd med min nya klänning hembudad från Tradera. Billig blev den och den kommer från en gammal Unité-kollektion för La Redoute. Om man har lite tid kan man hitta finfina grejer.




Kolla det fina blommönstret! 100% siden.

Topshop höst 2008

Läste hos Hotspot om Topshops höstkollektion och att hon har tröttnat på detta eviga kopierande av designer som kedjorna håller på med. Jag orkar inte riktigt förfasas, är mest nyfiken på vad man kan hitta på Topshop snart.) Här kan man se mer.


Värme



Hej på er! Nu är jag tillbaka i Italien igen. Vi ska jag stanna här ett tag nu, slut på farandet. Och pilutta er men här är det varmt. Sitter i solen och har "sommarlov." Kurserna är avklarade. Sommarkursen kommer jag nog inte börja med än riktigt.;
Sverige är för övrigt fantastiskt på försommaren. Vi har njutit av ljusa (men ganska kalla) kvällar och träffat vänner och familj och varit på stor fest i bygdegård på "västgötaslätta." Riktigt skoj!
Det kommer ske en förändring efter sommaren också, som jag ska berätta om så småningom.

Tur förresten att Italien vann igår. Fotboll är ungefär lika stor som katolicismen här. Ikväll är det Sveriges tur. Ska definitivt kolla på matchen.

Ut på äventyr



Nu ska vi åka till Sverige igen. Ett himla farande.;) På lördag blir det 50-årsfest (25+25). Vi ska såklart även träffa familjen och några kompisar med alla sina barn. Det var ett tag sedan. På måndag tjejer...
Annars bara njuta av svenska försommarkvällar. Långa och ljusa. Härligt! Hörs snart.

Ungefär så här




Ungefär så  här hade jag kunnat tänka mig att gå klädd större delen av sommaren. Med avbrott för en och annan klänning då.

Korsett Forever 21 (Alternativt body)
Kjol Forever 21
Ljus jeansjacka (finns lite överallt, måste ha en. Har en mörk som jag älskar)
Sandfärgade sandaler
Wayfarers


Forever united




Sådana här små konstverk såg vi i både Florens och Viareggio. Massa lås ihoplänkade med text på. T ex forever love och always united. Jag tycker det var ganska fint.

Reaköp La Redoute




På rean hos La Redoute kan man göra en hel del bra fynd. Jag är jättenöjd med mina nya ballerina i skinn, rosa och svarta. Jättesköna och söta. Kavajen med trekvartsärm är figursydd och snygg. Kommer jag nog använda mycket. Mer till hösten.

Första




Nu blir det aperitivo på balkongen. Första gången för i år. NU är det sommar. Ska bara diska supersnabbt och göra lite, hm, andra grejer först. Ska bara, ska bara...

Fika i Pisa

Nu blir det bakverk igen! Det kan ni lita på inte glöms bort i den här bloggen;)




En Cappuccino till och så var det en stor guldkant på den här dagen.
(Vi var fyra som fikade..)

Perfekt hatt



Har äntligen hittat en lagom stor slok/solhatt. Den här känner jag mig inte som en pajas i, vilket betyder att jag kommer använda den. Kommer från Kappahl (av alla ställen) och kostade 79:-. Perfekt! Vad jag såg fanns den även i svart och den här är mörkare lila än på bilden.




Solsting



Balkong i Manarola

Idga är det utomhustjänstgöring som gäller. Sitter i solen på balkongen och börjar känna mig mer än lovligt yr och virrig, och fixar och trixar med lite olika grejer. Får nog dricka lite mer vatten. Men MÅSTE få lite sol på mig. Är ju helt vinterblek och tråkig.

Trädgårdsklänning



Min nya klännning med en hel trädgård på. Blommor, gräs och fjärilar. Så somrig och vacker så! Köpt på Ebay men kommer från H&M Divided från början. Skulle vara perfekt på saftkalas i bersån. För att gå tillbaka till barndomen...

Sverige vs Italien

Det blev inte många jubel igår kväll när Italien spelade mot Holland. Förlorade stort. EM är i full gång och Italien har väl större chans att gå långt än Sverige. Tror jag.
Mycket åkande fram och tillbaka mellan Sverige och Italien för mig just nu, vilket är roligt! Får ta ut det bästa av båda världar - för dessa länder är som två olika världar.) Så här firade vi svenska nationaldagen i Manarola, en av de fem byarna (Cinque terre). Med ett gott sicilianskt vin.



Säljes! Rosa American Apparel-body



Köpte den här rosa bodyn från American Apparel för ett tag sedan och den är tyvärr för stor. Det är en strl M och jag tycker den är normal i storleken. För sent att returnera och har gjort en ny beställning på en i small, så undrar om det är någon som är intresserad av att köpa? Material: 95% bomull 5% elastan. Jättemjuk och skön. Inte använd, bara provad.
Här kan man se närmare hur den ser ut.

Maila på: [email protected] eller lämna en kommentar och ge ett pris! Jag ska till Sverige om några dagar så jag kan skicka den då.

Vespa LX 50




Jag har länge velat ha en vespa, var på väg att köpa en för typ 5 år sedan men än har det inte blivit någon. Den här var fin, gillar modellen och färgerna. Vi funderar på att köpa en när vi flyttar tillbaka till Sverige. Så coolt!



Mig blir ni inte av med



Hej igen! Jag har inte glömt bort er  -  bloggen har bara sovit i två veckor pga att jag har haft massa annat att göra och behövde nog ta en paus. Jag har varit i Sverige, gjort tenta, avslutat saker i skolan, hälsat på familjen och haft riktigt härliga sommardagar. Sen tillbaka hit till Italien där älsklingens föräldrar varit på besök i några dagar. Fullt upp och jag har haft jättekul!
Nu ska vi bara vara här i några dagar till, på torsdag åker vi tillbaka till Sverige igen.) Har lite saker att ta itu med och fixa här hemma innan dess. Köpa presenter, lämna in det absolut sista i skolan, lägenheter, tvätt... Ska hinna ta det lugnt och läsa i solen också, måste få lite färg här nu! Basta.
Också har jag massa nya, fina kläder att visa och lite bilder som jag kommer lägga upp de närmaste dagarna. Så det kommer mera kära vänner! Ha en bra måndag!

RSS 2.0