Toscana på vintern

Som utlovat kommer här lite bilder från vår lilla resa i Toscana förra veckan. Vi åkte runt och tittade på var vi skulle vilja bo när vi flyttar dit om ett par månader. Kände in atmosfären och föreställde oss livet där. Vädret var behagligt nu, så i april är det säkert varmt och vår.


131679-246


Vi flög till Pisa och bodde där, så då vill man ju kolla in tornet. Jag var där för några år sen och tittade till det men måste nog säga att det tyvärr lutar ännu mer nu. Kan nog säga ganska bestämt att det har en begränsad livslängd. Nej allvarligt, att det överhuvudtaget kan stå kvar är underligt....) Krimskrams till salu i förgrunden. Scarfsarna var faktiskt riktigt fina.


131679-247


Jag skulla vilja ha en vespa och glida runt på i Italien. Har velat ha en i flera år och nu verkar vara en otroligt passande tidpunkt.) Det här var ett snyggt exemplar. Såg helt ny ut. Visst är de coola?


131679-229131679-231


Bakverk i långa rader. Skyltfönstren är ofta väldigt estetiska och vackra. Så underbara förpackningar. Fick ingen Tiramisu (favorit) den här gången men det blev en god chokladkaka till efterrätt en kväll.


131679-236


Strandpromenaden i Viareggio. Här satt vi och tog en öl och en pizza i solen. Varmt och skönt var det! Helt otroligt i början av februari för en frusen svensk...


131679-239


Glass och promenad på den långa sandstranden i Viareggio. I bakgrunden ser man bergen med snö på topparna. Perfekt att gå promenader här. Många italienare var ute och strosade med solglasögonen på. De ska man allt som oftast ha på sig förresten. Funkar tydligen utmärkt i molnigt väder och även inomhus. Ja, man kanske ska börja med det också. Vem vill ha rynkor runt ögonen?)


131679-241131679-242


Viareggio och korintiska (haha) pelare i bergsstaden Lucca.


131679-244


Toscanarna är riktiga bönätare. Passar mig bra som hoppar över kött. Jag åt en mumsig bönsoppa med svamp en kväll. Maten var över förväntan. Vällagad, enkel mat till vrakpriser enligt svenska mått. En ravioli fylld med vit fisk låter inte så gott kanske, men wow! Annat vi år var tonfisk med oragano, rosmarin och tomater och mozzarellan var syrligare och mycket godare än här.


131679-245

Karusell på torget i Lucca.


Det var härligt att komma iväg och få lite sol på sig. Viareggio känns som en trevlig stad. Inte så stor men inte för liten. Många affärer och restauranger. Med havet och bergen var det mer dramatisk natur än jag hade trott.  Om man gillar opera är det den stora Puccinifestivalen i närheten. Ett båttvarv fanns det också där man gjorde riktiga lyxyachter. Segelbåtarna i hamnen var overkligt stora. Tror att vi kommer trivas där...

Vad tycker ni? Skulle ni vilja flytta utomlands?

Byebye!



Kommentarer
Postat av: Jennie

JA, nu är jag nöjd! Vilka fina bilder! Det ser helt underbart ut, verkligen. Särskilt idag när vi har 2 grader här i götet. Vi kommer garanterat och hälsar på er när ni flyttat ner. Hur flög ni dit?

2007-02-07 @ 07:44:40
Postat av: Bellezza

vi flög stansted - pisa - bil till bergamo (milano) - hem )

2007-02-07 @ 12:38:00
URL: http://bellezzas.blogg.se
Postat av: Amelie

Hej! Fina bilderfrån italien! Tänkte bara höra med dig vad mat och sådan kostade? Ska också flytta dit fast i mitten av juli. Kram//Amie

2007-03-15 @ 16:26:29
URL: http://ameliesjtu.webblogg.se
Postat av: Bellezza

Amelie: att gå ut och äta är billigare än i sverige. tror att mat i affärer och marknader inte heller är lika dyrt som i sverige. hyror kan nog bli ganska dyrt, beror på var man ska bo.
hoppas du får det riktigt härligt i italien!

2007-03-16 @ 09:09:09
URL: http://bellezzas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0