Karnevaaaal, karnevaaaal

image1164


Ja jisses! Italienarna ställer till med fest. Då är det fyrverkerier som gäller. Igår när vi satt och skulle äta middag small det till. Värsta fyrverkeriet som höll på i säkert en halvtimme. Avslutningen blev nästan lite komisk. Det var så mycket på en gång att vi bara skrattade. Det var samma sak när Pisa hade sin årliga festival. Fyrverkeriet var verkligen spektakulärt. Det är något som italienarna prioriterar. "Panem et circenses" - Bröd och skådespel (åt foket). Det är den moderna tidens gladiatorspel. Haha.

Väldigt mycket folk på gatorna igår och idag lär det inte bli sämre, för idag är det stor karnevalsparad. Titta här för hur det såg ut förra året. Vi bor inte så längt därifrån, så kanske kan se lite från balkongen.
Det verkar också som att alla barn ska klä ut sig i olika sorters roliga dräkter. Tjejerna var prinsessa och killarna olika djur typ. Men, även ganska många vuxna hade hakat på och gick runt i stora, mjuka overaller företällandes tuppar, leoparder och ja... Visst, det är kul när folk har kul.) Konfetti som slängs på alla och ingen, och sådan där spray som klistrar fast sig i hår och kläder verkar också höra till. Bara att ta på sig någon slags skyddsdräkt och bege sig ut på stan alltså.

Det roliga är att karnevalen inte bara är den här helgen, utan det ska hinnas med ytterligare fyra parader.
Heja Viareggio!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0